Uutiset

Futuricessa korostetaan avointa ja läpinäkyvää työkulttuuria

Yrityshautomoaika kirkasti liikeidean, joka on sittemmin tuonut menestystä.

Futurice Oy on suomalainen digitaalisia ratkaisuja kehittävä yritys, joka keskittyy palveluliiketoimintana muille yrityksille tehtäviin ohjelmistopalveluihin ja palveluiden ylläpitoon. CEO Tuomas Syrjänen (kuvassa) perusti yrityksen vuonna 2000 yhdessä Mikko Viikarin, Hanno Nevanlinnan ja Markku Taulamon kanssa, joista Taulamoa lukuun ottamatta kaikki ovat edelleen yrityksen palveluksessa. Vuosituhannen alussa yksi enkelisijoittaja vinkkasi nelikolle Start-Up Centeriä edeltäneestä Helsingin kauppakorkeakoulun New Business Center (NBC) -yrityshautomosta, missä Futurice sitten aloittikin toimintansa.
NBC:sta löytyi tila ja siellä oli verkostojenkin puolesta hyvä aloittaa liikeidean kirkastaminen. Olimme hautomossa standardiajan kaksi vuotta, mikä siellä oli tarkoituskin olla. Niistä ajoista on jo 16 vuotta, joten muistelen vain, että liikeideaan tehtiin silloin monta muutosta ja että aika oli hyvää, Syrjänen sanoo.

Futurice on yksi Suomen nopeimmin kasvaneita tietotekniikkayrityksiä. Sen palveluksessa on jo 300 ammattilaista. Yritys on sijoittunut 10 kertaa peräkkäin Deloitten Technology Fast 50 -listalle, voittokin on tullut kerran. Listalle pääsee 50 nopeinten viimeksi kuluneiden neljän vuoden aikana liikevaihtoaan kasvattanutta teknologiayritystä Suomessa. Futuricen liikevaihto oli vuonna 2015 noin 28 miljoonaa euroa ja toiminta on ollut viimeksi kuluneet 12 vuotta voitollista.

Korkea ambitiotaso siivittää tekemistä

Futuricen pääkonttori sijaitsee Helsingissä, toinen Suomen toimisto on Tampereella. 2010-luvulla yritys on kansainvälistynyt; ulkomaan toimistot ovat Tukholmassa, Berliinissä, Münchenissä ja Lontoossa.

– Jatkossa satsaamme entisestään sisältöihin eli tekniikan, datan, designin ja liiketoiminnan keskinäisiin riippuvuuksiin ja niiden toimimiseen yhdessä. Samaten hyvät asiakkuudet ovat todella tärkeitä ja jatkammekin fokusoimista korkean ambitiotason asiakkaisiin. Tavoitteenamme on kasvaa entisestään, Syrjänen kommentoi tulevaisuuden suunnitelmia.

Tuomas Syrjänen kertoo korostaneensa Futuricessa avointa ja läpinäkyvää työkulttuuria.
– Työntekijöillämme on pääsy kaikkeen päätöksenteossa tarvittavaan tietoon, kuten kaikkiin yrityksen talouslukuihin. Toimintamallimme perustuu luottamukseen. Kannustan futuricelaisia myös palautteen antamiseen ja vastaanottamiseen. Se on erittäin tärkeä taito, kun työskennellään projekteissa. Myös kysyminen on todella tärkeää, hyvien kysymysten esittäminen vie asioita oikeaan suuntaan. Futurice valittiin vuosina 2012 ja 2013 sekä Suomen että Euroopan parhaaksi työpaikaksi, mitä pidän todisteena siitä, että toimintamallissamme on paljon hyvää.

Yrittäjyyttä harkitsevia ja yrittäjyyden alkutaipaleella olevia Tuomas Syrjänen haluaa kannustaa.
– Yrittäminen on vaikeampaa kuin ehkä itse kuvittelin, mutta samalla myös erittäin palkitsevaa ja opettavaista. Iso juttu on saada kaikki palaset loksahtamaan kohdilleen. Myös oman paikkansa löytäminen markkinoilla saattaa ottaa aikansa. Yrittäjän oppimiskokemus on syvä ja kattava, joten jos on kiinnostunut sellaisesta, niin sitä yrittäjyys tarjoaa. Rohkeasti vain kokeilemaan omia siipiä, Syrjänen sanoo.

Aalto Start-Up Centerissä ja sen edeltäjissä on aloittanut toimintansa moni sittemmin menestynyt yritys. Edellä esitelty yritys on yksi näistä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Photo: Mikko Raskinen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Keksinnöstä kvanttiteknologian kaupallistamiseen – verkkokoulutus kannusti yrittäjyyteen

Kaupallistamishankkeet lähtevät liikkeelle tutkijan omalta osaamisalueelta ja kiinnostus yrittäjyyteen on selvästi suurempaa, jos polku ideasta tuotteeksi näyttäytyy selvänä.
Students working on a cosmetic product during lecture
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

AVP etsii uusia keinoja monialaisuuteen opetuksessa

Yhdistämällä kaksi olemassa olevaa kurssia Aalto Ventures Program loi uuden kurssin kosmetiikkatuotteiden kehityksestä
Slushin ja Aallon yhteistyöbanneeri
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopisto on Slushin virtuaalitapahtuman Node by Slushin pääyhteistyökumppani

Yliopisto esittelee tapahtumassa monipuolista osaamistaan monitieteisen tutkimuksen ja yrittäjyyden saralla.
Solve the SDGs by AVP and Junction, 18–20 September
Yhteistyö Julkaistu:

Solve the SDGs -hackathon pyrkii muuttamaan maailmaa 48 tunnissa

Aalto Ventures Program ja Junction loivat yhteistyössä kestävyys-teemaisen online-hackathonin.