Uutiset

Yrittäjyyden sisällyttäminen metsä- ja maatalouskoulutukseen on ratkaisevan tärkeää Afrikalle

Apulaisprofessori Patrick Shulist kehittää yrittäjyyskoulutusta yhdessä afrikkalaisten kumppaneiden kanssa.
Two African women working on a project
Kuva: Aalto-yliopisto / Lasse Lecklin

Yrittäjyyden sisällyttäminen metsä- ja maatalouskoulutukseen on Afrikalle ratkaisevan tärkeää, etenkin kun otetaan huomioon nykyinen nuorisotyöttömyyskriisi ja tarve jatkuvalle innovoinnille. 

”Yliopisto-opintojen aikana tapahtuva altistuminen yrittäjyydelle varustaa opiskelijat kriittisen ajattelun taidolla ja innovointi- ja liiketoimintaosaamisella, joita tarvitaan ympäristöhaasteisiin vastaamiseen, kestävän kehityksen edistämiseen ja teknisten taitojen hyödyntämiseen mahdollisimman hyvin”, sanoo apulaisprofessori Patrick Shulist. Hän aloitti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa vuonna 2018 ja on alusta alkaen ollut vahvasti mukana kehittämässä yrittäjyyskoulutusta Afrikassa.

Viime aikoina Patrick Shulist on keskittynyt johtamaan kahden laajan, useiden kumppaneiden yhteisen hankkeen, PBL BioAfrica*:n ja FOREST21**:n, yrittäjyysosa-alueita. 

PBL BioAfrica -hanke on Aallon, Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) ja viiden afrikkalaisen yliopiston välinen 1 500 000 euron yhteistyö Keniassa ja Sambiassa. Tavoitteena on integroida ilmastoasiat huomioiden älykäs (climate-smart) yrittäjyys maatalouden opetussuunnitelmiin. 

FOREST21 on 1 000 000 euron Erasmus+-rahoitteinen hanke, johon osallistuu yliopistoja Suomesta, Etelä-Afrikasta ja Norjasta. Hankkeen tavoitteena on integroida ilmastoasiat huomioiden älykäs (climate-smart) yrittäjyys Etelä-Afrikan metsäsektorille. 

Syvällistä yhteistyötä afrikkalaisten kumppaneiden kanssa

Molemmat hankkeet perustuvat syvälliseen ja monipuoliseen yhteistyöhön afrikkalaisten kumppaniyliopistojen kanssa. ”Vaikka itse työskentelen pääasiassa hankkeiden yrittäjyysnäkökulmien parissa, Aalto Global Impact (AGI) tekee väsymättä töitä kouluttaakseen opettajia ongelmalähtöisen oppimisen osaamiseen liittyvissä kysymyksissä. AGI myös koordinoi vuosittain useiden opiskelijaryhmien matkustamisen Keniaan, Sambiaan ja Etelä-Afrikkaan, jotta ryhmät pääsevät osallistumaan ongelmalähtöiseen oppimiseen kumppanuusyliopistojen kollegoidensa kanssa”, Patrick Shulist sanoo.

Siitä lähtien, kun nämä hankkeet alkoivat vuonna 2024, Shulist on työskennellyt kumppanuusyliopistojen ohjelmapäälliköiden ja luennoitsijoiden kanssa miettien luovasti, miten yrittäjyys voitaisiin sisällyttää opetussuunnitelmatasolle. 

”Suuri osa opetussuunnitelmien kehittämisestä on työskentelyä metsä- ja maatalousalan akateemisten kanssa, jotta kaikki ymmärtäisivät, mitä yrittäjyys on, miksi se on tärkeää, miten sitä opetetaan ja ennen kaikkea, miten se voidaan helposti sovittaa omiin kursseihin ja opetussuunnitelmiin.” 

”Varmistaakseni, että työmme jatkuu hankkeiden päättymisen jälkeen, loin ja kuvasin myös seitsemän moduulin 27-osaisen videosarjan, jota kumppanuusyliopistojen akateemiset voivat käyttää tulevaisuudessa.” 

Lisäksi Patrick Shulist on tehnyt yhteistyötä kahden uuden kurssin ja hautomo-ohjelman suunnittelussa. Yksi hänen tärkeimmistä toimistaan on ollut työskentely yksittäisten luennoitsijoiden kanssa yrittäjyyssisällön sisällyttämiseksi kursseihin, erityisesti lyhyiden harjoitusten avulla, jotta opiskelijat saataisiin ajattelemaan yrittäjähenkisesti.

Näiden hankkeiden lisäksi hän on mukana myös toisessa Aallon aloitteessa Afrikassa. 5G for Entrepreneurs -hankkeessa hän on työskennellyt Sambiassa, Nigeriassa ja Etiopiassa olevien kumppaneiden kanssa opettaakseen opiskelijoille yrittäjyyden perusteita, jotta he voivat kehittää omia ideoitaan ja tuotteidensa prototyyppejä. 

”Osana tätä olen toimittanut kurssisisältöä ja ohjannut myös kuusiosaisen videoluentosarjan kehittämistä. Yhteistyökumppanit voivat käyttää videoluentosarjaa tulevassa opetuksessaan.” 

***

*PBL BioAfrica, Problem-based learning bioeconomy entrepreneurship and capacity building programme in Africa

**FOREST21, 21st Century Climate-Smart Forestry Education for Livelihood and Sustainability in South Africa 

Lisätietoja (englanniksi):

Patrick Shulist

Assistant professor 2nd term

Johtamisen laitos

Johtamisen laitos tarjoaa dynaamisen oppimis- ja tutkimusympäristön.

Lue lisää
Stack of management books.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Course work for Smart Wearables
Opinnot Julkaistu:

Smart Wearables -kurssit opettavat opiskelijoille insinööri- ja muotoilutaitoja

Smart Wearables -kurssien monialaisissa tiimeissä syntyy uskomattoman luovia projekteja, joiden parissa eri alojen opiskelijat pääsevät oppimaan toisiltaan.
Kuva opiskelijoista juttelemassa
Opinnot Julkaistu:

Tauolta tutkintoon - Back on track –työpajasarja 8.10. & 29.10.2024

Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaaja järjestävät kahden kerran mittaisen workshopsarjan opintoihin palaaville tai viimeisen vuoden aikana hyvin vähän opiskelleille syksyllä 2024 englanniksi.
Havainnekuva puisesta lavarakenteesta torimaisemassa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Wood Programin 30-vuotisjuhlaprojekti nousee Kuhmon torille

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriin erikoistuvat opiskelijat toteuttavat joka vuosi Wood Program -projektin. Opintokokonaisuuden 30-vuotisjuhlavuonna yhteistyökumppanina toimii Kuhmon kaupunki. Toteuttava kohde on Kuhmon torille nouseva torilava.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuun orientaatiopäiville!