Uutiset

Erinomainen yhteistyö yritysten ja CEMS-ohjelman välillä johtaa useisiin yritysprojekteihin joka kevät

Business Project tarjoaa loistavan mahdollisuuden vahvojen suhteiden luomiseen CEMS-opiskelijoiden ja yritysten välillä.
CEMS Business Project team, KONE, spring 2023
Projektin akateeminen ohjaaja, professori Vesa Puttonen (vas.), Julia Klemola 3. oikealta, projektin yritysohjaaja Jaakko Rouvinen Koneelta (oik.).

CEMS Global Alliance in Management Education perustettiin vuonna 1988. Se muodostaa ainutlaatuisen maailmanlaajuisen yhteisön, johon kuuluu 33 jäsenkorkeakoulua, 75 yrityskumppania ja 8 yhteiskunnallista jäsentä. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu liittyi allianssiin vuonna 1998.

Yritysprojekti (Business Project) muodostaa noin puolet opiskelijoiden työmäärästä CEMSin kevätlukukaudella. Nämä projektit tarjoavat osallistuville yrityksille mahdollisuuden poimia opiskelijoiden parhaat ajatukset ja saada ulkopuolinen näkemys tietystä liiketoimintamahdollisuudesta tai mahdollisesta haasteesta. 

CEMS-opiskelijat eli CEMSsarit kertovat usein, että Business Project on yksi heidän CEMS-vuotensa kohokohdista. Heidän mukaansa on mahtavaa, että opintojen ja aiemman työkokemuksen aikana kertynyttä osaamista voi soveltaa todelliseen ongelmaan, jota yritys yrittää ratkaista. He sanovat myös, että monet yritykset, joiden kanssa CEMSsarit ovat työskennelleet, tarjoavat mielellään työmahdollisuuksia tai harjoittelupaikkoja opiskelijoille onnistuneiden projektien jälkeen. Tämän vuoden keväänä KONE oli yksi niistä yrityksistä, jotka tilasivat CEMS-projekteja.

Yritysprojekti KONEelle

CEMS-opiskelija Julia Klemola kuului toiseen Team KONEeseen. Hän kertoo, että prosessi oli tiimille melko suoraviivainen. ”Kun perehdyimme projektimme aiheeseen ja laajuuteen, aloimme tiimini kanssa tutustua KONEeseen ja sen rahoitustoimintoon. Projektimme keskittyi rahoitusfunktioon ja sen strategiaan, joten syvällisen ymmärtämisen kehittäminen siitä oli ratkaisevan tärkeää. Sen jälkeen syvennyimme tutkimukseen tekemällä kirjallisuuskatsauksen sekä tiedonkeruun ja -analyysin. Toukokuussa pääsimme vihdoin esittelemään tulokset ohjaajillemme ja kollegoillemme.”

Julian mukaan projektissa kiinnostavinta oli tiedonkeruuvaihe, jonka tiimi suoritti haastattelemalla useita KONEen rahoituspuolen johtajia. ”Olin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon saimme olla tekemisissä KONEen työntekijöiden kanssa. Mahdollisuus puhua asiantuntijoiden kanssa, jotka olivat olleet KONEessa pitkään, avasi silmiä ja sai minut ymmärtämään, että projektiamme todella arvostettiin yrityksessämme.”

Jaakko Rouvinen, Vice President, Finance Development, sanoo, että prosessi oli erittäin positiivinen kokemus heille KONEella. ”Olimme todella vaikuttuneita opiskelijoiden osaamisesta ja kunnianhimosta. Melko pian yritysprojektin alettua meille kävi selväksi, että ryhmä pystyy tuottamaan sellaisia tuloksia, joista on meille paljon hyötyä. Opiskelijaryhmän osoittama ammattimaisuus oli erittäin vakuuttavaa.” 

Sijoittajasuhteiden koordinaattoriksi yritysprojektin jatkoksi

CEMS-liiketoimintaprojektin jälkeen Julia palkattiin KONEelle. Hän aloitti työskentelyn KONEella kaksi viikkoa liiketoimintaprojektin päättymisen jälkeen! Hain avointa työpaikkaa, josta ilmoitettiin KONEen verkkosivuilla sekä erikseen CEMSsareille. 

”Sanoisin, että yritysprojektin kautta hyvä ymmärrys yrityksestä auttoi minua haastatteluprosessissa. Olen aina ollut kiinnostunut KONEesta, koska se on yksi arvostetuimmista suomalaisista yrityksistä, jolla on mielenkiintoinen historia, ja joka tunnetaan maailmanlaajuisesti. En kuitenkaan ollut välttämättä pitänyt yritystä mahdollisena työnantajana ennen Business Projectia. Projektin aikana pääsin näkemään, kuinka innostuneita KONEella työskentelevät ihmiset olivat yrityksen liiketoiminnasta ja yrityksen hieno kulttuuri loisti vahvasti läpi, kun keskustelimme työntekijöiden kanssa.”

Julia Klemola työskentelee sijoittajasuhdetiimissä, joka tarjoaa erinomaisen näkäalapaikan KONEen kaikkiin liiketoimintalinjoihin ja alueisiin. ”Voin helposti sanoa, että päivittäinen työni on aina erittäin mielenkiintoista. Tämän lisäksi on ollut pari kohokohtaa: Viime viikolla pääsin vierailemaan KONEen tehtaalla Hyvinkäällä, kun veimme sinne yhden sijoittajaryhmän kierrokselle. Oli mahtavaa nähdä joitain tuotteistamme ja innovaatioistamme ihan "livenä" ja saada nähdä, missä ja miten ne valmistetaan.”

”Syyskuussa pääsin esittelemään liiketoimintaprojektimme tuloksia noin sadalle rahoituksen asiantuntijalle täällä KONEella. Sain osan talousjohtajallemme varatusta esitysajasta, ja tietysti olin hieman hermostunut, kun hän puhui samoille ihmisille juuri ennen ja jälkeen minun esitykseni. Esitys meni kuitenkin todella hyvin, ja oli hienoa esitellä kovan työmme tuloksia monille kollegoilleni.”

Julia on myös todella innoissaan tulevasta urastaan. ”KONE tarjoaa loistavat mahdollisuudet työkiertoon sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. CEMS-taustaisena työntekijänä minulla on vahva halu työskennellä ulkomailla jossain vaiheessa uraani saadakseni entistä enemmän kansainvälistä näkemystä. Onneksi KONEella ei tarvitse tinkiä kiinnostavista tehtävistä, jos työskentelee muualla kuin Espoon-pääkonttorissa, sillä yrityksellä on toimintaa yli 60 maassa.”

Hakuaika CEMS-ohjelmaan alkaa 15.11. (Add-on CEMS MIM) ja 30.11. (MSc in Global Management).

CEMS Graduation 2018_Photo: CEMS official

CEMS MIM in Aalto University

CEMS MIM in yksi maailman arvostetuimmista kansainvälisen johtamisen maisteriohjelmista. CEMS on maailmanlaajuinen kauppakorkeakoulujen, yritysten ja kansalaisjärjestöjen muodostama yhteenliittymä, jonka tavoitteena on kouluttaa opiskelijoista vastuullisia johtajia ja päätöksentekijöitä kansainvälisille markkinoille. CEMS MIM tarjotaan Aallossa Add-on -ohjelmana ja osana Global Management -maisteriohjelmaa. Molemmat ohjelmarakenteet sisältävät kansainvälisen vaihdon jossain toisessa CEMS-koulussa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.