Uutiset

Eeva Savolainen aloitti tietoasiantuntijana

Eeva Savolainen työskentelee Avoin tiede ja ACRIS-tiimissä.
Tietoasiantuntija Eeva Savolainen / kuvaaja Vesa Kyllönen

Eeva Savolainen aloitti tietoasiantuntijana Aalto-yliopiston tutkimuspalvelujen Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä huhtikuun alussa. Hänen tehtäviinsä kuuluu Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tutkimustuotosten validointi Aalto-yliopiston ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä sekä avoimeen julkaisemiseen ja tutkimusdatan hallintaan liittyvät tehtävät.

Savolainen vastaa arkkitehtuurin, median sekä elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitosten julkaisujen validoinnista ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä. Savolaisen kollega Leena Rantamäki hoitaa puolestaan taiteen ja muotoilun laitosten julkaisujen validoinnin.

Tutkimusdatan hallinnassa Savolainen tekee yhteistyötä Aalto-yliopiston data advisor Mikhail Kuklinin ja data-agenttien kanssa erityisesti Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sekä Kauppakorkeakoulussa.

Eeva Savolainen on valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan Suomen kirjallisuus. Hän on työskennellyt erilaisissa tehtävissä kirjastoissa ja arkistoissa noin viidentoista vuoden ajan. Hänen aiempia työnantajiaan ovat Tampereen yliopiston kirjasto, Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kirjasto, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin radio- ja tv-arkisto ja Kansalliskirjasto. Viimeiset kaksi vuotta Savolainen työskenteli suunnittelijana Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä toimivassa Julkaisufoorumissa.

Vapaa-ajallaan Eeva harrastaa muun muassa lukemista, balettia ja retkeilyä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

On the background, white radiant lines over a black bacground and only hair and shoulder of a person passing by visible
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Rahoitusta energiatehokkaan laskennan ja sarveiskalvon sairauksien varhaisen diagnostiikan kehittämiseen

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön myöntämä rahoitus kahdelle Aallon tutkimushankkeelle on yhteensä lähes 1,3 miljoonaa euroa.
Siluetinomaisia ihmisiä kokouksessa pöytien ääressä valoisassa huoneessa, jossa on suuret ikkunat ja riippuvalaisimet.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Uusi pedagoginen mikrokurssi Quickstart for University Teaching on nyt julkaistu

Tervetuloa uudelle pedagogiselle Quickstart for University Teaching -mikrokurssille. Kurssi on suunnattu uusille opettajille, vieraileville luennoitsijoille, työelämäprofessoreille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita pedagogiikasta. Kurssi on itseopiskeltava verkkokurssi ja se koostuu viidestä eri teemasta. Kurssin suorittaminen kestää kokonaisuudessaan noin kaksi tuntia.
Moderni onnellisuuden kehokartta on pitkälti samanlainen muinaisen Mesopotamian onnellisuuden kehokartan kanssa – poikkeuksena tästä on maksa, joka hohtaa muinaisilla mesopotamialaisilla silmiin pistävästi. Kuva: Moderni/PNAS: Lauri Nummenmaa et al. 2014, mesopotamialainen: Juha Lahnakoski 2024.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Miltä tunteiden kehokartat näyttivät muinoin ja nyt? Mesopotamiassa onnellisuus hohti paljon vahvemmin maksan alueella

Monitieteinen tutkijatiimi on pyrkinyt laajan tekstiaineiston avulla selvittämään, miten muinaisen Mesopotamian alueen ihmiset kokivat tunteita kehossaan tuhansia vuosia sitten. Analyysi perustuu noin miljoonaan muinaisen akkadin kielen sanaan, jotka ovat peräisin Uus-Assyrian valtakunnasta (934–612 eaa) säilyneiden savitaulujen nuolenpääkirjoituksesta.
Kolme valkoista, taiteltua paperirakennetta eri kokoisina ja muotoisina harmaalla pinnalla.
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Näyttävä origamikartonki uudistaa kasvavia pakkausmarkkinoita

Origamitaitteet mahdollistavat kartongille täysin uusia ominaisuuksia ja tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon muun muassa korvaamaan muovia ja styroksia pakkauksissa. Esteettinen materiaali herättää kiinnostusta myös muotoilijoiden keskuudessa.