Uutiset

Eeva Savolainen aloitti tietoasiantuntijana

Eeva Savolainen työskentelee Avoin tiede ja ACRIS-tiimissä.
Tietoasiantuntija Eeva Savolainen / kuvaaja Vesa Kyllönen

Eeva Savolainen aloitti tietoasiantuntijana Aalto-yliopiston tutkimuspalvelujen Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä huhtikuun alussa. Hänen tehtäviinsä kuuluu Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tutkimustuotosten validointi Aalto-yliopiston ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä sekä avoimeen julkaisemiseen ja tutkimusdatan hallintaan liittyvät tehtävät.

Savolainen vastaa arkkitehtuurin, median sekä elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitosten julkaisujen validoinnista ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä. Savolaisen kollega Leena Rantamäki hoitaa puolestaan taiteen ja muotoilun laitosten julkaisujen validoinnin.

Tutkimusdatan hallinnassa Savolainen tekee yhteistyötä Aalto-yliopiston data advisor Mikhail Kuklinin ja data-agenttien kanssa erityisesti Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sekä Kauppakorkeakoulussa.

Eeva Savolainen on valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan Suomen kirjallisuus. Hän on työskennellyt erilaisissa tehtävissä kirjastoissa ja arkistoissa noin viidentoista vuoden ajan. Hänen aiempia työnantajiaan ovat Tampereen yliopiston kirjasto, Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kirjasto, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin radio- ja tv-arkisto ja Kansalliskirjasto. Viimeiset kaksi vuotta Savolainen työskenteli suunnittelijana Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä toimivassa Julkaisufoorumissa.

Vapaa-ajallaan Eeva harrastaa muun muassa lukemista, balettia ja retkeilyä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto University Meet Our Teachers SCI Janne Halme 2022. Photo: Mikko Raskinen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yliopistonlehtori Janne Halme: Aurinkoenergia on ihan huippua!

: Janne Halmetta inspiroi lehmuskuja, jossa yhdistyvät puut, lehdet ja valo, joka siivilöityy puiden välistä. Vaikka aurinkokennon avulla voidaan tuottaa sähköä, elämää ylläpitävää fotosynteesiä se ei pysty korvaamaan.
Woman touching a long-sleeved Marimekko Unikko shirt on display
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Värejä laboratorioista ja pelloilta – tällainen on luonnonmukaisten tekstiilivärien tulevaisuus

Mitä enemmän muoti- ja tekstiiliteollisuuden ympäristövaikutuksista saadaan tietoa, sitä enemmän kestävien vaihtoehtojen kysyntä ja tarve kasvaa. Kansainvälinen tutkimusryhmä pyrkii korvaamaan myrkylliset synteettiset väriaineet luonnollisilla vaihtoehdoilla, joita saadaan esimerkiksi kasveista, mikrobeista ja ruokahävikistä.
Annika Järvelin and Hanna Castrén-Niemi have spent three weeks at three different clinics in Helsinki. Photo: Otto Olavinen, Biodesign.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Neuvola täyttää sata vuotta – tutkijat selvittävät, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata terveysteknologiaa hyödyntäen

Tutkijat selvittävät sitä, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata Stanfordin yliopistosta lähtöisin olevien Biodesign-menetelmien keinoin.
Elias Rantapuska, photo by Evelin Kask
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä 1,2 miljoonaa euroa kolmen suomalaisyliopiston tutkimushankkeelle

Laadukasta tutkimusta ei synny ilman kallista tutkimusdataa ja ihmisiä, toteaa rahoitusalan ja rahoitusinstituutioiden tutkimushanketta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtava professori Elias Rantapuska.