Uutiset

Eeva Savolainen aloitti tietoasiantuntijana

Eeva Savolainen työskentelee Avoin tiede ja ACRIS-tiimissä.
Tietoasiantuntija Eeva Savolainen / kuvaaja Vesa Kyllönen

Eeva Savolainen aloitti tietoasiantuntijana Aalto-yliopiston tutkimuspalvelujen Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä huhtikuun alussa. Hänen tehtäviinsä kuuluu Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tutkimustuotosten validointi Aalto-yliopiston ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä sekä avoimeen julkaisemiseen ja tutkimusdatan hallintaan liittyvät tehtävät.

Savolainen vastaa arkkitehtuurin, median sekä elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitosten julkaisujen validoinnista ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä. Savolaisen kollega Leena Rantamäki hoitaa puolestaan taiteen ja muotoilun laitosten julkaisujen validoinnin.

Tutkimusdatan hallinnassa Savolainen tekee yhteistyötä Aalto-yliopiston data advisor Mikhail Kuklinin ja data-agenttien kanssa erityisesti Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sekä Kauppakorkeakoulussa.

Eeva Savolainen on valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan Suomen kirjallisuus. Hän on työskennellyt erilaisissa tehtävissä kirjastoissa ja arkistoissa noin viidentoista vuoden ajan. Hänen aiempia työnantajiaan ovat Tampereen yliopiston kirjasto, Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kirjasto, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin radio- ja tv-arkisto ja Kansalliskirjasto. Viimeiset kaksi vuotta Savolainen työskenteli suunnittelijana Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä toimivassa Julkaisufoorumissa.

Vapaa-ajallaan Eeva harrastaa muun muassa lukemista, balettia ja retkeilyä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Meidät on nähty short films at SuomiAreena
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Meidät on nähty! Elokuvan tulevaisuus esillä Porin SuomiAreenalla

Tervetuloa katsomaan Aalto-yliopiston palkittuja opiskelijaelokuvia nonstop-esityksenä Porin Taidemuseossa tiistaina 12. heinäkuuta 2022!
ABB_Aalto_laitelahjoitus_Kuva_Aalto-yliopisto.jpg
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon ja ABB Marine & Portsin kanssa tiivistyy

ABB Marine & Ports ja heidän laitetoimittajakumppaninsa Typhoon HIL lahjoittavat kuusi kappaletta simulaattoreita tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön.
Shimmering Wood sneaker designed by by Noora Yau & Konrad Klockars. Photo: Kalle Kataila
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tätä on elämä 1.5

Kutsumme sinut mukaan neljättä kertaa järjestettävään, tutkimuksen ja muotoilun yhteistyötä esittelevään Designs for a Cooler Planet -festivaaliin 7.9.–12.10.2022 Otaniemessä, Espoossa.
Professor Zhipei Sun, photo: Niina Norjamäki/Aalto University
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopistolle lisärahoitusta tutkimustulosten hyödyntämiseen

Aalto-yliopiston professori Zhipei Sun johtaa yhtä potentiaalista tieteen eturintamassa olevaa tutkimushanketta.