Uutiset

Eeva Savolainen aloitti tietoasiantuntijana

Tietoasiantuntija Eeva Savolainen / kuvaaja Vesa Kyllönen

Eeva Savolainen aloitti tietoasiantuntijana Aalto-yliopiston tutkimuspalvelujen Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä huhtikuun alussa. Hänen tehtäviinsä kuuluu Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tutkimustuotosten validointi Aalto-yliopiston ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä sekä avoimeen julkaisemiseen ja tutkimusdatan hallintaan liittyvät tehtävät.

Savolainen vastaa arkkitehtuurin, median sekä elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitosten julkaisujen validoinnista ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä. Savolaisen kollega Leena Rantamäki hoitaa puolestaan taiteen ja muotoilun laitosten julkaisujen validoinnin.

Tutkimusdatan hallinnassa Savolainen tekee yhteistyötä Aalto-yliopiston data advisor Mikhail Kuklinin ja data-agenttien kanssa erityisesti Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sekä Kauppakorkeakoulussa.

Eeva Savolainen on valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan Suomen kirjallisuus. Hän on työskennellyt erilaisissa tehtävissä kirjastoissa ja arkistoissa noin viidentoista vuoden ajan. Hänen aiempia työnantajiaan ovat Tampereen yliopiston kirjasto, Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kirjasto, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin radio- ja tv-arkisto ja Kansalliskirjasto. Viimeiset kaksi vuotta Savolainen työskenteli suunnittelijana Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteydessä toimivassa Julkaisufoorumissa.

Vapaa-ajallaan Eeva harrastaa muun muassa lukemista, balettia ja retkeilyä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

ISM Research Xmas Calendar
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tieto- ja palvelujohtamisen laitos (ISM) on julkaissut digitaalisen tutkimuskalenterin

Kalenteri esittelee ajankohtaista ja monipuolista ISM-laitoksella tehtävää tutkimusta.
Matti Kummu, kuva Maija Taka
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Suomen Akatemialta rahoitus kansallisen ruokaturvan parantamiseen

Matti Kummu pitää tärkeänä että Suomi varautuu mahdollisiin tulevaisuuden häiriöihin globaalissa ruokasysteemissä ja kehittää keinoja, millä resilienssiä näiden varalle voidaan nostaa.
Saija Hollmén istumassa lattialla risti-istunnassa värikkäiden afrikkalaisten kankaiden päällä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Väitös: Humanitaarinen arkkitehtuuri luo turvaa ja suojaa köyhyyden ja kriisien keskelle

Kun globaalit kriisit ajavat ihmisiä pois kodeistaan, voidaan monialaisen yhteistyön kautta rakentaa vähästä enemmän.
Arja Karhumaa. Photo: Evelin Kask
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Arja Karhumaa Vuoden Huiput 2020 -kilpailun ylituomariksi

Aalto-yliopiston apulaisprofessori Arja Karhumaa luotsaa 61-henkisen luovista suunnittelijoista koostuvan tuomariston työskentelyä.