CEMS Club Helsinki edistää kestävää kehitystä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on maailman johtavien kauppakorkeakoulujen, suuryritysten ja järjestöjen muodostaman CEMS-yhteisön jäsen (the Global Alliance in Management Education). Jokaisessa yhteisöön kuuluvassa 32 jäsenyliopistossa toimii myös oma CEMS Clubinsa.
Programme Manager Arja Sahlbergin mukaan CEMS Clubien toiminnan tarkoituksena on tukea CEMS MIM (Master's in International Management) -opiskelijoiden keskinäistä verkostoitumista ja lisätä tietoisuutta CEMSistä.
”CEMS Clubit auttavat opiskelijoita tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja työelämään, ja he voivat ottaa agendalleen myös muita CEMSin arvojen mukaisia tavoitteita, kuten kestävän kehityksen tai eettisen toiminnan tukemisen. CEMS Clubit tekevät tiivistä yhteistyötä yliopiston CEMS-toimiston kanssa ja jokaisella CEMS Clubilla on oma johtoryhmänsä. CEMS Club Helsingin johtajana eli presidenttinä keväällä 2019 toimii Silla Aaltonen”, Arja Sahlberg kertoo.
”Järjestämme tapahtumia, joiden päämääränä on tuoda verkoston eri osapuolet yhteen, synnyttää uusia ideoita ja elämänmittaisia ystävyyksiä sekä tarjota mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Tapahtumiemme kirjo on laaja sisältäen yritysvierailuja, alumnitoimintaa ja erilaisia vapaamuotoisia sosiaalisia tapahtumia. CEMS Club Helsinki on jo pitkään ollut yksi aktiivisimmista CEMS-verkoston clubeista”, Silla Aaltonen jatkaa.
Ruoan jakamista Hurstin Avussa vähävaraisten auttamiseksi
CEMS-ohjelman perusarvoihin kuuluvat vastuullisuus ja kestävä kehitys ohjaavat myös paikallisten clubien toimintaa. Keväällä 2019 CEMS Club Helsinki lanseerasi paikallisesti Rotterdamista alkunsa saaneen Good Citizen Cardin, jolla halutaan kannustaa ihmisiä tekemään vastuullisempia valintoja arjessaan.

”Kolme euroa maksavalla digitaalisella kortilla kaikki Aallon opiskelijat saavat alennuksia kasvispainotteisten yhteistyöravintoloiden annoksista ympäri Helsinkiä. Tulot kortista ohjataan hyväntekeväisyyteen Hurstin Avulle, jossa CEMS-opiskelijoilla on ollut tapana käydä noin kerran lukukaudessa tekemässä vapaaehtoistyötä”, Silla Aaltonen kertoo.
”Kortti huomioi siis ympäristövastuun lisäksi myös sosiaalisen vastuun, sillä se paitsi kannustaa syömään kasvispainotteisesti, myös auttaa niitä, jotka tarvitsevat tukea arjesta selviämiseen. Niin opiskelijat kuin ravintolatkin ovat lähteneet innoissaan mukaan edistämään vastuullisempia valintoja erinomaisten ruokailukokemusten kautta”, Silla jatkaa.
Lisätietoja Good Citizen -kortista Facebookissa: https://www.facebook.com/GoodCitizenHelsinki/
Opiskelija, osta oma korttisi! https://kide.app/memberships/5c05a07f-cae2-49df-894c-fbf05e9b3434
Lisätietoa CEMS-maisteriohjelmasta
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023
Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
Vuoden MBA-alumni päätyi sattumalta humanitaariselle alalle – ”Huomasin, että minulle sopivat kriisit ja katastrofit”
Vuoden 2023 MBA-alumniksi on valittu Päivi Hurttia. Muun muassa journalismin ja viestinnän parissa uraa tehnyt Hurttia vietti juuri vuoden Etiopiassa. Työssään Punaisen Ristin kansainvälisellä komitealla hän auttoi varmistamaan, että humanitaarinen apu pääsee perille kaikille alueille.
ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään
Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.