Uutiset

Automaatio ja robotiikka sekä informaatioteknologia erkaantuivat omiksi hakukohteikseen

Sähkötekniikan korkeakoulussa on nyt neljä suomen- ja ruotsinkielistä hakukohdetta.
Aalto-yliopiston opiskelijoita
Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun kandidaattivaiheen hakukohteet ovat uudistuneet. Entinen automaatio- ja informaatioteknologian hakukohde erkaantui kahdeksi eri hakukohteeksi, jotka ovat automaatio ja robotiikka sekä informaatioteknologia

Uudistuksen jälkeen Sähkötekniikan korkeakoulussa on tarjolla neljä suomen- ja ruotsinkielistä kandidaattihakukohdetta: 

  • Automaatio ja robotiikka
  • Bioinformaatioteknologia
  • Elektroniikka ja sähkötekniikka
  • Informaatioteknologia

Huom! Haku kandidaattihakukohteisiin on 16.–30.3.2022. Kaikki kandidaatti- ja maisteritason ohjelmat löytyvät Tule opiskelemaan Sähkötekniikan korkeakouluun -sivuilta. 

Tutustu tarkemmin eri hakukohteisiin

    Sähköpajakurssilaisia

    Automaatio- ja robotiikka

    Automaatiota tarvitaan kaikkialla, jokaisesta kodista teollisuuteen, ja sen avulla hallitaan esimerkiksi tehtaita, voimalaitoksia ja liikennettä. Automaatio on välttämätön teknologia kestävän tulevaisuuden luomisessa. Se luo edellytyksiä ympäristöystävälliselle, laadukkaalle, turvalliselle ja hyvin toimivalle yhteiskunnalle. Automaatio on keskeisessä roolissa esimerkiksi, kun siirrytään uusiutuvaan energiantuotantoon, jolloin joudutaan älykkäästi mukauttamaan rakennusten, liikenteen ja teollisuustuotannon energiankulutusta.

    Robotiikka on automaation osa-alue, jossa kehitetään kaikenlaisia itsenäisesti toimivia laitteita. Yhdessä toimivat ja oppivat teollisuusrobotit, itseajavat autot ja työkoneet sekä esimerkiksi kirurgiset laitteet ovat esimerkkejä roboteista.

    Lue lisää hakukohteesta täältä: Automaatio ja robotiikka

    Aalto-yliopiston opiskelijoita

    Bioinformaatioteknologia

    Bioinformaatioteknologia on poikkitieteellinen pääainekokonaisuus, joka valjastaa insinööritieteet, matematiikan ja tietotekniikan bio- ja terveysalan haasteiden ratkaisemiseen. Bioinformaatioteknologian hakukohde kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia, jotka pyrkivät löytämään ratkaisuja esimerkiksi sairauksien diagnosointiin, niiden hoitoon ja ehkäisyyn, ympäristön puhdistamiseen sekä elämän laadun parantamiseen.

    Lue lisää: Bioinformaatioteknologia

    Sähköpajakurssilaisia

    Elektroniikka ja sähkötekniikka

    Mitä yhteiskunta olisi ilman elektroniikan ja sähkötekniikan avaamia mahdollisuuksia? Käytämme päivittäin esimerkiksi terveyden, liikkumisen, ja viestinnän ratkaisuja, jotka kaikki perustuvat elektroniikkaan ja sähkötekniikkaan. Elektroniikan ja sähkötekniikan hakukohde antaa opiskelijalle valmiudet hahmottaa ja ymmärtää näitä ratkaisuja matematiikan, fysiikan, elektroniikan ja ohjelmoinnin opintojen pohjalta. Opiskelijoista valmistuu tekniikan kandidaatteja, joilla on loistavat valmiudet toimia meitä ympäröivien sähköteknisten laitteiden ja sovellusten parissa, ymmärtää teknologiaa innovaatioiden taustalla, ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristömme kehitykseen.

    Lue lisää: Elektroniikka ja sähkötekniikka

    Aalto-yliopiston opiskelijoita

    Informaatioteknologia

    Tiedätkö mitä tapahtuu taustalla mobiiliverkossa ja Internetissä, kun ostat puhelimellasi verkkokaupasta uuden tuotteen, katsot videoita YouTubesta tai kun käytät Snapchatia tai Instagramia? Oletko miettinyt miten puheohjaus tai radioteknologia toimii, mikä on tekniikka itseohjautuvien autojen takana tai miten internetin viihdeteknologian energiankulutus minimoitaisiin?

    Informaatioteknologiat mahdollistavat esimerkiksi edellä mainitut ihmisten arkipäivään vaikuttavat sovellukset, älykkäät kodit sekä monet uudet terveysteknologiset ratkaisut. Informaatioteknologia on vielä paljon muutakin ja ratkaisevan tärkeässä asemassa yhteiskunnan ja organisaatioiden toiminnalle. Hakukohteen opinnot antavat ohjelmoinnista, matematiikasta sekä fysiikasta kiinnostuneille opiskelijoille loistavat valmiudet kehittyä tulevaisuuden asiantuntijoiksi bittejä ja reaalimaailmaa yhdistäville ajankohtaiseille aloille. Mobiiliteknologian, terveysteknologian sovellusten ja internetin haasteet odottavat ratkaisijaansa.

    Lue lisää: Informaatioteknologia

    Miksi valita sähkötekniikka? Lue opiskelijoiden kokemuksia eri pääaineista!

    Opiskelija Zachary Burda Dipolin edessä talvella Otaniemessä.

    Opiskelija Zachary Burda haluaa kehittää ihmisten arkea helpottavia robotteja

    Automaation ja robotiikan pääaineessa opiskeleva Zachary ihastui lukiossa Aallon nykyaikaisuuteen ja yrittäjähenkisyyteen.

    Uutiset
    Opiskelija Niina Tapanainen talvella Otaniemessä.

    Opiskelija Niina Tapanainen: Opiskelen tekniikkaa, koska haluan parantaa ihmisten elämää

    Niina valitsi kandivaiheessa informaatioteknologian pääaineen. Hän kannustaa yhdistämään tekniikan ennakkoluulottomasti myös humanistisiin aloihin.

    Uutiset
    Antti Regelin/ automaatio- ja informaatioteknologia/ Aalto-yliopisto /image: Ira Matilainen

    Opiskelija Antti Regelin: Aallossa meitä kannustetaan olemaan luovia ja rohkeita

    ”Tekniikkaa en ainakaan lähde opiskelemaan”, ajatteli Antti Regelin lukiossa. Toisin kuitenkin kävi, sillä hän päätyi opiskelemaan automaatiota ja robotiikkaa Aalto-yliopistoon.

    Uutiset
    Electrical engineering student Emmaleena Ahonen.

    ”Sähkötekniikan alalla saa rakentaa vastuullisempaa ja älykkäämpää tulevaisuutta”

    Opiskelija Emmaleena Ahosen mielestä alan tulevaisuus näyttää aurinkoiselta, koska osaamista tarvitaan yllättävilläkin aloilla.

    Uutiset
    Aalto University / First year master’s student Oskari Lehtonen / photo: Linda Koskinen

    Bioinformaatioteknologian kandiohjelmassa tehtäviä ratkotaan yhdessä ja se on kaikkein siisteintä

    Laajan kurssitarjonnan sekä korkeakoulujen välisen vapaan liikkuvuuden ansiosta Oskari Lehtonen pystyi syventymään häntä kiinnostaviin aiheisiin.

    Uutiset
    • Julkaistu:
    • Päivitetty:

    Lue lisää uutisia

    Otakaari 1 kyltti Y-siipi
    Kampus, Opinnot Julkaistu:

    Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

    Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
    EU parlamentti
    Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

    Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

    Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
    Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
    Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

    Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

    YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
    Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
    Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

    Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

    Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.