Uutiset

Opiskelija Zachary Burda haluaa kehittää ihmisten arkea helpottavia robotteja

Automaation ja robotiikan pääaineessa opiskeleva Zachary ihastui lukiossa Aallon nykyaikaisuuteen ja yrittäjähenkisyyteen.
Opiskelija Zachary Burda Dipolin edessä talvella Otaniemessä.
Zachary Burda Otaniemessä. Kuva: Olga Morozova.

Zachary Burda tajusi lukiossa, että hän haluaa opiskelemaan Aalto-yliopistoon ja työskenteli määrätietoisesti toteuttaakseen unelmansa. Zacharya kiinnostavat yrittäjyys, robotiikka ja automaatio, ja hän arvostaa sitä, että Aallossa saa opiskella hyvin monipuolisesti. Vapaa-ajalla Zachary tykkää rentoutua urheillen ja harrastaa aktiivisesti koripalloa Aalto Alvars -joukkueessa.

Miksi halusit hakea Aalto-yliopistoon?

Kun olin lapsi, näin isäni korjaavan yhden sähkölelun. Se tuntui lapsesta taianomaiselta, ja siitä lähtien olen ollut kiinnostunut sähkötekniikasta ja elektroniikasta. Muutin Suomeen Pietarista vuonna 2016, koska halusin käydä lukion ja yliopiston Suomessa. Olin opetellut suomea itsenäisesti ja ajattelin, että haluan ennen yliopistoa oppia kunnolla kielen ja nähdä, miten suomalainen yhteiskunta toimii. 

Lukiossa tutustuin itsenäisesti Aalto-yliopistoon ja vaikutuin sen nykyaikaisuudesta ja Otaniemen arkkitehtuurin kauneudesta. Myös Aallon yrittäjämyönteisyys oli tärkeää, koska yrittäjyys kiinnostaa minua. Katsoin Aallon Youtube-kanavalta varmaan kaikki videot, joissa opiskelijat kertoivat omasta alastaan. Seinälläni oli Aalto-julisteita, jotka muistuttivat minua tavoitteestani eli Aaltoon pääsemisestä.

Millaista opiskelijaelämä on käytännössä?

Killat järjestävät paljon mukavia kiltatapahtumia ja peli-iltoja. Tykkään myös urheilla, se on minun tapani lievittää stressiä. Killat tarjoavat paljon urheilumahdollisuuksia, kuten pipolätkää ja korista. Aallossa on myös paljon erilaisia yhdistyksiä ja urheiluseuroja. Itse olen mukana Aalto Alvars -koripallojoukkueessa.

Haaveeni on kehittää robotteja, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa ja suoriutua arkipäiväisistä askareista.

Zachary Burda

Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi?

Olen kiinnostunut roboteista, joten mielenkiintoisimpia kursseja ovat olleet Sähköpaja- ja Protopaja -kurssit. Sähköpajakurssilla tiimimme teki itselatautuvan kuljetusdronen. Protopajassa teimme kuljetusrobotin eli pyörillä liikkuvan pienen auton, joka pystyi kuljettamaan pieniä paketteja.  

Lisäksi olen tykännyt esimerkiksi tuotantotalouden kursseista, koska olen kiinnostunut yrittäjyydestä. Arvostan sitä, että Aallossa saa opiskella hyvin monipuolisesti.

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Kurssien aikana teemme työelämään liittyviä projekteja, joissa ryhmätyötaidot ja ajanhallinta kehittyvät valtavasti. Erilaisissa tapahtumissa, kuten Dash Design Hackathonissa, opiskelijat pääsevät ratkaisemaan yritysten antamia oikeita haasteita.

Olen myös saanut työkokemusta yliopistolta, kun olen ollut kurssiassistenttina Sähköpajalla ja parilla muullakin kurssilla. Siinä oppi myös itse uudella tavalla, kun pääsi näyttämään, miten joku asia toimii.

Pidän siitä, että Sähkötekniikan korkeakoulussa meistä pidetään huolta ja koulu iloitsee saavutuksistamme. Koulu kannustaa opiskelijoita esimerkiksi stipendeillä ja haalarimerkeillä – tällainen kohtelu lisää oppimisen halua ja rohkaisee meitä olemaan aktiivisia.

Miltä tulevaisuus näyttää?

Yksi haaveeni on kehittää robotteja, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa ja suoriutua arkipäiväisistä askareista. Näin ihmisille jäisi enemmän aikaa ja mahdollisuuksia tehdä paljon mielenkiintoisempia asioita.

Alan tulevaisuus on todella lupaava ja koronavirus vain nopeutti automaation kehittymistä. Esimerkiksi pakettiautomaatit ovat lisääntyneet todella nopeasti.

Suosittelen alaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita elektroniikasta. Tämä on todella mielenkiintoinen maailma – aina löytyy jotain uutta, josta haluaa oppia enemmän!

Haluatko kuulla lisää Aalto-yliopistossa opiskelusta, hakemisesta ja opiskelijaelämästä? Tilaa uutiskirje tästä!

Löydä lisää mielenkiintoista sisältöä sosiaalisen median kanavistamme

Lue lisää hakukohteesta

Zachary opiskelee automaatiota ja robotiikkaa, lue lisää hakukohteesta täältä. Katso alta myös video Sähköpaja-kurssista!

Aalto_University_ELEC_Unto_Rautio

Automaatio ja robotiikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Automaatiota tarvitaan kaikkialla, jokaisesta kodista teollisuuteen, ja se luo edellytyksiä ympäristöystävälliselle, laadukkaalle, turvalliselle ja hyvin toimivalle yhteiskunnalle. Automaatioalan insinöörinä olet eturintamassa mukana kehityksessä!

Koulutustarjonta
Antti Regelin/ automaatio- ja informaatioteknologia/ Aalto-yliopisto /image: Ira Matilainen

Opiskelija Antti Regelin: Aallossa meitä kannustetaan olemaan luovia ja rohkeita

”Tekniikkaa en ainakaan lähde opiskelemaan”, ajatteli Antti Regelin lukiossa. Toisin kuitenkin kävi, sillä hän päätyi opiskelemaan automaatiota ja robotiikkaa Aalto-yliopistoon.

Uutiset
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.