Arkkitehtuurikollektiivi South of North haluaa edistää ekorakentamista kehittyvissä maissa

Aalto-yliopiston opiskelijoiden töitä on mukana pohjoismaisessa yhteistyöprojektissa South of Northissa, jonka tavoitteena on parantaa kehittyvien maiden elinoloja arkkitehtuurin keinoin. Erityisesti South of North pyrkii innostamaan ja kannustamaan paikallisia ekologisten materiaalien käyttöön.
Mukana projektissa on kaksitoista nuorta arkkitehtitiimiä, jotka ovat kaikki toteuttaneet rakennusprojekteja kehittyviin maihin. Tiimit ovat muodostuneet eritavoin, mutta suomalaisten tiimien muodostumisessa Aalto-yliopistolla on ollut vahva rooli. Arkkitehtiryhmä Komitu Arkkitehdit syntyi Aalto-yliopistossa järjestettyjen kurssien jälkeen, ja Komitu Arkkitehdit olikin yksi South of Northin perustajista.
kuvat: Anna Autio
South of North syntyi ajatuksesta, että samojen projektien parissa työskentelevät arkkitehtiryhmät voisivat jakaa tietoa toisilleen. Vuonna 2013 Helsingissä järjestettiin aloitusseminaari, jossa luotiin pohja verkostolle, jonka kautta kehittyvissä maissa työskentelevät pohjoismaiset arkkitehtiryhmät pystyisivät jakamaan toisilleen rakennushankkeissa kertynyttä tietotaitoa.
Yhteistyönäyttely Meksikossa
Ekologisten materiaalien käyttö näkyy kollektiivin tuoreimmassa näyttelyssä Meksikon Gualdarajassa, joka on suunniteltu yhteistyössä meksikolaisen arkkitehtiryhmän kanssa. Näyttelytila on Kukuruchos-gallerian paviljongissa, joka on rakennettu täysin luonnonmateriaaleista, kuten puusta, oljesta ja ruo’osta. Paviljonki tullaan ottamaan uuteen käyttöön Guadalarajassa näyttelyn jälkeen.
Meksikon näyttely toteutetaan myös yhteistyössä Aalto-yliopistossa opiskelleen meksikolaisen keramiikkataiteilijan Sara Pereyran Take The Winter Coat Off -näyttelyn kanssa. Pereyra on koonnut Galleria Kukuruchosiin 13 nuoren Aalto-yliopistossa opiskelleen suunnittelijan uniikkeja keramiikkateoksia, jotka ovat inspiroituneet meksikolaisesta kulttuurista. Näyttely on avoinna 29.9.–25.10. 2015.
Lisää tietoa:
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Henry Tirri: Teknologialiiketoiminnan skaalaaminen vaatii vahvaa strategista ja psykologista osaamista
Hyvä professori tai liiketoimintajohtaja jakaa viisautta, joka karttuu vain vuosien myötä.
Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yliopistojen vaikuttavuudesta
Yliopistot unohtuvat usein, kun puhutaan taloudellisesta kilpailukyvystä. Ei kannattaisi – me kerromme miksi.
Alumni Maria Lehto: Harrastuksillani oli iso vaikutus uraan ja sen kautta sain ensimmäiset johtamiskokemukseni
Maria Lehdon polku nykyisiin tehtäviin Engagement Specialistiksi Kauppakorkeakoulun partneriyritys Konecranesille ei ole ollut täysin suoraviivainen, mutta kokemuksilla on kuitenkin ollut paikkansa ammatillisessa kehityksessä. Hän haluaakin kehottaa opiskelijoita rohkeasti seuraamaan omia kiinnostuksen kohteitaan ja luottamaan siihen, että ne kyllä johtavat lopulta oikeaan suuntaan.