Uutiset

AlumniWeekend kokosi vanhat ja uudet opiskelijat Suomen Piilaaksoon

AlumniWeekend-seminaari kokosi lokakuisena lauantaina Sähkötekniikan korkeakoululle ennätysmäisen osallistujamäärän.
AlumniWeekendiin ilmoittautui yli 180 osallistujaa.

Uudistunut tapahtuma tarjosi kolmen rinnakkaisen luentosarjan lisäksi näkymiä Aalto-yliopiston ja Otaniemen alueen kehitykseen.

Sähkötekniikan korkeakoulun dekaani Keijo Nikoskinen kertoi koululla käynnissä olevien muutosten näkyvän niin opetuksessa, tutkimuksessa kuin organisaatiossakin.

Tutkimuksen painopistealueet ovat ICT-teknologia, energia ja ympäristö, mikro- ja nanoteknologia sekä terveys ja hyvinvointi. Professoreita koululla on 50.

– Isompien laitosten myötä haluamme tehostaa professoreiden ja tutkimusalueiden välistä yhteistyötä. Opetuksen uudistamisella opiskelijoilla on entistä suuremmat mahdollisuudet monitieteisiin opintoihin, Nikoskinen totesi.

Vikkelää liikkumista metrolla ja muilla julkisilla

Otaniemen kampus uudistuu. Otakaari 1:n remontin myötä tiloista tulee koko Aalto-yliopiston kandiopetuksen keskus.

– Investointipäätös uudesta kampusrakennuksesta on tehty. Vuonna 2017 valmistuva Väre tulee Arabiasta Otaniemeen muuttavan Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun käyttöön. Otaniementie suljetaan osittain autoilta ja tilalle rakennetaan pikaraitiolinja, kertoi Aalto-yliopiston provosti Ilkka Niemelä.

Metron lisäksi koko alueen kehittämisessä panostetaan merkittävästi julkiseen liikenteeseen.

– Rakennamme kampusta tulevaisuuden käyttäjille, jotka eivät ole vielä syntyneetkään. Tulevaisuudessa nopein tapa saapua Otaniemeen on julkinen liikenne.

High-tech –keskittymästä uusia yrityksiä

Otaniemeä ei turhaan pidetä Suomen Piilaaksona, sillä alueella työskentelee 5 000 tutkijaa ja yhteensä 16 000 high-tech-ammattilaista yli 110 maasta.

– Otaniemestä on lähtöisin useita start up -yrityksiä, joista monet menestyvät hyvin myös kansainvälisillä kentillä. Alueella panostetaan yritystoimintaan, mistä ovat osoituksena muun muassa Startup Sauna, Design Factory sekä Slush-tapahtuma, kertoi Otaniemi Marketingin toimitusjohtaja Ari Huczkowski.

Huczkowskin mukaan 15 minuutin ajomatkan säteellä Otaniemestä sijaitsee 8 500 IT-alan yritystä. Mitä sitten Otaniemestä vielä puuttuu?

– Tänne tarvitaan enemmän asioita, joita voi tehdä kello viiden jälkeen iltapäivällä. Metron tulo ratkaisee osaltaan asiaa, sillä sen sisäänkäyntien yhteyteen rakentuu myös kaupallisia tiloja.

AlumniWeekend-seminaarin järjestivät Aalto-yliopiston alumni- ja yrityssuhteet, alumnijärjestöt Sähköklubi, BioDI ja Automaatio- ja systeemitekniikan alumnit, Sähkötekniikan korkeakoulun killat Sähköinsinöörikilta, Inkubio ja Automaatio- ja systeemitekniikan kilta, Sähkövoimatekniikan kerho sekä Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu.

Väre voitti Campus 2015 -arkkitehtuurikilpailun, joka oli Aalto-yliopistokiinteistöjen järjestämä avoin, kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu. Lue lisää.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A-logo ja Korkeakouluaukio. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Innovatiiviset kasvuyritykset ovat edellytys kestävälle tulevaisuudelle

Kauppakorkeakoulu järjesti osana tämän vuoden Estoril Conferences -tapahtumaa paneelikeskustelun aiheesta ”Technology through start-ups for a more sustainable business” (”Kasvuyritysten tekniikan avulla kohti kestävämpää liiketoimintaa”).
Nuoria kuuntelemassa tapahtuman ohjelmaa.
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Euroopan suurin toisen asteen bisnestapahtuma kokosi Aalto-yliopiston kampukselle 1 000 nuorta

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat tutustuivat yrittäjyyteen, tuleviin opiskelumahdollisuuksiin ja startup-maailmaan Talous ja nuoret TATin Takeoff -tapahtumassa.
Professori Ville Viikari ja Henri Kähkönen. Kuva: Matti Kuosmanen
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Parempaa langatonta viestintää millimetriaaltoteknologian avulla

Henri Kähkönen teki väitöskirjansa yhteistyössä Saabin kanssa.
Tim Meyer ja Ilkka Niemelä avasivat Meyer-salin 9.9.2022
Yhteistyö Julkaistu:

Meyer Turku avasi oman nimikkosalin Otaniemeen

Meyer-sali on ensimmäinen Insinööritieteiden korkeakoulun tiloissa avattu nimikkosali.