Uutiset

AlumniWeekend kokosi vanhat ja uudet opiskelijat Suomen Piilaaksoon

AlumniWeekend-seminaari kokosi lokakuisena lauantaina Sähkötekniikan korkeakoululle ennätysmäisen osallistujamäärän.
AlumniWeekendiin ilmoittautui yli 180 osallistujaa.

Uudistunut tapahtuma tarjosi kolmen rinnakkaisen luentosarjan lisäksi näkymiä Aalto-yliopiston ja Otaniemen alueen kehitykseen.

Sähkötekniikan korkeakoulun dekaani Keijo Nikoskinen kertoi koululla käynnissä olevien muutosten näkyvän niin opetuksessa, tutkimuksessa kuin organisaatiossakin.

Tutkimuksen painopistealueet ovat ICT-teknologia, energia ja ympäristö, mikro- ja nanoteknologia sekä terveys ja hyvinvointi. Professoreita koululla on 50.

– Isompien laitosten myötä haluamme tehostaa professoreiden ja tutkimusalueiden välistä yhteistyötä. Opetuksen uudistamisella opiskelijoilla on entistä suuremmat mahdollisuudet monitieteisiin opintoihin, Nikoskinen totesi.

Vikkelää liikkumista metrolla ja muilla julkisilla

Otaniemen kampus uudistuu. Otakaari 1:n remontin myötä tiloista tulee koko Aalto-yliopiston kandiopetuksen keskus.

– Investointipäätös uudesta kampusrakennuksesta on tehty. Vuonna 2017 valmistuva Väre tulee Arabiasta Otaniemeen muuttavan Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun käyttöön. Otaniementie suljetaan osittain autoilta ja tilalle rakennetaan pikaraitiolinja, kertoi Aalto-yliopiston provosti Ilkka Niemelä.

Metron lisäksi koko alueen kehittämisessä panostetaan merkittävästi julkiseen liikenteeseen.

– Rakennamme kampusta tulevaisuuden käyttäjille, jotka eivät ole vielä syntyneetkään. Tulevaisuudessa nopein tapa saapua Otaniemeen on julkinen liikenne.

High-tech –keskittymästä uusia yrityksiä

Otaniemeä ei turhaan pidetä Suomen Piilaaksona, sillä alueella työskentelee 5 000 tutkijaa ja yhteensä 16 000 high-tech-ammattilaista yli 110 maasta.

– Otaniemestä on lähtöisin useita start up -yrityksiä, joista monet menestyvät hyvin myös kansainvälisillä kentillä. Alueella panostetaan yritystoimintaan, mistä ovat osoituksena muun muassa Startup Sauna, Design Factory sekä Slush-tapahtuma, kertoi Otaniemi Marketingin toimitusjohtaja Ari Huczkowski.

Huczkowskin mukaan 15 minuutin ajomatkan säteellä Otaniemestä sijaitsee 8 500 IT-alan yritystä. Mitä sitten Otaniemestä vielä puuttuu?

– Tänne tarvitaan enemmän asioita, joita voi tehdä kello viiden jälkeen iltapäivällä. Metron tulo ratkaisee osaltaan asiaa, sillä sen sisäänkäyntien yhteyteen rakentuu myös kaupallisia tiloja.

AlumniWeekend-seminaarin järjestivät Aalto-yliopiston alumni- ja yrityssuhteet, alumnijärjestöt Sähköklubi, BioDI ja Automaatio- ja systeemitekniikan alumnit, Sähkötekniikan korkeakoulun killat Sähköinsinöörikilta, Inkubio ja Automaatio- ja systeemitekniikan kilta, Sähkövoimatekniikan kerho sekä Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu.

Väre voitti Campus 2015 -arkkitehtuurikilpailun, joka oli Aalto-yliopistokiinteistöjen järjestämä avoin, kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu. Lue lisää.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva Maija Keskisestä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maija Keskinen: Pidän uusien asioiden oppimisesta ja kokeilemisesta

Alumnimme Maija Keskinen tiesi alusta saakka haluavansa opiskella taloustiedettä. ”Mielekäs työ on minulle merkinnyt sitä, että tunnen voivani palvella yhteiskuntaa ja tehdä oman osani, jotta julkisessa toiminnassa tehdyt päätökset perustuisivat mahdollisimman laadukkaaseen tietopohjaan”, Keskinen kertoo.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Eemeli Mölsä saa tohtorinhatun
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Tohtoritason osaamiselle on tarvetta, kun ABB valmistautuu vihreään loikkaan

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteisissä väitöstutkimushankkeissa koulutetaan tohtoreita, joilla on huippuosaamista tulevaisuuden menestystuotteiden kehittämiseen.