Uutiset

Alumni Mikko Jääskeläinen: Opiskelu Kauppiksessa on avannut työuran kannalta monia ovia

Rahoitusta ja Creative Sustainability -pääainetta opiskellut alumnimme Mikko Jääskeläinen päätyi valmistumisen jälkeen töihin liikkeenjohdon konsultointiin. Siellä hän innostui liikenne- ja kiinteistöinfrastruktuurihankkeista, jonka myötä hän hakeutui kaupunkitalouden ja maankäytön yleissuunnittelun tehtäviin Helsingin kaupungille, ja sieltä liikenne- ja viestintäministeriöön. Parasta hänen työssään on mielenkiintoiset tehtävät sekä asiantuntevat ja hauskat kollegat.
Mikko Jääskeläinen
Kauppiksen alumni Mikko Jääskeläinen.

Kuka olet? Mitä olet opiskellut Kauppiksessa ja milloin valmistuit?

Olen Mikko Jääskeläinen ja opiskelin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa vuosina 2008–2014. Tein kanditutkinnon rahoituksesta ja valmistuin maisteriksi Creative Sustainability -ohjelmasta.

Miten kiinnostuit opiskelemisesta Kauppakorkeakoulussa?  Minkälainen opiskelukokemuksesi oli?   

Ennen Kauppista opiskelin vuoden taloustiedettä Nottinghamin yliopistossa Isossa-Britanniassa, jonne oli mahdollista hakea opiskelemaan ilman pääsykoetta paperihaulla. Ajattelin, että haluan kuitenkin luoda urani Suomessa, joten päätin pyrkiä opiskelemaan silloiseen Helsingin kauppakorkeakouluun. Onneksi pääsin sisään, sillä hyödyllisen tutkintokokonaisuuden lisäksi tutustuin Kauppiksessa moniin nykyisiin parhaisiin ystäviini. 

Miten opiskelu Kauppakorkeakoulussa valmisti sinua työelämään?

Yleisesti ottaen opiskelu Kauppakorkeakoulussa on avannut työuran kannalta monia ovia. Yksittäisinä asioina nostaisin case-harjoitukset, ryhmätyöt sekä poikkitieteelliset kurssit, jotka valmistivat työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa vaihtelevien työtehtävien parissa. Lisäksi rahoituksen kursseilla opin käyttämään Exceliä, mistä on ollut paljon konkreettista hyötyä eri työtehtävissä. 

Viimeisenä asiana haluan vielä mainita vaihto-opiskelukokemuksen, joka oli itselleni hyppy tuntemattomaan maanosaan uuden kielen parissa Perun Limaan. Vaihto-opiskelun kaltaiset kokemukset kasvattavat ihmisenä selviämään myös työelämässä vastaan tulevista haasteista.

Minkälainen urapolkusi on ollut?

Opintojen aikana työskentelin muun muassa myyntitehtävissä aTalent Recruitingissa sekä harjoittelijana Pöyryllä energia-alan liikkeenjohdon konsultoinnissa. Opiskelujen jälkeen halusin energia-alan lisäksi tutustua myös muihin aloihin, joten päädyin Deloittelle liikkeenjohdon konsultointiin. Deloittella olin mukana eri toimialojen hankkeissa, mutta innostuin erityisesti liikenne- ja kiinteistöinfrastruktuurihankkeista, joissa pääsin toteuttamaan vaikutusten arviointeja. Tämä sai minut hakeutumaan kaupunkitalouden erityisasiantuntijan tehtäviin Helsingin kaupungille maankäytön yleissuunnitteluun sekä edelleen erityisasiantuntijan tehtävään liikenne- ja viestintäministeriöön.

Vaihto-opiskelun kaltaiset kokemukset kasvattavat ihmisenä selviämään myös työelämässä vastaan tulevista haasteista.

Kauppakorkeakoulun alumni Mikko Jääskeläinen.

Työskentelet erityisasiantuntijana Liikenne- ja viestintäministeriössä. Miten päädyit työhösi ja mikä on parasta työssäsi?

Olen työskennellyt erityisasiantuntijana liikenne- ja viestintäministeriössä (LVM) vajaat kaksi vuotta vaikutusarviointi- ja kehitysyksikössä, jossa kollegoinani on myös muita ekonomisteja. Vastuualueisiini kuuluu liikennehankkeiden rahoitusmalleihin ja liikennehankkeiden laajempien taloudellisten vaikutusten arviointiin liittyvä kehitystyö. Lisäksi tehtäviini kuuluu LVM:n organisaation tukeminen tutkimus-, selvitys- ja kehityshankkeissa sekä vaikutusten arvioinneissa. Päädyin tehtävään tuttuni ansiosta, joka vinkkasi avoimesta tehtävästä silloisessa LVM:n ekonomistitiimissä. 

Viihdyn tehtävässäni mainiosti. Parhaita puolia työssäni on sekä erittäin mielenkiintoiset tehtävät liikennejärjestelmän strategisten kysymysten äärellä että asiantuntevat ja hauskat kollegat. On myös inspiroivaa, että opinnoissa ja aiemmissa työtehtävissä saamistani opeista on hyötyä nykyisessä työssäni, jossa yhdistyvät liikennejärjestelmän ja maankäytön suunnittelun taloudelliset ja kestävään kehitykseen liittyvät näkökulmat.

Mitkä ovat olleet sinulle urasi kohokohtia? 

Kun katson taaksepäin työurani eri vaiheisiin, niin yksittäisiä onnistumisen hetkiä on useita. Uralla etenemisen kannalta tärkeä vaihe oli se, kun pääsin jo opiskeluaikana tekemään Pöyryllä haastavia tehtäviä energia-alan yritysten arvonmääritysten parissa. Valmistumisen jälkeen jokainen työtehtäväni on antanut mahdollisuuksia oppia uutta, mistä on ollut hyötyä aina seuraavissa tehtävissä. Kaikki tämä on lopulta johtanut nykyiseen työhöni liikenne- ja viestintäministeriössä, jossa yhdistyvät pitkäaikaiset kiinnostuksenkohteeni liikenteeseen ja taloustieteeseen.

Minkä neuvon antaisit itsellesi, jos opiskelisit nyt?

Kehottaisin nauttimaan opiskeluajasta ja opiskelijaelämästä, joka on uniikki ajanjakso elämässä. Lisäksi kannustaisin opiskelemaan koodausta, joka ei ollut vielä yhtä pinnalla omien opintojeni aikaan kuin nykyisin.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Sään salliessa harrastan leijasurffausta, tosin nykyään aiempaa harvemmin perhe-elämän kiireiden takia. Vapaa-aikani onkin nykyään suuntautunut enemmän perheen yhteisiin mökki- ja veneilyharrastuksiin. 

Tutustu tarkemmin Mikon urapolkuun LinkedInissä!

Lue lisää

Creative Sustainability, Master of Science (Economics and Business Administration)

Creative Sustainability -ohjelma antaa opiskelijoille valmiudet vastata polttavimpiin maailmanlaajuisiin kestävän kehityksen haasteisiin liiketoiminnan avulla. Erilaisista taustoista tulevia opiskelijoitamme yhdistävät luovat ratkaisut, käytännönläheiset työskentelytavat ja yhteiseen arvopohjaan nojautuminen. Valmistuessaan he soveltuvat johtotehtäviin, joissa vaaditaan liiketoimintaosaamista kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi (engl. Sustainable Development Goals, SDG).

Aalto Business students browsing course books around a table

Finance, Master of Science (Economics and Business Administration)

Sukella rahoituksen maailmaan: opi tuntemaan rahoitusmarkkinoita, hallitsemaan riskejä ja navigoimaan globaalien haasteiden keskellä ja alan nykyhetken polttavien kysymysten äärellä.

Business students sitting around a table, talking and studying together.

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut tarjoavat monipuolisia palveluita opiskelijoillemme.

Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kiia Einola hymyilee kameralle. Otaniemen amfiteatteri taustalla.
Yhteistyö Julkaistu:

Kiia Einolan mielestä rakennusten tulisi tukea meidän kaikkien hyvinvointia

Kiia Einolan opintomatka Aalto-yliopistossa ulottuu kandiopinnoista aina väitöskirjatutkijaksi asti. Maisteriopintojen aikaiset kesätyöt herättivät Kiian kiinnostuksen talotekniikan tutkimuksesta. Hän työstää tällä hetkellä väitöskirjaansa älyrakennusten tohtoriopiskelijana yhteistyössä sähkötekniikkaan erikoistuneen yrityksen Helvarin kanssa.
Nainen punasävyisissä vaatteissa katsoo suoraan kameraan, taustalla metsäluontoa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Reetta Ranta: Pyrin miettimään kaikessa sitä, miten tehdä maailmaa paremmaksi”

Alumnitarina: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Reetta Rannan mukaan kaikessa tekemisessä pitäisi olla mukana eettinen pohdinta.
Opinnot Julkaistu:

Tohtoriopintojen laajuus muuttuu 30 opintopisteeseen

Tohtorin tutkintoon vaadittavien opintopisteiden määrä laskee 40 opintopisteestä 30 opintopisteeseen. Päätös on voimassa 1.8.2024 alkaen.
Yritysprojektitiimi, Deloitte
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojekti auttoi ESG-suorituskyvyn huomioon ottamisessa yritysten arvonmäärityksessä 

Opiskelijoiden Deloittelle kehittämässä lopullisessa mallissa keskityttiin kestävään kehitykseen liittyvien aiheiden riski- ja mahdollisuusanalyysiin.