Uutiset

Alumni Mikko Jääskeläinen: Opiskelu Kauppiksessa on avannut työuran kannalta monia ovia

Rahoitusta ja Creative Sustainability -pääainetta opiskellut alumnimme Mikko Jääskeläinen päätyi valmistumisen jälkeen töihin liikkeenjohdon konsultointiin. Siellä hän innostui liikenne- ja kiinteistöinfrastruktuurihankkeista, jonka myötä hän hakeutui kaupunkitalouden ja maankäytön yleissuunnittelun tehtäviin Helsingin kaupungille, ja sieltä liikenne- ja viestintäministeriöön. Parasta hänen työssään on mielenkiintoiset tehtävät sekä asiantuntevat ja hauskat kollegat.
Mikko Jääskeläinen
Kauppiksen alumni Mikko Jääskeläinen.

Kuka olet? Mitä olet opiskellut Kauppiksessa ja milloin valmistuit?

Olen Mikko Jääskeläinen ja opiskelin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa vuosina 2008–2014. Tein kanditutkinnon rahoituksesta ja valmistuin maisteriksi Creative Sustainability -ohjelmasta.

Miten kiinnostuit opiskelemisesta Kauppakorkeakoulussa?  Minkälainen opiskelukokemuksesi oli?   

Ennen Kauppista opiskelin vuoden taloustiedettä Nottinghamin yliopistossa Isossa-Britanniassa, jonne oli mahdollista hakea opiskelemaan ilman pääsykoetta paperihaulla. Ajattelin, että haluan kuitenkin luoda urani Suomessa, joten päätin pyrkiä opiskelemaan silloiseen Helsingin kauppakorkeakouluun. Onneksi pääsin sisään, sillä hyödyllisen tutkintokokonaisuuden lisäksi tutustuin Kauppiksessa moniin nykyisiin parhaisiin ystäviini. 

Miten opiskelu Kauppakorkeakoulussa valmisti sinua työelämään?

Yleisesti ottaen opiskelu Kauppakorkeakoulussa on avannut työuran kannalta monia ovia. Yksittäisinä asioina nostaisin case-harjoitukset, ryhmätyöt sekä poikkitieteelliset kurssit, jotka valmistivat työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa vaihtelevien työtehtävien parissa. Lisäksi rahoituksen kursseilla opin käyttämään Exceliä, mistä on ollut paljon konkreettista hyötyä eri työtehtävissä. 

Viimeisenä asiana haluan vielä mainita vaihto-opiskelukokemuksen, joka oli itselleni hyppy tuntemattomaan maanosaan uuden kielen parissa Perun Limaan. Vaihto-opiskelun kaltaiset kokemukset kasvattavat ihmisenä selviämään myös työelämässä vastaan tulevista haasteista.

Minkälainen urapolkusi on ollut?

Opintojen aikana työskentelin muun muassa myyntitehtävissä aTalent Recruitingissa sekä harjoittelijana Pöyryllä energia-alan liikkeenjohdon konsultoinnissa. Opiskelujen jälkeen halusin energia-alan lisäksi tutustua myös muihin aloihin, joten päädyin Deloittelle liikkeenjohdon konsultointiin. Deloittella olin mukana eri toimialojen hankkeissa, mutta innostuin erityisesti liikenne- ja kiinteistöinfrastruktuurihankkeista, joissa pääsin toteuttamaan vaikutusten arviointeja. Tämä sai minut hakeutumaan kaupunkitalouden erityisasiantuntijan tehtäviin Helsingin kaupungille maankäytön yleissuunnitteluun sekä edelleen erityisasiantuntijan tehtävään liikenne- ja viestintäministeriöön.

Vaihto-opiskelun kaltaiset kokemukset kasvattavat ihmisenä selviämään myös työelämässä vastaan tulevista haasteista.

Kauppakorkeakoulun alumni Mikko Jääskeläinen.

Työskentelet erityisasiantuntijana Liikenne- ja viestintäministeriössä. Miten päädyit työhösi ja mikä on parasta työssäsi?

Olen työskennellyt erityisasiantuntijana liikenne- ja viestintäministeriössä (LVM) vajaat kaksi vuotta vaikutusarviointi- ja kehitysyksikössä, jossa kollegoinani on myös muita ekonomisteja. Vastuualueisiini kuuluu liikennehankkeiden rahoitusmalleihin ja liikennehankkeiden laajempien taloudellisten vaikutusten arviointiin liittyvä kehitystyö. Lisäksi tehtäviini kuuluu LVM:n organisaation tukeminen tutkimus-, selvitys- ja kehityshankkeissa sekä vaikutusten arvioinneissa. Päädyin tehtävään tuttuni ansiosta, joka vinkkasi avoimesta tehtävästä silloisessa LVM:n ekonomistitiimissä. 

Viihdyn tehtävässäni mainiosti. Parhaita puolia työssäni on sekä erittäin mielenkiintoiset tehtävät liikennejärjestelmän strategisten kysymysten äärellä että asiantuntevat ja hauskat kollegat. On myös inspiroivaa, että opinnoissa ja aiemmissa työtehtävissä saamistani opeista on hyötyä nykyisessä työssäni, jossa yhdistyvät liikennejärjestelmän ja maankäytön suunnittelun taloudelliset ja kestävään kehitykseen liittyvät näkökulmat.

Mitkä ovat olleet sinulle urasi kohokohtia? 

Kun katson taaksepäin työurani eri vaiheisiin, niin yksittäisiä onnistumisen hetkiä on useita. Uralla etenemisen kannalta tärkeä vaihe oli se, kun pääsin jo opiskeluaikana tekemään Pöyryllä haastavia tehtäviä energia-alan yritysten arvonmääritysten parissa. Valmistumisen jälkeen jokainen työtehtäväni on antanut mahdollisuuksia oppia uutta, mistä on ollut hyötyä aina seuraavissa tehtävissä. Kaikki tämä on lopulta johtanut nykyiseen työhöni liikenne- ja viestintäministeriössä, jossa yhdistyvät pitkäaikaiset kiinnostuksenkohteeni liikenteeseen ja taloustieteeseen.

Minkä neuvon antaisit itsellesi, jos opiskelisit nyt?

Kehottaisin nauttimaan opiskeluajasta ja opiskelijaelämästä, joka on uniikki ajanjakso elämässä. Lisäksi kannustaisin opiskelemaan koodausta, joka ei ollut vielä yhtä pinnalla omien opintojeni aikaan kuin nykyisin.

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla?

Sään salliessa harrastan leijasurffausta, tosin nykyään aiempaa harvemmin perhe-elämän kiireiden takia. Vapaa-aikani onkin nykyään suuntautunut enemmän perheen yhteisiin mökki- ja veneilyharrastuksiin. 

Tutustu tarkemmin Mikon urapolkuun LinkedInissä!

Lue lisää

Creative Sustainability, Master of Science (Economics and Business Administration)

Creative Sustainability -ohjelma antaa opiskelijoille valmiudet vastata polttavimpiin maailmanlaajuisiin kestävän kehityksen haasteisiin liiketoiminnan avulla. Erilaisista taustoista tulevia opiskelijoitamme yhdistävät luovat ratkaisut, käytännönläheiset työskentelytavat ja yhteiseen arvopohjaan nojautuminen. Valmistuessaan he soveltuvat johtotehtäviin, joissa vaaditaan liiketoimintaosaamista kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi (engl. Sustainable Development Goals, SDG).

Aalto Business students browsing course books around a table

Finance, Master of Science (Economics and Business Administration)

Finance -maisteriohjelma tarjoaa kiehtovan monipuolisen opetussuunnitelman, joka kattaa hyvin laajasti eri rahoituksen aihepiirin alueita kuten yritysrahoitusta, (vaihtoehtoisia) investointeja, sulautumisia/fuusioita ja yrityskauppoja, behavioraalista rahoitusta, kestävyyttä, korkosijoituksia, yrittäjyysrahoitusta, rahoitusteknologiaa (fintech) sekä rahoitusekonometriaa. Opiskelijat voivat valita sivuaineen ja vapaasti valittavia opintoja muista tieteenaloista, kuten taloustieteestä, laskentatoimesta, tietojenkäsittely ja analytiikasta sekä tuotantotaloudesta.
Ohjelmaan valitut opiskelijat ovat akateemisesti hyvin kyvykkäitä, motivoituneita ja kunnianhimoisia, minkä vuoksi kansainväliset työnantajat ovat erittäin kiinnostuneita Finance-maisteriohjelmasta valmistuneista lahjakkaista työntekijöistä – rahoitusalalla ja sen ulkopuolellakin. Ohjelma antaa myös erinomaiset valmiudet jatkamaan maailman johtaviin tohtoriohjelmiin.

Business students sitting around a table, talking and studying together.

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut tarjoavat monipuolisia palveluita opiskelijoillemme.

Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Espoo Ambassador 2022, prof. Rebecca Piekkari
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi

Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan.
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Suomen parhaat kestävyysraportit ovat korkealaatuisia

Stora Enso voitti kokonaiskilpailun jo kolmannen kerran.
Aalto_Junior_kids workshopping_photo_Jaakko_Kahilaniemi.jpg
Yhteistyö Julkaistu:

Taidekoulutuksen ja -kasvatuksen visio 2030 esittää merkittäviä muutoksia taideaineiden opetukseen

Visiossa esitetään toimenpiteitä taidekasvatuksen ja -koulutuksen vahvistamiseksi ja kehittämiseksi kaikilla koulutusasteilla sekä taiteiden lukiodiplomien tuomista yhdeksi aineeksi ylioppilastutkintoon.
Unite! Steering Committee met at TU Graz
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Uudella kaudellaan Unite!-yliopistoallianssi pyrkii kestäviin ratkaisuihin digitaalisen ja vihreän Euroopan edistämiseksi

Unite! on päättänyt pilottivaiheensa ja käynnistänyt uuden vaiheen, jonka tavoitteena on toteuttaa kestäviä, konkreettisia ja hyödyllisiä tuotoksia digitaalisen ja vihreän Euroopan edistämiseksi.