Uutiset

Alexander Wirtz sai pro gradu -palkinnon

Palkinnon voittanut rahoituksen alan pro gradu -tutkielma tarkastee tekijöitä, joiden oletetaan vaikuttavan yksityissijoittajan oman pääoman hajauttamista koskeviin päätöksiin.
The picture shows Alexander Wirtz in a meeting room.
Alexander Wirtz kehottaa opiskelijoita osallistumaan kaikille luennoille paikan päällä, koska niillä käydään mahtavia keskusteluja professoreiden ja muiden opiskelijoiden kanssa. Kuva: Alexander Wirtz.

Suomen Arvopaperimarkkinoiden Edistämissäätiö on myöntänyt KTM Alexander Wirtzin pro gradu -tutkielmalle 5 000 euron tunnustuspalkinnon. Opinnäytetyö What Matters to Finnish Individual Investors? Investment Beliefs Related to Equity Allocation (Mikä on tärkeää suomalaisille sijoittajille? Osakkeiden kohdentamiseen liittyvät sijoitususkomukset) käsittelee rahoitusalaa.

Wirtz suoritti kandidaatintutkintonsa Kölnin kauppakorkeakoulussa Saksassa ja aloitti opintonsa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Finance-maisteriohjelmassa vuonna 2019. Hän valmistui syyskuussa 2021.

"Olen erittäin ylpeä ja hämmästynyt siitä, että pro gradu -tutkielmani sai tämän palkinnon. Haluankin kiittää lämpimästi vaimoani ja perhettäni kaikesta siitä tuesta, jota sain heiltä tutkielmaa kirjoittaessani. Lisäksi haluan kiittää ohjaajaani, professori Matthijs Lofia hänen avustaan ja neuvoistaan", Wirtz sanoo.

Suomalaisten ja yhdysvaltalaisten sijoittajien väliset erot

Voittaneessa pro gradu -tutkielmassaan Alexander Wirtz tutkii erilaisia tekijöitä, joiden oletetaan vaikuttavan yksityissijoittajan oman pääoman hajauttamista koskeviin päätöksiin. Hän keräsi eri verkkoalustoilla kyselyvastauksia suomalaisilta yksityissijoittajilta ja vertasi saamiaan vastauksia yhdysvaltalaisten sijoittajien vastauksiin.

"Tutkimukseni osoitti esimerkiksi sen, että suomalaiset yksityissijoittajat kokevat olevansa vähemmän alttiita riskeille, jotka johtuvat työtuloista, terveyteen liittyvistä kustannuksista ja kiinteisiin elinkustannuksiin liittyvistä sitoumuksista kuin yhdysvaltalainen keskivertosijoittaja", Wirtz kertoo.

"Suomalaiset yksityissijoittajat näkivät oman pääoman hajauttamisen kannalta suurimpina riskitekijöinä henkilökohtaisen kokemuksensa osakemarkkinoihin sijoittamisesta, lyhyen aikavälin kulutustarpeensa sekä puutteelliset tiedot ja epävarmuuden osakemarkkinariskeihin ja -tuottoihin liittyen. Yhdysvaltalaiset sijoittajat sen sijaan näkivät suurimpana riskinä kaikki sosiaaliturvaan liittyvät tekijät.”

Keskeisiä taitoja opinnoista

Wirtz työskentelee tällä hetkellä konsulttina Suomen EY-Parthenonissa. Hän kuuluu strategiaryhmään, joka keskittyy ensisijaisesti pääomasijoitusyhtiöiden osto- ja myyntipuolen kaupallisiin due diligence -menettelyihin. Hän kertoo, että hänen Aalto-yliopistossa suorittamiensa opintojen aikana hankkimansa taloustieto on ollut korvaamatonta, sillä se on muokannut hänen käsitystään rahoitusmarkkinoista ja siitä, kuinka hän voi varautua ja investoida tulevaisuuteen. Lisäksi hän on saanut opinnoistaan monia keskeisiä taitoja, joiden avulla hän on voinut menestyä nykyisessä työssään. 

"Opin järjestelmällistä ongelmanratkaisua, kriittistä ajattelua, tehokasta tiimityötä ja viestintää sekä monia muita arvokkaita taitoja.”

Covid-19-pandemia alkoi vain muutaman kuukausi sen jälkeen, kun Alexander Wirtz oli aloittanut maisteriopintonsa Kauppakorkeakoulussa. Niinpä hän päätyi viettämään suurimman osan ajastaan opiskellen etänä kotoa käsin. Hän kuitenkin nautti opiskeluvuosistaan.

"Ensimmäiset kuukaudet olivat todella hauskoja, ja olen iloinen, että sain kokea ainakin hieman opiskelijaelämää. Suosittelen kaikille Aalto-yliopistoon tähtääville osallistumista mahdollisimman moniin opiskelijatilaisuuksiin, koska niissä tapaa monia hienoja ihmisiä ja saa valtavasti mielenkiintoisia kokemuksia”, Wirtz sanoo.

"Lisäksi kehottaisin osallistumaan luennoille paikan päällä, koska niillä käydään mahtavia keskusteluja professoreiden ja muiden opiskelijoiden kesken. Kauppakorkeakoulu saa lisäpisteitä myös uuden rakennuksensa upeasta ulkonäöstään ja siitä, että se tarjoaa opiskelijoille kaiken tarvittavan, jotta opiskelu olisi mahdollisimman mukavaa ja miellyttävää.”

Suomalaisten onnellisuus ei yllätä

Alexander Wirtz asuu ja työskentelee Helsingissä ja suunnittelee jäävänsä Suomeen pitkäksi aikaa. 

"Suunnitelmani tulevaisuuden varalle ovat hyvin yksinkertaiset: haluan jatkaa elämästä nauttimista ja pitää hauskaa mitä tahansa teenkin. Olen hyvin kiitollinen, että saan viettää paljon aikaa vaimoni ja perheeni kanssa ja nautin suunnattomasti nykyisestä työstäni ja upeiden kollegoideni kanssa työskentelystä EY-Parthenonissa. Mitä pidempään olen ollut Suomessa, sitä enemmän olen alkanut ymmärtää, miksi suomalaiset sijoittuvat aina korkeimmalle maailman onnellisuusindeksissä.”

Hän kannustaa Kauppakorkeakoulun nykyisiä ja tulevia opiskelijoita turvautumaan korkeakoulun tarjoamaan tukeen ja tarttumaan sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

"Tämä kuulostaa luultavasti hieman kliseiseltä, mutta tärkein neuvo, jonka haluan antaa kaikille lukijoille on, että ei saa koskaan luovuttaa ja on aina pyrittävä saavuttamaan itselle asettamansa tavoitteet. Opintojeni aikana koin hetkiä, jolloin ajattelin, että minun on mahdotonta selviytyä tästä kaikesta – kävin töissä, opiskelin, kirjoitin pro gradu -tutkielmaa, hain harjoitus- ja työpaikkoja ja kaiken tämän keskellä yritin löytää aikaa perheelleni ja ystävilleni. Mutta lopulta kaikki sujui hyvin! Aalto tarjoaa mahtavan tukiverkoston ja paljon upeita mahdollisuuksia.”

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Read more
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
Palkitut.
Palkitut Julkaistu:

Perustieteiden korkeakoulun parhaat väitöskirjat ja diplomityöt vuodelta 2022 palkittu

Aalto-yliopisto palkitsee vuosittain parhaat 10 prosenttia väitöskirjoista Aallon väitöskirjapalkinnolla. Palkittuja väitöskirjoja on Perustieteiden korkeakoulussa tänä vuonna kuusi. Diplomitöitä palkittiin viisi.
Palkinnon saajat
Palkitut Julkaistu:

Tasavallan presidentin kunniamerkit Kemian tekniikan korkeakoulussa

Kemian tekniikan korkeakouluun on myönnetty kolme tasavallan presidentin kunniamerkkiä. Kunniamerkit myönnettiin professori Jouni Paltakarille, tutkimusinsinööri Esa Uosukaiselle ja johdon assistentti Anne Forsströmille.