Ajatukset uusiksi – ensimmäistä kertaa järjestetyssä Aalto Vision Forumissa visioitiin koulutuksen tulevaisuutta
Professori Nina Granqvist, opiskelija Jacqueline German, OP:n pääjohtaja Timo Ritakallio ja provosti Kristiina Mäkelä illan paneelikeskustelussa. Kuva: Lasse Lecklin
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun viittä vaille valmiiseen, syksyllä avattavaan päärakennukseen kokoontui 7. kesäkuuta joukko eturivin koulutusasiantuntijoita ja -vaikuttajia. Ensimmäistä kertaa järjestetystä Aalto Vision Forumista on tarkoitus tehdä vuotuinen tapahtuma, jossa keskustellaan Aallon tutkimuksen ja koulutuksen suurista linjoista.
Enemmän tietoa, vaikeampia ongelmia
Aallon avainkumppaneihin kuuluva Singapore University of Technology and Design on nopeasti kohonnut yhdeksi uuden sukupolven monitieteisen insinööritieteen suunnannäyttäjistä. Sen rehtori, professori Chong Tow Chong pohti puheenvuorossaan muun muassa perinteisen tiedon, taitojen ja asenteiden välisen tasapainon merkitystä.
Kuva: Lasse Lecklin
Jamer Hunt, New Yorkin maineikkaan The New Schoolin varaprovosti, puolestaan korosti, että mitä nopeammin opimme ja mitä tiukemmin maailman kolkat ovat yhteydessä toisiinsa, sitä suuremmiksi ja vaikeammin ratkaistaviksi ongelmat muuttuvat – ja tähän haasteeseen yliopistojen on vastattava. Tuntematonta on kuitenkin vaikea tuntea – emme siis tiedä, mihin asioihin meidän pitäisi löytää vastauksia.
”Jos haluamme ymmärtää, mitä emme vielä tiedä, meidän pitää ajatella toimintatapamme uusiksi radikaalilla tavalla”, hän painotti.
Tutkimusta tarvitaan enemmän kuin koskaan
Kuva: Lasse Lecklin
Tilaisuuden paneelikeskustelun osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että yliopistot ovat ratkaisevassa roolissa tulevaisuuden rakentamisessa. OP:n pääjohtajan Timo Ritakallion mukaan esimerkiksi teollisuuden toimintalogiikkaa mullistavat murrokset lisäävät entisestään tutkimuksen merkitystä.
Johtava rooli onnistuu vain sidosryhmien kanssa käytävän jatkuvan dialogin ja globaalien kumppanuuksien avulla. Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä painottikin, että uuden luominen onnistuu vain yhdessä työskentelemällä.
Lue lisää uutisia

Kohti sosiaalista kestävyyttä Aallossa
Aalto-yhteisö keskusteli sosiaalisen kestävyyden konseptista Earth Hour -viikon Hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtumassa.
Toimitusketjujen hallinnan CAPSTONE-kurssilla työstettiin tulevaisuuden haasteita
Opiskelijat saivat ratkoa tosielämän haasteita saaden tukea tehtävään opettajalta ja yritysedustajilta.
Palvelumuotoilu varmistaa osaltaan digipalveluiden laadun ja tarkoituksenmukaisuuden
Johtava yliopistonlehtori Johanna Bragge kutsui kollegansa Perustieteiden ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluista pitämään vierailuluennon.