Uutiset

Aalto-yliopisto julkaisee avoimen verkkokurssin Design a Meaningful Career

Career Design Labin tuottama avoin verkkokurssi tarjoaa tuoreita ja luovia tapoja mielekkään työn muotoiluun.
Natalia Villaman in long dark brown hair and a white shirt sitting on a dark grey sofa explaining and talking vividly with her hands towards the camera.
Aalto-yliopston alumni Natalia Villaman kertoo urastaan verkkokurssin videohaastattelussa.

Aalto-yliopisto julkaisee uuden kaikille avoimen verkkokurssin Design a Meaningful Career tukemaan kestävän työuran muotoilua. Kurssi auttaa rakentamaan mielekästä urapolkua luovalla tavalla radikaalisti muuttuvassa työelämässä. Se on kolmas osa Future of Work -kurssikokonaisuutta ja sen on tuottanut Aalto-yliopiston Career Design Lab.

Jokainen meistä haluaa tuntea työnsä mielekkääksi ja merkitykselliseksi. Tutkimusten mukaan työn merkityksellisyys edistää hyvinvointia, työn imua ja sitoutumista. Luovuuden ja jatkuvan oppimisen ohella mielekäs työ myös tukee sopeutumiskykyä epävarmassa työelämässä. Työn mielekkyyden pohdinta auttaa ohjaamaan urapolun suuntaa työuran perinteisten suuntamerkkien kadotessa.                  

Design a Meaningful Career -verkkokurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat pohtia työuransa seuraavia askeleita ja lisätä oman työn mielekkyyttä. Se sopii erityisen hyvin urasuuntaansa etsiville opiskelijoille ja muille työuran siirtymävaiheessa oleville.

Kurssilla tarkastellaan omaa uraa muotoilijan silmin ja tutustutaan tarinoiden ja intuition rooliin mielekkään urapolun rakentamisessa. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan omaa työtä, ideoida vaihtoehtoisia suuntia ja suunnitella konkreettisia käytännön kokeiluja.

Kirsi Lapointe in a organe patterned short and glasses, smiling straight into the camera.
Kirsi LaPointe

“Yksi kurssin keskeinen tavoite on syventää ymmärrystä omasta uraidentiteetistä ja -tarinasta. Ne auttavat kompassin tavoin suunnistamaan nykyisessä vaikeasti ennustettavassa työelämässä” sanoo Kirsi LaPointe, kurssin vastuuopettaja ja eritysasiantuntija Aalto-yliopiston Career Design Labista.

Joustavaa ja itseohjautuvaa oppimista

Design a Meaningful Career -verkkokurssi koostuu viidestä omaan tahtiin suoritettavasta luvusta. Jokaiseen lukuun sisältyy useampi osio sekä pohdintatehtäviä ja/tai testi. Tehtävien tarkoituksena on syventää itsetuntemusta ja vahvistaa toimijuutta omannäköisen työuran luomiseksi. Kurssimateriaalit ovat saatavilla sekä teksti- että podcast-muodossa. Lisäksi kurssimateriaaliin sisältyy Aalto-yliopiston alumnien uratarinavideoita.

Kurssi perustuu akateemiseen tutkimukseen ja sen ovat käsikirjoittaneet FT, VTT Frank Martela, Aalto-yliopiston yliopistonlehtori, filosofi ja psykologian tutkija, TaT Asta Raami, intuitiotutkija, kouluttaja, kirjailija ja Innerversity’n perustaja sekä KTT Kirsi LaPointe, uraohjaaja, kouluttaja ja erityisasiantuntija Aalto-yliopiston Career Design Labissa.

“Tarvitsemme sekä empatiaa että intuitiota kyetäksemme ylittämään rajoittuneen näkökulmamme ja luomaan uudenlaisia ratkaisuja tulevaisuuden työelämässä.”, lisää Raami.

Kurssi julkaistaan englanninkielisenä 7.kesäkuuta 2022.  
Rekisteröidy kurssille Future of Work alustalla.

Lisätietoja

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

pohjallinen pdp-gaalassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojekti synnytti innovaation: Kengän sisäpohjat syntyvät muovin sijaan kompostoituvasta puuvaahdosta

Aalto-yliopiston opiskelijat kehittivät kestävän sisäpohjan prototyypin, joka taipuu, kestää kosteutta ja tuntuu pehmeältä ihoa vasten. Suomalainen kenkäyritys VIBAe lähtee syksyllä testaamaan materiaalia käyttäjillä.
Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.
Nainen mustassa asussa nojaa vaaleaa seinää vasten
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.