Uutiset

Aalto-yliopisto ja Tampereen yliopisto käynnistävät tekniikan alan digitaalisen polkuopintopilotin

Kyseessä on ensimmäinen suomalaisten yliopistojen järjestämä, kansainvälisille opiskelijoille suunnattu polkuopintokokonaisuus.
Laughing students working on their laptops around a table.

Aalto-yliopisto ja Tampereen yliopisto käynnistävät tekniikan alan polkuopintojen kokeilun. Polkuopinnot tarjoavat kansainvälisille opiskelijoille mahdollisuuden valmentautua tutkinto-opintoihin verkon välityksellä omasta kotimaastaan käsin. Suoritettuaan University Pathway Finland (Science & Technology) -kokonaisuuden heillä on mahdollisuus edetä tutkinto-opintoihin joko Aalto-yliopistoon tai Tampereen yliopistoon.

Kyseessä on ensimmäinen suomalaisten yliopistojen järjestämä, kansainvälisille opiskelijoille suunnattu polkuopintojen kokonaisuus. Polkuopinnot tarjoavat uuden väylän hakeutua tutkinto-opintoihin sellaisille kansainvälisille hakijoille, jotka eivät suoraan täytä muita yliopistojen asettamia hakukelpoisuusvaatimuksia.

”Uudenlaiset polkuopinnot tarjoavat kansainvälisille opiskelijoille mahdollisuuden valmentautua suomalaisiin yliopisto-opintoihin. Pilotin jälkeen alamme suunnitella ohjelman kehittämistä muiden tekniikan alan yliopistojen kanssa”, kertoo Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala.

Yliopistojen yhteistyönä järjestämä kokeilu on osa Talent Boost -toimenpideohjelmaa, jota koordinoivat työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) sekä opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM). Ohjelman tavoitteena on tehdä Suomea tunnetummaksi ja houkuttelevammaksi kansainvälisille osaajille ja edistää heidän hakeutumistaan Suomeen.  

”Kansainvälisille opiskelijoille suunnattu polkuopintokokonaisuus on luonteva jatko tekniikan alan vakiintuneelle FITech-koulutusyhteistyölle”, toteaa Tampereen yliopiston koulutusvararehtori Marja Sutela

Pilotin opetussisällöt on suunniteltu siten, että ne sujuvoittavat tutkinto-opintojen aloittamista ja kansainvälisten opiskelijoiden kotiutumista Suomeen. Polkuopinnot sisältävät tekniikan koulutusohjelmille yhteisiä matematiikan opintoja sekä suomen kielen ja kulttuurin opintoja.

Lisäksi kansainväliset opiskelijat oppivat suomalaisessa yliopistossa tarvittavia opiskelutaitoja. Opiskelijat voivat hyväksytysti suoritettujen polkuopintojen päätteeksi edetä yhteen neljästä englanninkielisestä kandidaattiohjelmasta Aalto-yliopistossa ja Tampereen yliopistossa.

Hakuaika polkuopintoihin alkaa 23.5.2022. Opinnot alkavat syyskuussa 2022 ja jatkuvat huhtikuuhun 2023. 

Lue lisää University Pathway -ohjelmasta (englanniksi) ohjelman verkkosivuilla.

 

Lisätiedot:

Sanna Viitanen  
Projektipäällikkö 
puh. +358 50 473 9711  
[email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Hands touching the surface of the rippling water.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Sustainability Science Days 2023: Esitelmäkutsu

Esitelmäkutsu SSD 2023 konferenssiin on nyt avoinna!
Risteilyalus Meyer Turun telakan edustalla.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

FITechin Turku-hanke päättyi – osaamisen taso nousi ja yliopistojen välinen yhteistyö lisääntyi

Hankkeessa järjestettiin 609 kurssia ja rekisteröitiin yli 20 200 kurssiosallistumista.
SemiSummer2023 Kampanja banneri
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Puolijohdealan kesätyöpaikkoja avoinna tutkimusryhmissä

Puolijohdealan kasvu ja sen investoinnit Suomessa lisäävät myös osaajien tarvetta. Neljän puolijohdealan yrityksen Picosun, an Applied Materials Companyn, Okmeticin, Muratan ja KYOCERA Tikitin lahjoituksen turvin Aalto-yliopisto tarjoaa mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja Sähkötekniikan ja Kemian tekniikan korkeakouluissa kesällä 2023. Semi-Summer 2023 -ohjelman kesätyöpaikat tarjoavat mahdollisuuden kartuttaa osaamista, jota tarvitaan kasvavalla ja kansainvälisellä alalla.
Venla Kaislo Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Venla Kaislo: Odotan innolla kaikkea siistiä, mitä pääsen tulevaisuudessa tekemään

Bioinformaatioteknologiaa ensimmäistä vuotta opiskeleva Venla on ollut yllättynyt siitä, kuinka aktiivinen opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa on.