Uutiset

Aalto-yliopisto ja Tampereen yliopisto käynnistävät tekniikan alan digitaalisen polkuopintopilotin

Kyseessä on ensimmäinen suomalaisten yliopistojen järjestämä, kansainvälisille opiskelijoille suunnattu polkuopintokokonaisuus.
Laughing students working on their laptops around a table.

Aalto-yliopisto ja Tampereen yliopisto käynnistävät tekniikan alan polkuopintojen kokeilun. Polkuopinnot tarjoavat kansainvälisille opiskelijoille mahdollisuuden valmentautua tutkinto-opintoihin verkon välityksellä omasta kotimaastaan käsin. Suoritettuaan University Pathway Finland (Science & Technology) -kokonaisuuden heillä on mahdollisuus edetä tutkinto-opintoihin joko Aalto-yliopistoon tai Tampereen yliopistoon.

Kyseessä on ensimmäinen suomalaisten yliopistojen järjestämä, kansainvälisille opiskelijoille suunnattu polkuopintojen kokonaisuus. Polkuopinnot tarjoavat uuden väylän hakeutua tutkinto-opintoihin sellaisille kansainvälisille hakijoille, jotka eivät suoraan täytä muita yliopistojen asettamia hakukelpoisuusvaatimuksia.

”Uudenlaiset polkuopinnot tarjoavat kansainvälisille opiskelijoille mahdollisuuden valmentautua suomalaisiin yliopisto-opintoihin. Pilotin jälkeen alamme suunnitella ohjelman kehittämistä muiden tekniikan alan yliopistojen kanssa”, kertoo Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala.

Yliopistojen yhteistyönä järjestämä kokeilu on osa Talent Boost -toimenpideohjelmaa, jota koordinoivat työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) sekä opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM). Ohjelman tavoitteena on tehdä Suomea tunnetummaksi ja houkuttelevammaksi kansainvälisille osaajille ja edistää heidän hakeutumistaan Suomeen.  

”Kansainvälisille opiskelijoille suunnattu polkuopintokokonaisuus on luonteva jatko tekniikan alan vakiintuneelle FITech-koulutusyhteistyölle”, toteaa Tampereen yliopiston koulutusvararehtori Marja Sutela

Pilotin opetussisällöt on suunniteltu siten, että ne sujuvoittavat tutkinto-opintojen aloittamista ja kansainvälisten opiskelijoiden kotiutumista Suomeen. Polkuopinnot sisältävät tekniikan koulutusohjelmille yhteisiä matematiikan opintoja sekä suomen kielen ja kulttuurin opintoja.

Lisäksi kansainväliset opiskelijat oppivat suomalaisessa yliopistossa tarvittavia opiskelutaitoja. Opiskelijat voivat hyväksytysti suoritettujen polkuopintojen päätteeksi edetä yhteen neljästä englanninkielisestä kandidaattiohjelmasta Aalto-yliopistossa ja Tampereen yliopistossa.

Hakuaika polkuopintoihin alkaa 23.5.2022. Opinnot alkavat syyskuussa 2022 ja jatkuvat huhtikuuhun 2023. 

Lue lisää University Pathway -ohjelmasta (englanniksi) ohjelman verkkosivuilla.

Lisätiedot:

Sanna Viitanen  
Projektipäällikkö 
puh. +358 50 473 9711  
[email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.