Uutiset

Aalto-yhteisö näytti osaamistaan

Yliopisto juhlisti viiden vuoden toimintaansa esittelemällä aikaansaannoksiaan tekniikassa, taloudessa ja taiteessa.

Yli tuhat Aalto-yhteisön jäsentä kokoontui helmikuussa Dipoliin tutustumaan toistensa työn tuloksiin. Yliopiston omassa juhlassa pääosassa oli tekeminen: esillä oli robotteja, muotia, satelliitti, aurinkoenergiaa ja minikokoinen jääallas. Kävijät saivat testata, miten ennakkoasenteet vaikuttavat tekemiimme päätöksiin, katsoa lyhytelokuvia ja viihtyä pelitutkijoiden rakentamassa peliluolassa. Tutkijat ja opiskelijat kertoivat jännittävistä hankkeistaan ja näyttivät uusia sovelluksia ja laitteita.

Tilaisuuden avannut rehtori Tuula Teeri kiitti lämpimästi yhteisöä kovasta työstä ja hienoista tuloksista.

Rehtori Tuula Teeri kehotti avauspuheenvuoron yleisöä kiittämään itseään ja toisiaan ”heittämällä yläfemmat” vieruskaverien kanssa.

Demolandiassa esiteltiin fuksien sähköpajan tuotoksia.

Iltapäivän aikana keskusteltiin myös tutkijan työstä. Kansainvälisesti ansioituneet professorit kertoivat urastaan ja avasivat yleisölle mm. työskentelytapojaan ja kirjoitusprosessiaan. Kauppakorkeakoulun professori Eero Vaara korosti kansainvälisen verkostoitumisen tärkeyttä.

Vararehtori Antti Ahlava johti paneelikeskustelua, jossa pohdittiin Otaniemen kampuksen tulevaisuutta uudenlaisena tutkimuksen, oppimisen, innovoinnin ja elämisen ympäristönä. Professori Trevor Harrisin mukaan Otaniemen nykyisten rakennusten oheen ja väliin tarvitaan jonkinlaista ”liimaa”, jonka avulla rakennukset ja käyttäjät keskustelisivat paremmin. Panelistit näkivät, että Otaniemeä voitaisiin suunnitella innovaatiokaavalla, hyvällä sekoituksella suunnittelua ja spontaania tekemistä. Uuden kokeilemiseen ja yhdessä tekemiseen Aalto-yliopistolla on Suomen parhaat voimat käytettävissään.

Kampuspaneeli pohti Otaniemen tulevaisuutta vararehtori Antti Ahlavan johdolla (kuvassa vasemmalla). Muut osallistujat olivat Aalto-yliopiston professori Trevor Harris, Espoon kulttuurijohtaja Susanna Tommila ja Aalto-yliopiston kiinteistöjohtaja Antti Tuomela.

Opiskelijat ovat tuottaneet runsaasti ideoita Otaniemen alueen kehittämiseen ja elävöittämiseen. Antti Ahlava näytti yleisölle esimerkkinä kuvan opiskelijoiden Matias Kotilainen, Heidi Seesto ja Eerik Sillanpää harjoitustehtävästä.

Kuvat (ei aluekuva): Aalto-yliopisto/Aino Huovio, Mikko Raskinen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.