Aalto-yhteisö näytti osaamistaan
Yli tuhat Aalto-yhteisön jäsentä kokoontui helmikuussa Dipoliin tutustumaan toistensa työn tuloksiin. Yliopiston omassa juhlassa pääosassa oli tekeminen: esillä oli robotteja, muotia, satelliitti, aurinkoenergiaa ja minikokoinen jääallas. Kävijät saivat testata, miten ennakkoasenteet vaikuttavat tekemiimme päätöksiin, katsoa lyhytelokuvia ja viihtyä pelitutkijoiden rakentamassa peliluolassa. Tutkijat ja opiskelijat kertoivat jännittävistä hankkeistaan ja näyttivät uusia sovelluksia ja laitteita.
Tilaisuuden avannut rehtori Tuula Teeri kiitti lämpimästi yhteisöä kovasta työstä ja hienoista tuloksista.
Rehtori Tuula Teeri kehotti avauspuheenvuoron yleisöä kiittämään itseään ja toisiaan ”heittämällä yläfemmat” vieruskaverien kanssa.
Demolandiassa esiteltiin fuksien sähköpajan tuotoksia.
Iltapäivän aikana keskusteltiin myös tutkijan työstä. Kansainvälisesti ansioituneet professorit kertoivat urastaan ja avasivat yleisölle mm. työskentelytapojaan ja kirjoitusprosessiaan. Kauppakorkeakoulun professori Eero Vaara korosti kansainvälisen verkostoitumisen tärkeyttä.
Vararehtori Antti Ahlava johti paneelikeskustelua, jossa pohdittiin Otaniemen kampuksen tulevaisuutta uudenlaisena tutkimuksen, oppimisen, innovoinnin ja elämisen ympäristönä. Professori Trevor Harrisin mukaan Otaniemen nykyisten rakennusten oheen ja väliin tarvitaan jonkinlaista ”liimaa”, jonka avulla rakennukset ja käyttäjät keskustelisivat paremmin. Panelistit näkivät, että Otaniemeä voitaisiin suunnitella innovaatiokaavalla, hyvällä sekoituksella suunnittelua ja spontaania tekemistä. Uuden kokeilemiseen ja yhdessä tekemiseen Aalto-yliopistolla on Suomen parhaat voimat käytettävissään.
Kampuspaneeli pohti Otaniemen tulevaisuutta vararehtori Antti Ahlavan johdolla (kuvassa vasemmalla). Muut osallistujat olivat Aalto-yliopiston professori Trevor Harris, Espoon kulttuurijohtaja Susanna Tommila ja Aalto-yliopiston kiinteistöjohtaja Antti Tuomela.
Opiskelijat ovat tuottaneet runsaasti ideoita Otaniemen alueen kehittämiseen ja elävöittämiseen. Antti Ahlava näytti yleisölle esimerkkinä kuvan opiskelijoiden Matias Kotilainen, Heidi Seesto ja Eerik Sillanpää harjoitustehtävästä.
Kuvat (ei aluekuva): Aalto-yliopisto/Aino Huovio, Mikko Raskinen
Lue lisää uutisia

Purku- ja rakennustyöt alkavat Otakaari 8:n tontilla
ISS:n varikkonakin tunnetun Otakaari 8:n matala osa puretaan, ja myöhemmin tilalle rakennetaan pysäköintitalo.
5G Hack the Mall -kesäkoulu tarjoaa yrityksille ja alueille kustannustehokkaan tavan oppia 5G-teknologiasta
Se tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden käynnistää yrityksiä ja aluetta palvelevia uusinta teknologiaa soveltavia kehitysprojekteja.
Fiskars Group lahjoittaa 250 000 euroa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun alalle
Lahjoitus on osa Fiskars Groupin ja Aallon pitkäaikaista yhteistyötä, joka on sisältänyt muun muassa vastuulliseen muotoiluun ja tulevaisuuden materiaaleihin keskittyviä kursseja.