Uutiset

Aalto Startup Center käynnistää uuden ohjelman terveysteknologiaan ja hyvinvointiin keskittyville eteläkorealaisille startupeille

Uusi ohjelma on ensimmäinen konkreettinen avaus startup-yhteistyön tiivistämisessä maiden välillä ja myös laajuudeltaan ainutlaatuinen Aalto Startup Centerille.
General image of people gathered at Slush startup event, photo by Mikko Raskinen

Aalto Startup Center käynnistää uuden ohjelman terveysteknologiaan ja hyvinvointiin keskittyville eteläkorealaisille startupeille. Korean Startup Center -ohjelma toteutetaan yhteistyössä Korea Institute of Startup & Entrepreneurship Developmentin (KISED) kanssa, joka on Korean valtion tukema kasvuyrityskeskus. Yhteistyö on ensimmäinen konkreettinen avaus startup-yhteistyön tiivistämisessä maiden välillä ja myös laajuudeltaan ainutlaatuinen Aalto Startup Centerille. Kyseessä on pilottiprojekti, joka on tarkoitus toistaa tulevina vuosina.

Tämän vuoden aikana järjestettävän kaksivaiheisen Korean Startup Center -ohjelman tavoitteena on avittaa korealaisyrityksiä pääsemään pohjoismaisille ja eurooppalaisille terveysteknologiamarkkinoille ja laajentumaan niissä. Viikon mittaiseen ensivaiheeseen osallistuu syksyllä 18 korealaista kasvuyritystä, joista kymmenen soveliainta valitaan 10-viikkoiseen kiihdytysohjelmaan. Ohjelman vaiheet on tarkoitus toteuttaa Otaniemessä, joskin järjestäjällä on valmius siirtää ohjelma myös verkkopohjaiseksi tilanteen niin vaatieessa.

”On luonnollista, että terveysteknologiaa kehittävät startupit hakeutuvat mentoroitaviksi juuri Suomeen ja Otaniemeen. Suur-Helsinki on palkittu EU:n innovatiivisimpana alueena ja Aalto Startup Center onkin paras hubi Euroopan-terveysmarkkinoille pyrkiville startupeille. Suomessa yhdistyvät innovaatioon kannustava yhteiskunta ja kustannustehokas terveydenhuoltojärjestelmä”, sanoo Aalto Startup Centerin johtaja Marika Paakkala.

”Meidän avoimuudelle perustuva ekosysteemimme on kuin luotu terveysteknologia-alan startupeille: Suomessa terveysrekistereiden kattavuus, potilastietojen saatavuus ja väestöpohjaisten biopankkien olemassaolo sekä lainsäädännön innovaatioystävällisyys tarjoavat erinomaiset puitteet tutkimukselle”, hän jatkaa.

Valintakriteereinä kypsyys ja kaupallinen potentiaali

Korean tasavallan presidentti Moon Jae-inin Suomen-valtiovierailun yhteydessä vuosi sitten tasavallan presidentti Sauli Niinistö toivotti lämpimästi tervetulleeksi Korean Startup Center -keskuksen perustettavaksi Suomeen.

Hän ennakoi uuden keskuksen luovan vahvoja siteitä Suomen ja Korean innovaatioekosysteemien välille ja edistävän maiden kahdenvälistä kauppaa. Aalto Startup Centerin uusi ohjelma on konkreettinen avaus presidenttiNiinistön toivomasta Suomi-Korea-yhteistyön syventämisestä.

”Kaupallinen potentiaali on yksi keskeisimmistä kriteereistä Aalto Startup Centerin valitessa yrityksiä mukaan ohjelmaan. Arvioimme paitsi startupin kehittämän ratkaisun laatua, myös yrityksen soveltuvuutta ohjelmaamme ja sen yleistä kypsyyttä ottaa paikkansa markkinassa. Erityishuomiota kiinnitämme siihen, kuinka pitkällä yrityksen bisnesmallin kehitys on regulaation näkökulmasta. Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien ratkaisujen kilpailukykyisyyttä markkinassa määrittää se, kuinka valmiita ne ovat läpikäymään tarkasti määritellyn sääntelyprosessin. Tähän markkinaan ei voi kiirehtiä keskeneräisellä tuotteella”, Paakkala muistuttaa.

Ministeri: teknologiastartupit vahvassa kasvussa

Pienistä ja keskisuurista startup-yrityksistä vastaavan korealaisministeriön (MSS) johtaja Park Young-sun kertoo koko alan olevan vahvassa kasvussa.

“Olemme tämän vuoden alusta asti toteuttaneet visiota Korean kehittämisestä älykkääksi ja digitaaliseksi talousalueeksi. Siirtymä generoi jo nyt valtavaa kasvua teknologisille startup-yrityksille. Viime vuonna korealaisessa pääomasijoittamisessa tehtiin kaikkien aikojen ennätys 25 prosentin vuotuisella kasvulla. Koronapandemiasta huolimatta kasvutrendin odotetaan kasvavan tänä vuonna. Ensimmäisellä kvartaalilla verkko-, etä- ja ICT-palveluiden sektoreilla nähtiin yli 20 prosentin kasvu”, hän sanoo.

“KSC Startup Center raivaa tietä korealaisten startup-yritysten maailmanlaajuiselle skaalautumiselle. Siirtyessämme digitaaliseen talouselämään uskon vakaasti, että lupaavat ICT-startupimme ovat koronan jälkeisen aikakauden keskiössä ja jatkavat kehittymistään KSC:n avulla.”

“Aallossa startup-yrityksistä on rakentunut aivan oma kulttuurinsa, sillä lähes puolet suomalaisista kasvuyrityksistä on syntynyt Aalto-yliopiston ekosysteemeissä.  Aallon kestävä startup-kulttuuri on tehnyt meihin suuren vaikutuksen, minkä takia me KISEDillä haluamme tehdä yhteistyötä juuri Aallon kanssa auttaaksemme korealaisia startupeja globaaleille markkinoille. Terveys- ja hyvinvointi-innovaatioille maailman nopein reitti markkinoille on Suomesta, ja suomalaisen terveydenhoitojärjestelmän piirissä oleva Aalto Startup Center tarjoaa parasta mahdollista opastusta korealaisille startupeille tavoitteeseen pääsemiseksi”, lisää Edward Lee, KISEDin globaalin startup-osaston johtaja.

Aikataulu

  • Aalto Startup Center ja KISED aloittivat neuvottelut KSC-ohjelmasta viime syksynä
  • Korelaiset startupit hakivat mukaan ohjelmaan huhtikuussa 2020
  • Ohjelmaan mukaan hakeneita yrityksiä haastateltiin 15.-17. kesäkuuta
  • Ennen juhannusta valintakomitea valitsi 18 yritystä ohjelman ensivaiheeseen
  • Ohjelman viikon kestävä ensivaihe toteutetaan tänä syksynä joko Otaniemessä tai etänä verkossa – sen aikana yritykset tutustutetaan suomalaiseen startup-ekosysteemiin
  • Pian ensivaiheen päättymisen jälkeen 10 soveltuvinta yritystä valitaan 10-viikkoiseen jatko-ohjelmaan, jossa jokaisella viikolla keskitytään eri teemaan
  • Intensiivisen jatko-ohjelman aikana yritykset keskittyvät liiketoimintansa kehittämiseen ja pääsevät lukuisiin erilaisiin bisnestapaamisiin.

Lisätietoja:

Marika Paakkala
Johtaja, Aalto Startup Center
+358 40 829 2286
[email protected]

Päivi Meros
Markkinointi ja viestintäasiantuntija, Aalto Startup Center
+358 50 32 98 554
[email protected]

Aalto Startup Center

Aalto Startup Center on hybridiyrityskiihdyttämö korkeintaan kolmen vuoden ikäisille ja erityisesti teknologian alan startup-yrityksille. Kiihdyttämö hyödyntää Aalto-yliopiston tarjoamaa poikkitieteellistä osaamista muotoilusta, liiketoiminnasta ja teknologiasta sekä yliopiston osaamista ja verkostoja. Mukana on yrityksiä sekä Aallosta että sen ulkopuolelta ja kiihdyttämössä luodaan liiketoiminta myös tutkimukseen perustuvista projekteista. Tällä hetkellä Aalto Startup Centerissä on noin 40 yritystä, joista 10 toimii avaruusteknologiaan erikoistuneen ja ASUCiin kuuluvan Esa Bic Finlandin alla. Aalto Startup Centerin toimitilat sijaitsevat Espoon Otaniemessä. https://startupcenter.aalto.fi/

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.
Tutkijoita Dipolin edustalla lumisessa maisemassa Otaniemessä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Immersiiviset laajennetun todellisuuden kokemukset apuna aineettoman kulttuuriperinnön säilyttämisessä

Aalto-yliopiston taiteen ja median laitos koordinoi Euroopan-laajuista hanketta, jonka tavoitteena on paitsi tallentaa aineetonta kulttuuriperintöä myös hyödyntää sitä yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Apuna ovat immersiiviset laajennetun todellisuuden (XR) ympäristöt.
Niskanen and Otsuka
Yhteistyö Julkaistu:

Kurkistus funktionaalisten polysakkaridijohdannaisten elektrospinning-tutkimukseen

Meillä oli kunnia isännöidä vierailevaa puhujaa, tutkija Issei Otsukaa Grenoble Alpesin yliopistosta "Kahvia ja tiedettä" -tapahtumassamme. Otsuka vierailee Suomessa Researcher Short Mobility -ohjelmassa, jonka tarkoituksena on edistää Ranskan ja Suomen välisiä tieteellisiä kumppanuuksia.