Aalto-professorista tuli ritari – Olli Ikkala sai Palmes académiques -kunniamerkin

Olli Ikkala sai tunnustuksen Ranskan ja Suomen tieteellisen yhteistyön edistämisestä.
Aalto-professori Olli Ikkala vastaanotti 21. marraskuuta Ranskan Suomen-suurlähettiläältä Serge Tomasilta Chevalier dans l’Ordre des Palmes académiques -mitalin. Palmes académiques on erityisesti akateemisille ja muille siviilihenkilöille tarkoitettu kunniamerkki ja Chevalier yksi sen kolmesta tasosta. Napoleon Bonaparte perusti Palmes académiques -kunniamerkin vuonna 1808 kunnioittaakseen tiedon merkitystä ja yliopiston merkittäviä jäseniä.
Suurlähettiläs Serge Tomas korosti puheessaan, että Olli Ikkala on ranskalais-suomalaisten kahdenvälisten yliopistosuhteiden kallisarvoinen tuki.
Aalto-professori Ikkala on jo vuosia tehnyt yhteistyötä Ranskan kanssa. Hän on ollut muun muassa kolmen vuoden ajan osa-aikaisena professorina Grenoblessa sekä vuonna 2013 vierailevana professorina Pariisissa.

”Tällä hetkelläkin viimeistelen artikkelia ranskalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa nano-ioniikasta”, kertoo Olli Ikkala.
Olli Ikkala on toiminut 20 vuotta Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professorina, ja hänen alaansa ovat biomimeettiset materiaalit ja molekyylien itsejärjestäytyminen. Olli Ikkala on julkaissut yli 200 artikkelia, joista useat ovat ilmestyneet Science ja Nature -lehtisarjan lehdissä. Lisäksi Ikkalalla on noin 20 patenttia. Ikkala johtaa myös biosynteettisten hybridimateriaalien molekyylimuokkauksen HYBER-huippuyksikköä.
Kunniamerkin saaneet kuuluvat Palmes académiques –ritarikunnan jäsenten yhdistykseen A.M.O.P.A. Ritarikuntaa kutsutaan myös violetiksi legioonaksi.
Lisätietoa:
Olli Ikkala
Aalto-professori
Aalto-yliopisto
[email protected]
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023
Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
Mika A. Sillanpää: Olisi hyödyllistä, jos meillä olisi laboratoriossa pari mustaa aukkoa
Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen kiertämisestä kvanttigravitaation osoittamiseen – professori venyttää kvanttifysiikan rajoja.
Pärttyli Rinne: Vaakakupissa painaa työn sisäinen merkityksellisyys ja taloudellinen hauraus
"Ilman vakituista virkaa olevat akateemiset ihmiset kokevat epävarmuutta ja stressiä, joka liittyy etupäässä taloudelliseen haurauteen. Se ei ole vain minun kokemukseni."