Aalto Event Book energiatehokkuuskilpailun voittaja

Aalto-yliopisto järjesti syksyllä 2014 ensimmäisen energiatehokkuuskilpailun – Energy Efficiency & Low Carbon Competition – yhteistyössä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan kanssa. Kilpailun tavoitteena oli löytää uusia, innovatiivisia ja käytännöllisiä ratkaisuja aina yksinkertaisista arkisista kehityskohteista kunnianhimoisiin rakennus- ja infrahankkeisiin, huomioiden kampusten energiatehokkuuden parantamisen ja hiilipäästöjen vähentämisen.
Kilpailuun saapui 26 ehdotusta, joista tuomaristo valikoi kolme parasta ehdotusta sekä yhden kunniamaininnan.
Kilpailun voitti Aalto Event Book: Availability to the Otaniemi premises from a single address. Valintaperusteena oli ehdotuksen rohkea näkymä koko kampukselle ja yliopistoyhteisön linkittyminen muuhun yhteiskuntaan. Tuomariston mukaan Event Book toisi merkittävää taloudellista hyötyä tilankäytön tehokkuuden parantumisen myötä, kun Otaniemen alueella olevat tilat olisivat yhteisesti jaettu resurssi. Ehdotuksen jatkokehittämisestä neuvotellaan tekijöiden kanssa.
Toiseksi kilpailussa tuli ehdotus nimeltään Visual Campaign for the Project EcoCampus by 2030. Ehdotus tuo esiin Aalto-yhteisön yhteisen Ekokampus 2030 -tavoitteen ja esittää hauskalla tavalla keinoja parantaa energiatehokkuutta. Tuomaristo kehui ehdotuksen visuaalista tapaa kuvata tavoitteen saavuttamista ja tehtyjä toimenpiteitä. Ehdotus motivoi ja innostaa sekä tekee näkyviksi kestävää kehitystä tukevat tavoitteet.
Kolmanneksi kilpailussa sijoittui ehdotus nimeltään Subtle visibility –the Dipoli Solar Project. Valintaperusteiden mukaan kilpailuehdotuksessa on rohkeasti lähdetty tutkimaan aurinkoenergiaratkaisua Dipolin kulttuurihistoriallisessa rakennuksessa. Ehdotuksen vahvuutena on ratkaisun mallinnettaminen paikan päällä. Mallinnuksella on kyetty osoittamaan, että paneelit eivät näy katutason kulkijalle eivätkä häiritse julkisivunäkymää.
Energiatehokkuuskilpailun kunniamaininnan sai ehdotus nimeltään Energy Dialogue with Invisibles, joka yhdistää joustavan käytön mukaisesti säädetyn taloautomaation ja energiatiedon näkyväksi ja käyttäjien asenteisiin vaikuttavaksi tiedoksi. Otaniemen Puumiehenkorttelin rakennusten case-analyysia ja sen toimenpide-ehdotuksia voidaan hyödyntää niin opetuksessa, tutkimuksessa kuin käytännön toiminnassa pyrittäessä kohti Ekokampus 2030:a.
Lisäksi kilpailutuomaristo palkitsi neljän eri kilpailukategorian parhaimmat ehdotukset.
Aalto-yliopistokiinteistöt Oy tulee hyödyntämään kilpailusta saatuja tuloksia.
Aalto-yhteisö kiittää kaikkia energiatehokkuuskilpailuun osallistuneita. Kilpailu järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2015.
Lisätietoja:
Kilpailusihteeri Eeva-Leena Rautama, p. 050 343 8692, [email protected]
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023
Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
Vuoden MBA-alumni päätyi sattumalta humanitaariselle alalle – ”Huomasin, että minulle sopivat kriisit ja katastrofit”
Vuoden 2023 MBA-alumniksi on valittu Päivi Hurttia. Muun muassa journalismin ja viestinnän parissa uraa tehnyt Hurttia vietti juuri vuoden Etiopiassa. Työssään Punaisen Ristin kansainvälisellä komitealla hän auttoi varmistamaan, että humanitaarinen apu pääsee perille kaikille alueille.
Professori Ewald Kiblerille Suomen Liikemies-Yhdistys ry:n stipendi yrittäjyyden edistämisestä
Teollisuusneuvos Lauri Ratia on Vuoden Yritysjohtaja 2023.