Tieto- ja palvelujohtamisen laitos

Tietojärjestelmätiede

Aalto -yliopiston kauppakorkeakoulun Tietojärjestelmätieteessä keskitytään vahvasti empiiriseen tutkimukseen ja tehdään aktiivista yhteistyötä yritysten kanssa. Teoreettisen tiedon lisäksi Tietojärjestelmätieteessä painottuu usein käytännönläheisyys.
Close-up of two students making notes on a research article while reading it.

Tutkimuksemme keskittyy ICT:n käyttöönottoon ja hyödyntämiseen sekä sen vaikutuksiin laajasti kuluttajien, yritysten ja yhteiskunnan kannalta. Näkökulmamme ovat monitieteisiä, ja sovellamme eri teorioita useilta läheisiltä tieteenaloilta, kuten johtaminen, organisaatiotieteet, markkinointi ja taloustieteet. Yhdistämme monipuolisesti erilaisia kvalitatiivisia ja kvantitatiivisia metodeja. Kannustamme perustamaan tutkimustiimejä ja -projekteja. Useilla projekteilla on sekä kansallisia että kansainvälisiä kumppaneita, ja tutkimustuloksemme kohdennetaan huipputason akateemisiin julkaisuihin.

Tämänhetkiset tutkimusaiheet

Menneet ja nykyiset tutkimusprojektit

SWITCH-projektissa tutkitaan empiirisesti kuluttajien vaihtamiskäyttäytymistä mobiilipuhelinten ja -alustojen kontekstissa.

Creative Use -projektissa selvitetään, kuinka ICT:tä hyödynnetään uusilla tavoilla tietotyöhön liittyvässä ongelmanratkaisussa niin yksilöllisissä kuin yhteistoiminnallisissa tilanteissa.

ENACT-projektissa tutkittiin empiirisesti ERP-järjestelmien kehittämistä. Tutkimukseen kuului tunnistettujen ERP-toiminnanohjausjärjestelmien toimijoiden välillä tapahtuvan viestinnän ja tietojenvaihdon havainnointia.

ManETEI toi yhteen Euroopan johtavat kauppakorkeakoulut ja tutkimusinstituutit sekä joukon erilaisia teknologioita, teollisuuden toimialoja ja sektoreita edustavia kumppaneita eri maista. Tuloksena syntyi selkeä yhteinen tutkimusagenda, joka keskittyy tutkimaan maksimaaliseen taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen tähtääviä eri teknologioita sekä niiden hallitsemista moniulotteisena ilmiönä.

 

Matti Rossi
Professori 

Timo Saarinen
Professori 

Virpi Tuunainen
Professori     

Esko Penttinen
Professori (Prof. of Practice) 

Yong Liu
ApulaisProfessor       

Hannu Kivijärvi
Professori (Emeritus)

Johanna Bragge
Vanhempi yliopistonlehtori 

Niina Mallat
Tutkijatohtori

Elena Mazurova
Tutkijatohtori

Jani Merikivi
Tutkijatohtori 

Negin Banaeianjahromi
Projektiassistentti

Riitta Hekkala
Tutkijatohtori  

Venkata Marella

Tohtorikoulutettava 

Sanna Tiilikainen
Tohtorikoulutettava  

Seppo Mallenius
Tohtorikoulutettava 

Meri Kuikka
Tohtorikoulutettava     

Elena Mazurova
Tohtorikoulutettava

Maryam Roshan
Tohtorikoulutettava  

Yulia Tammisto
Tohtorikoulutettava      

Tapani Rinta-Kahila
Tohtorikoulutettava 

Jussi Nykänen
Tohtorikoulutettava

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu