Tiedon ja innovaatioiden tutkimuskeskus CKIR

SynchroniCity

SynchroniCity avaa globaalin IoT-markkinan, jossa kaupungit ja yritykset kehittävät jaettuja digitaalisia palveluja kansalaisten elämän parantamiseksi ja paikallisten talouksien kasvattamiseksi.
Aalto University/Unto Rautio

SynchroniCity-hankkeeseen kuuluu 34 organisaatiota – julkisia, yksityisiä, kansalaisjärjestöjä ja akateemista maailmaa – jotka ovat yhdistäneet voimansa tavoitteen saavuttamiseksi. Budjetti on 20 miljoonaa euroa, johon sisältyy Euroopan komission 15 miljoonan euron panos. SynchroniCity alkoi vuonna 2017 ja jatkuu vuoteen 2019. Sen tavoitteena on valjastaa käyttöön olemassa olevien edelläkävijäkaupunkien vahvuudet ja tarjota teollisuudelle, pk-yrityksille ja muille kaupungeille mahdollisuuksia pilotoida IoT-kykyisiä kaupunkipalveluita yhtenäisellä tavalla massiivisessa, globaalissa mittakaavassa. 

Antwerpen, Carouge, Eindhoven, Helsinki, Manchester, Milan, Porto ja Santander – nämä kahdeksan eurooppalaista kaupunkia ovat ensimmäisen pilottihankkeen niin sanotut referenssialueet. Hanke pohjaa olemassa oleviin panostuksiin ja infrastruktuuriin sekä kaupungeissa paikallisesti että globaalisti. Tärkeä elementti kaupunkien yhteisen linjan löytämisessä on  Avoimet ja ketterät älykaupungit (OASC) -hanke, johon osallistuu yli 100 kaupunkia maailmanlaajuisesti.

SynchroniCity-hanke toteuttaa IoT-kykyisiä kaupunkipalveluita konkreettisesti kahdessa vaiheessa: aluksi liikkuvuuden ja lähes reaaliaikaisen politiikan tuen alueella ja myöhemmin avoimen kutsun muodossa, jossa uusia palveluita voidaan ehdottaa ja kehittää. 

Vieraile hankkeen verkkosivustolla

Hankkeen aikataulu: 2017-2019

Kumppanit: 34 kumppania, Aalto-yliopisto / CKIR työpaketin johtajana

Hankkeen rahoitus: Euroopan unionin Horisontti 2020, LEIT-ICT-IoT, Eurooppalainen suuren mittakaavan IoT-pilottiohjelma

CKIR:n tutkijat: Ilkka Lakaniemi, Heini Ikävalko

Projektin sosiaalinen media:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: