SynchroniCity

SynchroniCity-hankkeeseen kuuluu 34 organisaatiota – julkisia, yksityisiä, kansalaisjärjestöjä ja akateemista maailmaa – jotka ovat yhdistäneet voimansa tavoitteen saavuttamiseksi. Budjetti on 20 miljoonaa euroa, johon sisältyy Euroopan komission 15 miljoonan euron panos. SynchroniCity alkoi vuonna 2017 ja jatkuu vuoteen 2019. Sen tavoitteena on valjastaa käyttöön olemassa olevien edelläkävijäkaupunkien vahvuudet ja tarjota teollisuudelle, pk-yrityksille ja muille kaupungeille mahdollisuuksia pilotoida IoT-kykyisiä kaupunkipalveluita yhtenäisellä tavalla massiivisessa, globaalissa mittakaavassa.
Antwerpen, Carouge, Eindhoven, Helsinki, Manchester, Milan, Porto ja Santander – nämä kahdeksan eurooppalaista kaupunkia ovat ensimmäisen pilottihankkeen niin sanotut referenssialueet. Hanke pohjaa olemassa oleviin panostuksiin ja infrastruktuuriin sekä kaupungeissa paikallisesti että globaalisti. Tärkeä elementti kaupunkien yhteisen linjan löytämisessä on Avoimet ja ketterät älykaupungit (OASC) -hanke, johon osallistuu yli 100 kaupunkia maailmanlaajuisesti.
SynchroniCity-hanke toteuttaa IoT-kykyisiä kaupunkipalveluita konkreettisesti kahdessa vaiheessa: aluksi liikkuvuuden ja lähes reaaliaikaisen politiikan tuen alueella ja myöhemmin avoimen kutsun muodossa, jossa uusia palveluita voidaan ehdottaa ja kehittää.
Hankkeen aikataulu: 2017-2019
Kumppanit: 34 kumppania, Aalto-yliopisto / CKIR työpaketin johtajana
Hankkeen rahoitus: Euroopan unionin Horisontti 2020, LEIT-ICT-IoT, Eurooppalainen suuren mittakaavan IoT-pilottiohjelma
CKIR:n tutkijat: Ilkka Lakaniemi, Heini Ikävalko