Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneiden työllistymisestä ja urakehityksestä.
Photo: Unto Rautio

Uraseurantakysely

Uraseurantakysely toteutetaan osana valtakunnallista akateemisten uraseurantaa yhteistyössä Aarresaaren kanssa. Aarresaari on yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkosto, johon kuuluu 13 suomalaista yliopistoa. Kyselyt toteutetaan yhtenäisellä kyselyllä ja samanaikaisesti viisi vuotta sitten valmistuneille. Kyselyjen toteuttamisesta vastaa yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden Aarresaari-verkoston uraseurantaryhmä. Tällä sivulla esitetyt tulokset perustuvat tästä kyselystä saatuun dataan.

Valmistuneiden työllistyminen

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2016 valmistuneiden työmarkkinatilanne uraseurantakyselyn tulosten perusteella.

91 % työnantajista arvostaa vastaajien tutkintoa sekä 93 % vastaajista suosittelisi tutkintoa toisille.

86 % vastaajista oli tyytyväisiä tutkintoonsa suhteessa omaan uraansa.

Valmistuneista suurin osa työllistyy pieniin ja keskisuuriin (27 %) sekä suuriin (23 %) yrityksiin. Yrittäjinä valmistuneista toimii 16 %. Kunta työllistää 13 % ja 10 % työskentelee yliopistoissa.  

96% valmistuneista on työelämässä tai toimii yrittäjänä viisi vuotta valmistumisesta. 1% heistä työskentelee apurahalla.

Keskipalkka vuonna 2016 kyselyyn vastanneilla on 4002 € (mediaani 3800 €).

Lisätietoja:
Riikka Heinonen
Asiantuntija, Data Driven Development
Ura- ja rekrytointipalvelut sekä alumnisuhteet
Aalto University Advancement and Corporate Engagement
[email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu