Sähkötekniikan päivä keräsi osallistujia ympäri Suomen – katso tallenne!
Virtuaalitapahtumassa sähkötekniikan opiskelijat pohtivat erityisesti opintoja ja opiskelijaelämää Aalto-yliopistossa.
Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet työskentelevät yhteiskunnan keskeisimmillä aloilla esimerkiksi automaation, ohjelmistosuunnittelun, terveysteknologian, hallinnon, avaruustekniikan ja energiaratkaisuiden parissa. Tältä sivulla löydät tietoa opiskelusta Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriohjelmissa.
Aalto-yliopiston monialaiset opiskelumahdollisuudet ja kansainvälinen ympäristö tarjoavat erinomaiset lähtökohdat tulevaisuuden urallesi! Arvostetun koulutuksen lisäksi Sähkötekniikan korkeakoulusta saat myös paljon muuta: eläväinen Otaniemen kampuskulttuuri, maailmanlaajuiset vaihto-opiskelumahdollisuudet ja tiiviin teekkariyhteisön pitkät perinteet takaavat sinulle unohtumattoman opiskeluajan.
Lue alta lisää hakukohteistamme ja tutustu opiskelija- ja alumnitarinoihimme!
Sähkötekniikan päivä -virtuaalitapahtumassa opiskelijamme Iikka, Leevi ja Venla kertoivat mm. arjestaan, opiskelijaelämästä Otaniemessä sekä tulevaisuuden haaveistaan.
Virtuaalitapahtumassa sähkötekniikan opiskelijat pohtivat erityisesti opintoja ja opiskelijaelämää Aalto-yliopistossa.
Sähkötekniikan korkeakoulussa on tarjolla neljä suomen- ja ruotsinkielistä kandidaattihakukohdetta.
Diplomi-insinöörin koulutus koostuu kahdesta osasta eli kandidaatti- ja maisterivaiheesta.Keskimäärin kolme vuotta kestävän kandivaiheen jälkeen siirrytään maisterivaiheeseen, jossa syvennytään opiskelijan valitsemaan aiheeseen. Maisteriohjelma valitaan kandiopintojen aikana, joten lukion jälkeen ei vielä tarvitse tietää, mihin aiheeseen haluaa maisterivaiheessa syventyä.
Sähkötekniikan korkeakoulun tarjoamat maisteriohjelmat löytyvät alempaa tältä sivulta.
Automaatiota tarvitaan kaikkialla, jokaisesta kodista teollisuuteen, ja se luo edellytyksiä ympäristöystävälliselle, laadukkaalle, turvalliselle ja hyvin toimivalle yhteiskunnalle. Automaatioalan insinöörinä olet eturintamassa mukana kehityksessä!
Tiedätkö mitä tapahtuu taustalla mobiiliverkossa ja Internetissä, kun ostat puhelimellasi verkkokaupasta uuden tuotteen, katsot videoita YouTubesta tai kun käytät Snapchatia tai Instagramia? Oletko miettinyt miten puheohjaus tai radioteknologia toimii, mikä on tekniikka itseohjautuvien autojen takana tai miten internetin viihdeteknologian energiankulutus minimoitaisiin?
Poikkitieteellinen pääainekokonaisuus kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia, jotka pyrkivät löytämään ratkaisuja esimerkiksi sairauksien diagnosointiin, niiden hoitoon ja ehkäisyyn, ympäristön puhdistamiseen sekä elämän laadun parantamiseen!
Digitaalinen viestintä, avaruustutkimus, koneoppiminen ja tekoäly lääketieteessä, sähköistyvä liikenne… Sellaista tulevaisuuden teknologiaa ei olekaan, joka ei tavalla tai toisella liittyisi elektroniikkaan ja sähkötekniikkaan.
Sähkötekniikan korkeakoulu tarjoaa myös englanninkielistä kandidaattikoulutusta. Hakuaika englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin on seuraavan kerran vuoden 2024 tammikuussa. Lue lisää ohjelmien sivuilta:
Sähkötekniikan korkeakoulu tarjoaa opetusta seuraavissa maisteripääaineissa. Kaikki maisteriohjelmamme ovat kansainvälisiä ja englanninkielisiä. Seuraava haku Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin alkaa vuoden 2023 lopussa.
The major in Acoustics and Audio Technology equips students with a fundamental understanding of human hearing, audio perception, and physics of sound. The skills they acquire enable, for example, reducing noise pollution, planning harmonic environments and designing coherent sound experiences.
Automation and Electrical Engineering -ohjelmassa opiskelijat saavat valmiuden toimia laitteistojen ja ohjelmistojen rajapinnassa valitsemallaan alalla: sähkötekniikassa ja energiasektorilla, lääketieteellisessä tekniikassa tai säätötekniikan ja robotiikan aloilla. Vahvan matemaattis-luonnontieteellisen teorian ja perustutkimuksen pohjalta ohjelma keskittyy soveltavaan tekniikkaan kuten autonomisiin järjestelmiin, terveysteknologiaan, älykkäisiin verkkoihin ja uusiutuviin energialähteisiin liittyviin ratkaisuihin.
Digitaalisen murroksen maailmassa verkkojen kehittämisen, rakentamisen ja ylläpidon osaaminen on halutumpaa kuin koskaan aiemmin.
Uutta laiteteknologiaa kehittävät sähkötekniikan ja nanoteknologian osaajat ovat avainasemassa tulevaisuuden muovaamisessa.
Energiajärjestelmien kehityksessä tähdätään tällä hetkellä kestävyyteen, älykkyyteen ja joustavuuteen. Muutoksessa tarvitaan uudenlaista ajattelua energian lähteiden, tuotannon, markkinoiden, siirtämisen ja käytön suhteen. Master's Programme in Advanced Energy Solutions on erinomainen keino aloittaa tulevaisuuden energiajärjestelmän muovaaminen.
Pääaineen opinnoissa hahmotetaan energiajärjestelmien perusteet, nykyisten energiaratkaisujemme haasteet ja mahdollisia tapoja rakentaa kestävää tulevaisuutta.
Vetyratkaisujen integrointi energiajärjestelmiin on tärkeimpiä askelia kohti hiilineutraaliutta.
IDBM-maisteriohjelma on uraauurtava ja tunnettu koulutusohjelma, joka on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta, sillä se yhdistää muotoilun ja tekniikan globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monialaisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden, taiteen tai tekniikan maisterin tutkinnon.
Master’s Programme in Life Science Technologies -maisteriohjelma kouluttaa uuden sukupolven insinöörejä, tutkijoita ja yrittäjiä, jotka ovat sitoutuneet parantamaan ihmisten terveyttä ja lisäämään hyvinvointia kehittämällä innovatiivisia tieteellisiä ja teknisiä ratkaisuja. Ohjelma keskittyy life science -alan teknisiin näkökulmiin ja on kiinteästi yhteydessä Aalto-yliopiston huippututkimukseen seuraavilla aloilla: biologisen datan analysointi ja mallintaminen, bioinformatiikka, bioelektroniikka ja bioanturit, biolääketieteen tekniikka, neurotieteet ja -teknologia, biomateriaalitekniikka ja synteettinen biologia.
Signal Processing and Data Science -pääaineessa opit kehittämään tilastollisia malleja fyysisen maailman ilmiöistä, louhimaan hyödyllistä tietoa ja piirteitä, ja tekemään ennusteita suurista signaali- ja datajoukoista. Voit soveltaa tietämystäsi eri aloilla, ja tehdä laitteista ja järjestelmistä älykkäämpiä ja ympäristöystävällisempiä.
Aalto-yliopiston Speech and Language Technology -pääaine hyötyy johtavasta koneoppimisen ja puheteknologian tutkimuksesta, ja alan tutkijat osallistuvatkin opettamiseen aktiivisesti. Ohjelmasta valmistuneilla on hyvät valmiudet käynnistää uransa nopeasti kasvavalla alalla.
Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa on mahdollista suorittaa kaksoistutkinto useissa eri ohjelmissa. Katso tarkemmat hakuajat ohjelmien sivuilta.
Tohtorikoulutus valmistaa sinut alasi vaativimpiin asiantuntijatehtäviin niin akateemisen tutkimuksen kuin yritysten ja julkishallinnon palvelukseen. Aloita tältä sivulta, jos olet kiinnostunut tohtoriopinnoista!
Miltä tuntuu opiskella Sähkötekniikan korkeakoulussa? Millaisissa työelämän tehtävissä meiltä valmistuneet työskentelevät? Tutustu alta inspiroiviin opiskelija- ja uratarinoihin. Lue lisää tarinoita täältä: Tutustu meihin.
Lisätietoa opiskelusta, opiskelijaelämästä ja opiskelijoidemme kokemuksia löydät myös Instagram-tililtämme @aaltoelec!
Niina valitsi kandivaiheessa informaatioteknologian pääaineen. Hän kannustaa yhdistämään tekniikan ennakkoluulottomasti myös humanistisiin aloihin.
Automaation ja robotiikan pääaineessa opiskeleva Zachary ihastui lukiossa Aallon nykyaikaisuuteen ja yrittäjähenkisyyteen.
Opiskelija Emmaleena Ahosen mielestä alan tulevaisuus näyttää aurinkoiselta, koska osaamista tarvitaan yllättävilläkin aloilla.
Janne Pietilän mielestä akustiikan ja audioteknologian työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä osaajia tarvitaan niin virtuaalitodellisuuden tuotannossa kuin rakennusalalla.
Laura McLeod, Sähkötekniikan korkeakoulun alumniOta mahdollisuudet vastaan ja ole avoin uusille tavoille ajatella.
Virtuaalinen kampuskokemus 360 Aalto-yliopistosta
Killat eli ainejärjestöt ovat tärkeä osa opiskelijaelämää. Killat kokoavat opiskelijat yhteen järjestämällä esimerkiksi erilaisia tapahtumia ja edistävät opiskelijan asemaa yliopistossa ja yhteiskunnassa. Sähkötekniikan korkeakoulussa toimii kolme kiltaa:
Aalto-yliopiston toimintaperiaatteena on kansainvälisyys. Koulutustarjonnan tavoitteena on olla kansainvälisesti houkuttelevaa ja tutkintokoulutuksen sisällön sellaista, että se antaa opiskelijoille valmiudet toimia kansainvälisissä työtehtävissä, monikulttuurisissa ympäristöissä ja globaalien haasteiden ratkaisemisessa.
Ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille.
Tällä sivulla Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat, opettajat ja alumnit kertovat, miksi he valitsivat sähkötekniikan, millaista opiskelu käytännössä on ja millaisia urapolkuja koulustamme valmistuneille on auennut.