Palvelut

Workday-perusohje

Workday on henkilöstöhallintajärjestelmä. HR käyttää Workdayta kaikissa HR prosesseissa. Workday on myös työntekijöiden sekä vierailijoiden itsepalveluportaali. Kirjautuaksesi Workdayhin tarvitset aktivoidut Aalto-tunnukset, sekä voimassaolevan työ- tai vierailijasopimuksen. Workdayta voi käyttää suomeksi tai englanniksi.

Workday

HR-järjestelmä, itsepalveluportaali.

Workdayn selainversioon
Aalto Workday
Haka kirjautuminen
Haka-kirjautuminen vaaditaan silloin, kun haluat kirjautua Workday-järjestelmään koneella, joka ei ole yhdistetty suojattuun Aallon verkkoon.

Kirjaudu sisään

Workday löytyy yo. linkin lisäksi aalto.fi:n työkalut-valikosta oikeassa yläkulmassa, tai kirjoittamalla suoraan selaimeen workday.aalto.fi .

Ennen kirjautumista Workdayhin sinun on täytynyt aktivoida Aalto-tunnuksesi tai opiskelijatunnuksesi on täytynyt päivittyä työntekijän tunnukseksi. Kumpikin riippuu Workday-järjestelmään kirjatusta työsopimuksen kestosta.

Jos koneesi on yhdistetty Aallon verkoon ja olet kirjautunut sinne sisään, kirjaudut sisään automaattisesti myös Workday-järjestelmään. Jos et ole Aallon verkossa, sinua pyydetään tunnistautumaan luottamukselliseen verkkoon Haka:lla. Kirjautuminen tapahtuu tälloin Aalto-tunnuksilla.

Huomaathan, että kaikki Workday:n toiminnallisuudet eivät ole käytettävissäsi, jos et ole Aallon turvatussa verkossa vaan kirjaudut Haka:lla, mm. pankkitilin lisääminen tai vaihtaminen ei tällöin ole mahdollista. Etäyhteyden muodostaminen Aallon verkkoon on mahdollista myös kotoa VPN:n kautta.

Jos sinulla on aktiivinen Aalto-tili ja työsopimuksesi on voimassa, mutta et silti pääse kirjautumaan sisään edes selaimen incognito-tilassa haka-kirjautumisella, ota yhteys omaan paikalliseen HR-yksikköösi.

Workday landing page, dashboard, control panel
Aloitussivu eli ohjauspaneeli

Workdayn aloitussivu

Kun kirjaudut sisään, pääset aloitussivulle. Aloitussivu toimii kuin ohjauspaneeli, eli voit aloittaa erilaisia toimintoja, esimerkiksi osoitteenmuutoksen tai ICE yhteystietojen päivittämisen kuvakkeesta (1.) Henkilötiedot (Personal information). Uusilla työntekijöillä henkilötietojen tarkastus tulee osana aloitusjärjestelyjä (Onboarding), joten muistathan kuitata tehtävän tehdyksi myös (2.) Saapuneet-kansiostasi (Inbox), jos tarkistat yhteytietosi ohjauspaneelin kuvakkeen kautta. Kuvakkeesta Ura (Career) pääset katsomaan ja täydentämään tutkintotietojasi. Saapuneet-kansioon saapuviin tehtäviin täytyy aina reagoida siinä pyydetyllä tavalla ja tehtävä kuitattava tehdyksi.

(3.) Ilmoituksiin (Notification) kellon alle saat ilmoituksen, kun esim. tietojasi käsitellään. Ilmoitukset voi kuitata luetuksi, ne eivät edellytä sinulta varsinaisia toimenpiteitä.

Oma työprofiili

Työprofiiliisi pääset oikeasta yläkulmasta: klikkaa profiilikuvaasi (pilvi-ikoni, jos et ole vielä lisännyt profiilikuvaa) ja valitse "Näytä profiili".

Profiilisivulla voit vaihtaa tarkasteltavaa asiaa vasemmalta: valitse haluamasi osio, esimerkiksiTyötehtävä (Job), Lomat (Time off) tai Yhteystiedot (Contact).

Worker's profile
Työntekijän profiilisivu

Työsuhdetiedot

Työsuhdetiedot perustuvat työsopimuksessa sovittuihin tietoihin. Niitä ei voi muokata itse, vaan HR vastaa näiden tietojen ylläpidosta.

Sekä Työtehtävä että Yhteenveto (Summary) -sivuilla voit tarkastella mm.:

 • Toimi / Työ (Job title): työtehtävääsi vastaava nimike, joka vastaa Aallon virallisia nimikkeitä.
 • Tehtävänimike (Business title): yksilöity nimike, jossa voidaan tarkentaa nimikettä vastaamaan paremmin työtehtäviä
 • Työprofiili (Job profile): Tehtävän mukainen työprofiili, sisältää tulevaisuudessa laajan tehtäväkuvauksen, ei yksilöityjä tehtäviä
 • HTV (FTE): työaikaprosentti
 • Sijainti (Location): työntekopaikka
 • Nykyisen sopimuksen alku- ja päättymispäivämäärä.
Miten vaihtaa puhelinnumero workdayssa
Muista poistaa vanhat tiedot, jos lisäät uusia.

Työyhteystiedot

Työyhteystietosi voit päivittää yhteystiedot-osiossa painamalla Muokkaa (Edit). Tämän jälkeen valitaan muokattavaksi joko kotiyhteystiedot tai työyhteystiedot.

Osoite-kenttässä voit vaihtaa työsosoitteesi. Merkitse lisäämäsi osoite vielä vaihtoehtoiseksi työsijainniksi yrityksen sijainti-kentässä, niin saat sen näkyville aalto.fi -profiiliisi.

(Ensisijainen työosoite perustuu työsuhdetiedoissa määriteltyyn työnteon paikkaan.)

Puhelin-kentässä voi vaihtaa työpuhelinnumeron.

Työsähköpostisi muodostuu automaattisesti ensisijaisen eli kutsumanimen perusteella (preferred name). Jos työsähköpostisi on väärin, tarkistathan siis ensin ensisijaisen nimesi (Omat-osio profiilissa, nimet-välilehti).

Vaihda kieli
Oman profiilin asetukset

Vaihda kieli tai Daily Digest -notifikaatio-emailin lähettämistiheys

 • Oikeassa yläkulmassa omaa kuvaa (tai pilvisymbolia, jos kuvaa ei vielä lisätty) klikkaamalla saa auki valikon
 • My account > Change preferences / Oma tili > muuta määrityksiä
 • Vaihtaaksesi kielen: Preferred Display Language > vaihda valinnaksi Suomi
 • Kirjaudu ulos samasta oikean yläkulman valikosta, joka avautuu omasta kuvasta
 • Kirjaudu takaisin sisään; kieli on vaihtunut
 • Vaihtaaksesi notifikaatio-emailin lähettämistiheyttä: vieritä sivua alaspäin kohtaan kanava (channel) > valitse vasemman reunan valikosta "sähköposti" > valitse tiheys, esim. ala kirjoittaa "päivittäin/daily", ja valitse painamalla enter (voit valita myös "heti/immediatly" tai "mykistys/mute").
 • Ulos - sisään kirjautumista ei vaadita, emailin tiheys on vaihtunut

Kieliasetus on vaihtunut suomeksi. Huomaathan kuitenkin, että vaikka Aallossa luotu sisältö löytyy aina myös suomeksi, osassa Workday-ohjelmiston kiinteistä teksteistä käännöstä ei vielä löydy. Nämä näkyvät siis yhä englanniksi.

Lisää ohjeita

Lähi-HR yksikkösi antaa henkilökohtaista neuvontaa järjestelmän käytöstä.

Lisää aiheesta

Henkilöstöpalveluiden (HR) yhteystiedot

Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.

People biking in front of Väre and ABloc
Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu