Palvelut

Väitöskirjatutkija: Tietojen eheyden varmistus ja yhteentoimivuus teollisuusinformatiikan alalla

Väitöskirjatutkija: Tietojen eheyden varmistus ja yhteentoimivuus teollisuusinformatiikan alalla
- Suomenkielinen hakuilmoitus

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä. Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme. 

Haemme nyt motivoitunutta ja lahjakasta väitöskirjatutkijaa mukaan tiimiimme osallistumaan strategiseen kansainväliseen tutkimushankkeeseen.

Roolisi ja tavoitteesi

Väitöskirjatutkijana työskentelet projektissa, jossa tutkitaan yhteensopivuusteknologioita, dokumenttien ja mallien standardeja sekä teknologioita, joilla varmistetaan tietojen oikeellisuus ja luotettavuus eri järjestelmissä ja teollisuuden arvoketjuissa, esimerkiksi varmistamalla tiedonkulku yritysverkoissa tuotteiden ympäristöarvioinnin laskemiseksi. Työn odotetaan johtavan tieteellisiin julkaisuihin.

Valittavan hakijan tulee täyttää Aalto-yliopiston sähkötekniikan tohtoriohjelman pääsyvaatimukset, ja hänen odotetaan hakevan ja saavan oikeuden tohtoriopintoihin Aalto-yliopistossa. Lisätietoa yleisistä vaatimuksista ja sähkötekniikan tohtoriohjelmasta: Sähkötekniikan tohtoriohjelma | Aalto-yliopisto. Tarkistathan opiskelijatiedot ja pääsyvaatimukset ja huomioi myös vaadittu (englannin) kielitaito.

Tässä tehtävässä työskentelet Aalto Factory of the Future -tiimissä (https://www.aalto.fi/fi/futurefactory), joka tutkii teollisuuden alojen joustavuuden ja korkean älykkyyden mahdollistavia perustavanlaatuisia konsepteja ja menetelmiä, jotka perustuvat erilaisiin teknologian mahdollistajiin, kuten Digital Twins, Tekoäly ja IEC 61499 hajautettu automaatio.

Mitä odotamme sinulta

Sinulla tulee olla maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinto esimerkiksi joltain seuraavalta alalta: säätötekniikka/automaatio, mekatroniikka, tietotekniikka/tietojenkäsittelytiede tai muu soveltuva ala. Lisäksi sinulla tulee olla hyvä englannin kielen taito, joka on tarvittaessa todettu virallisella englannin kielitestillä. 

Odotamme myös hyvää ymmärrystä ja kiinnostusta teollisuusautomaatiojärjestelmien suunnitteluun sekä järjestelmien mallintamiseen ja simulointiin, yhdistettynä vankkaan ohjelmistokehitys- (esim. Python, Java, C/C++) ja ohjelmistosuunnittelutaitoon.

Olet analyyttinen ja omaat hyvät ongelmanratkaisutaidot. Odotamme sinulta myös hyviä viestintä- ja tiimityöskentelytaitoja sekä positiivista työskentelyasennetta. 

Arvostamme lisäksi ymmärrystä tai käytännön kokemusta lohkoketju- tai hajautettujen tilikirjojen teknologioista, teollisuuden datatilojen teknologioista, palvelukeskeisestä arkkitehtuurista, pilvipalveluista tai kyberturvallisuudesta.

Katsomme eduksi myös aiemman teollisuus- tai tutkimuskokemuksen tai aiheeseen liittyvät julkaisut. 

Mitä tarjoamme

 • Merkityksellisen ja innostavan työympäristön. Olemme ylpeitä siitä, että olemme vahvasti mukana luomassa kestävää tulevaisuutta. Edistämme yhteiskunnallisesti merkittäviä tavoitteita tieteen ja koulutuksen saralla ja uudistamme yhteiskuntaa tutkimukseen perustuvalla tiedolla, luovuudella ja yrittäjähenkisyydellä. 
 • Kulttuurin, joka inspiroi ja ottaa mukaan. Kaikkea työtämme ohjaavat yliopistomme arvot: vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö.  Juuri ihmiset tekevät Aallon nyt ja tulevaisuudessa. Haluamme olla avoin ja tasa-arvoinen yhteisö, jossa arvostetaan uteliaisuutta, innovatiivisuutta, yhteistyötä ja hyvinvointia. 
 • Vastuullisen ja mielekkään roolin, jolla on todellista merkitystä
 • Tukea, valmennusta ja sparrausta silloin, kun koet tarvitsevasi sitä. 
 • Hyvät mahdollisuudet osaamisesi kehittämiseen ja oppimiseen. 


Aalto-yliopiston tohtoriopinnot kestävät noin neljä vuotta. Valittavan henkilön odotetaan sitoutuvan väitöskirjatyöhön ja saavan tohtorintutkinnon valmiiksi tässä ajassa. 

Aalto-yliopisto noudattaa suomalaisten yliopistojen palkkausjärjestelmää. Väitöskirjatutkijan aloituspalkka on noin 2700 euroa / kk. Palkkaa tarkistetaan opintojen edetessä ja tieteellisten julkaisujen myötä. 

Tarjoamme useita henkilöstöetuja, kuten hyvän työterveyshuollon, erinomaiset liikuntamahdollisuudet kampuksella sekä henkilöstöalennuksia useissa kampusalueen ravintoloissa ja kahviloissa. Aalto-yliopiston Otaniemen kampus on 100 kansallisuuden, 13 000 opiskelijan ja 4500 työntekijän vireä yhteisö erinomaisten liikenneyhteyksien varrella.

Kiinnostuitko?
Hakeaksesi paikkaa lähetä meille seuraavat hakumateriaalit englanniksi rekrytointisivustomme kautta (“Apply now!”) viimeistään 15.10.2023.

 • Motivaatiokirje (1 sivu)
 • CV, joka sisältää julkaisuluettelon sekä linkin henkilökohtaisen Git-arkistoon (esim. github, gitlab, bitbucket), jos sellainen löytyy (max 4 sivua)
 • Kuvaus maisterintutkielmastasi (max 1 sivu)
 • Todistus englannin kielen taidosta (TOEFL / IELTS), mikäli tarpeen (ks. tarkemmat vaatimukset tohtoriohjelman ohjeista)
 • Kandidaatin- ja maisterintutkintojen todistukset ja opintosuoritusotteet
 • Enintään kolmen suosittelijan yhteystiedot (sähköpostiosoite tai puhelinnumero)

Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana ja saatamme kutsua sopivia hakijoita haastatteluun jo ennen hakuajan päättymistä. Tavoitteenamme on avoin ja tasa-arvoinen rekrytointiprosessi, joten voit rohkeasti kysyä meiltä palautetta. 

Jos olet Aalto-yliopiston työntekijä tai vierailija, haethan paikkaa kirjautumalla ensin Workday-järjestelmään (internal jobs) omalla tunnuksellasi. 

Aalto-yliopisto varaa oikeuden perustellusta syystä jättää tehtävä täyttämättä, pidentää hakuaikaa, avata hakuprosessi uudelleen tai haastatella kandidaatteja, jotka ovat lähettäneet hakemuksensa hakuajan ulkopuolella. 

Lisätietoja
Mikäli haluat kysyä lisätietoja tehtävästä, voit olla yhteydessä professori Valeriy Vyatkiniin ([email protected]) tai staff scientist Udayanto Dwi Atmojoon ([email protected]), joilta saat lisätietoa englanniksi. Hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa mielellään HR partner Camilla Hanganpää ([email protected]).

Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: