Palvelut

Tietokoneen tilaaminen

Tällä sivulla on ohjeet tietokoneen tilaamiseen.

Aalto-yliopistolla tilausprosessissa on koulukohtaisia eroja. Osassa kouluja tilaukset hoidetaan keskitetysti, osassa käyttäjä tekee tilauksen itse.

Tarkistathan oman koulusi tai laitoksesi käytännön esimerkiksi esihenkilöltäsi tai laitoksesi hankintavastaavalta ennen kuin teet tilauksen.

Tietokoneen tilaus

Tietokonetta tilatessa on käytössä kaksi eri tilauslomaketta, kun olet tilaamassa kannettavaa tietokonetta. Jos olet tilaamassa pöytäkonetta, käytä aina IT Orders -lomaketta.

 1. Perusvalikoiman kannettavat tietokoneet tilataan eSupport-palveluportaalista löytyvällä Order a computer / Tilaa tietokone -lomakkeella.
 2. Työtehtävien vaatimat, perusvalikoiman ulkopuoliset kannettavat tietokoneet tilataan IT Orders -lomakkeella.

Tilattavan tietokoneen kustannukset kohdistuvat tilauslomakkeilla eri tavalla:

 1. Tilaa tietokone -lomakkeella tilatessa IT-palvelut vastaa tilauksen kustannuksista.
 2. IT Orders -lomakkeella tilatessa laitteen käyttäjän kustannuspaikka vastaa kustannuksista ja tilaus käy hyväksyttävänä henkilöllä, jolla on hyväksymisoikeus. Tarkista aina etukäteen tilauksen hyväksyjä ennen IT Orders -lomakkeen käyttöä.

Tilaus Tilaa tietokone -lomakkeella

Käytä eSupport-palveluportaalista löytyvää Tilaa tietokone -lomaketta kun:

 1. Käyttäjä (tai tilauksista vastaava henkilö käyttäjän organisaatiossa) on saanut IT-palveluilta kehoituksen uusia kannettavan tietokoneensa laitteen elinkaaren päättyessä.
 2. Käyttäjän nykyinen kannettava tietokone on rikki,  eikä sen korjaaminen kannata. 
 3. Käyttäjä tarvitsee uuden kannettavan tietokoneen esimerkiksi työtehtävien muutoksen takia.
 4. Tilaat kannettavan tietokoneen uudelle työntekijälle.

Tilaa tietokone -lomakkeella tilatessa käyttäjä voi saada myös kunnostetun kannettavan tietokoneen, työsuhteen pituudesta riippuen. Kunnostetut koneet ovat puhdistettuja, uudelleenasennettuja ja hyväkuntoisia laitteita, jolla on elinkaarta jäljellä. 

Tilaa tietokone -lomakkeella tilatessa IT-palvelut valitsee käyttäjälle sopivan kannettavan tietokoneen valitun konemallin ja käyttäjän työsuhteen keston perusteella. IT-palvelut vastaa kustannuksista sekä kunnostetun koneen että mahdollisesti tilattavan uuden koneen osalta.

Tilaus IT Orders -lomakkeella

Käytä IT Orders -lomaketta kun:

 1. Tilaa tietokone -lomakkeella tilattavan perusvalikoiman tietokone ei ole sopiva käyttäjän työtehtäviin.
 2. Haluat varmistaa käyttäjälle tietynlaisen tietokoneen tai että käyttäjä saa uuden tietokoneen. 
 3. Kun tilaat pöytätietokonetta.

Huomioithan, että tilatessasi uuden koneen IT Orders -lomakkeella käyttäjän kustannuspaikka vastaa kustannuksista. 

Käyttäjän tietojen haku kun tilaat toiselle käyttäjälle IT Orders -lomakkeella

Tilaajan tiedot esitäyttyvät IT Orders -lomakkeelle automaattisesti tuotteiden haltijan tiedoiksi. Jos et tilaa tuotteita itsellesi, voit vaihtaa käyttäjän tiedot Tilaajan tiedot -osioon.

Poista oma nimesi ja hae haluamasi käyttäjän tiedot hänen Aalto-yliopiston sähköpostiosoitteellaan.  Tiedot täydentyvät automaattisesti Aallon käyttäjätietokannasta. Jos tilaat tuotetta uudelle työntekijälle, jonka tietoja ei vielä tietokannasta löydy, voit myös syöttää tiedot manuaalisesti. Jätä tällöin tyhjäksi ne tiedot, jotka eivät ole vielä tiedossa.

People with laptop

Tarvitsetko apua tietokoneen tai puhelimen tilaamiseen tai valintaan?

IT Service DeskMe IT Service Deskissä autamme sinua mielellämme löytämään tarpeisiisi sopivan mallin. Meillä on myös nähtävänä esimerkkejä rajoitetusta määrästä malleja. 

Huomioithan, että tietokoneen tai puhelimen tilaus voi olla keskitetty koulullasi. Tarkistathan siis esihenkilöltäsi, kuinka tilaat laitteita.
 

[email protected]Ota yhteyttä IT-hankintaan, jos haluat apua tilauksen tekoon, sinulla on kysyttävää tilausprosessista tai laitemalleista tai sinulla on tehtävänä monimutkainen tilaus. Autamme mielellämme. 

Voiko tilattuja ja toimitettuja tavaroita palauttaa tai tilauksen perua?

Kun tilaus on välitetty jälleenmyyjälle, on tilaus sitova. Koska tilatut tuotteet lähtevät toimitukseen tyypillisesti hyvin nopeasti tilauksen jälkeen ei peruutus yleensä onnistu. Joissain tapauksessa avaamattomat tuotteet voi palauttaa toimittajalle peruutusmaksua vastaan.

Tilaajan tehtävänä on tarkistaa tilaus, mahdollinen tarjous, tilausvahvistus ja lähete huolellisesti. Tällöin toimituksen virheet havaitaan mahdollisimman pian ja voidaan korjata ennen kuin toimitus saapuu.

Tee tilaus ajoissa

Johtuen globaalista komponenttipulasta sekä Ukrainan sodasta, koko toimialan toimituksissa on viivettä. Tämä on johtanut siihen, että  tehdastilausten toimitusajat ovat pidentyneet 3-6 kuukauden pituisiksi.

Kaikki tilaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen kuin laite on saatava käyttöön. Toimituksissa on aina silloin tällöin viiveitä, ja tekemällä tilauksen ajoissa voit välttää pienistä myöhästymisistä seuraavat hankaluudet.

Jos tarvitset uuden tietokoneen nopeasti tai olet vaihtamassa uutta konetta hieman viime tingassa, kannattaa tilata Aalto-yliopiston perusmallin kone. Laitetoimittaja pitää niitä Aaltoa varten puskurivarastossa.

Huomioithan, ettei tietokoneen uusimista ei kannata ajoittaa juuri ennen matkalle lähtöä. Vaikka toimitus onnistuisikin aikataulussa, mahdolliset uuden koneen käyttöönotossa vastaan tulevat ongelmat on vaikeampi ratkaista matkan aikana kuin kampuksella.

PC on a desk with coffee mug next to it

Ostopolitiikka henkilökohtaisessa käytössä olevien tietokoneiden ja mobiililaitteiden hankintaan

Vastuut ja roolit Aalto-yliopiston henkilökunnan laitteiden hankintaan määritelty

Palvelut
Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: