Töihin Aaltoon

Suomeen saapumisen valmistelu

Saapuvan ulkomaalaisen työntekijän tulee tietää Suomeen saapumisen viranomaisasiat hyvissä ajoin, sillä osa viranomaisasioista tulee hoitaa kuntoon jo ennen Suomeen saapumista.
Main image

Tämän sivun sisältö on kohdennettu Aalto-yliopistoon saapuvalle kansainväliselle henkilöstölle. Sivun täydellinen ja yksityiskohtainen sisältö löytyy englanninkielisenä täällä Preparing for arrival (aalto.fi). 

Hosting Agreement

Aalto-yliopiston HR vastaa Hosting Agreementin toimittamisesta EU:n ulkopuolelta saapuvalle työntekijälle. Hosting Agreement määrittelee vastaanottavan yksikön, kutsujan, tehtäväkuvauksen, palkan sekä työskentelyn ajanjakson ja sen voi siten liittää työlupa / viisumihakemukseen.

Henkilötunnus

Suomeen töihin ja asumaan saapuva tarvitsee henkilötunnuksen. Henkilötunnusta voi hakea Digi-ja väestötietovirastosta (DVV, eli entinen Maistraatti), DVV:n International House Helsinki-palvelupisteeltä, tai ensimmäisen oleskelulupahakemuksen yhteydessä.

Perheenjäsenet ja Apostille 

Perheenjäsenten (puoliso ja lapset) muuttaminen Suomeen puolison/pääasiallisen hakijan mukana on yleensä mahdollista. Eri kansallisuuksille on kuitenkin asetettu eri vaatimuksia oleskeluluvan saamiseksi. Lisätietoa saa suomen Maahanmuuttovirastolta (migri.fi).

Apostille-menettely todentaa viralliset asiakirjat, kuten lasten syntymätodistukset tai avioliittotodistuksen. Viralliset asiakirjat tulee olla todennettuina Apostille-menettelyllä oikeiksi oleskelulupahakemuksessa. 

Saapujan muistilista

Saapujan muistilista "Arrival Checklist" helpottaa Suomeen ja Aalto-yliopistolle töihin tulijaa muistamaan kaikki tarvittavat askeleet. Arrival Checklist löytyy tämän sivun englanninkieliseltä käännöspuolelta.

Katso myös

Mikko Raskinen Aalto yliopisto Otaniemi

Henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus -hakemisto

Henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus -hakemisto

Palvelut
People biking in front of Väre and ABloc

Henkilöstöpalveluiden (HR) yhteystiedot

Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.

Palvelut
Three students cycling in Otaniemi in the summer

Käytännön asioita muuttaessa

Tällä sivulla kerrotaan Suomeen muuttamisen käytännön asioista.

Töihin Aaltoon
Image

Tietoa puolisolle ja perheille

Perheen ja/tai puolison kanssa Suomeen muuttamisessa tulee huomioida mm kouluihin ja päiväkotiin ilmoittautumiset. Tältä sivulta löydät perustietoa näistä sekä muita yleisiä vinkkejä mukana muuttavalle puolisolle.

Töihin Aaltoon
AaltoInn room

Asunto pääkaupunkiseudulta

Asumispalveluiden ohjeita asunnon löytämiseen ja vuokraamiseen pääkaupunkiseudulta. Linkkejä sekä vuokra-asunnon että omistusasunnon etsintää helpottaville sivustoille.

Töihin Aaltoon
Two women walking in the campus area and carrying an Aalto umbrella

Sosiaalinen elämä ja vapaa-aika

Sosiaalinen verkosto tekee olosi kotoisaksi. Aalto-yliopisto järjestää tapahtumia ja muuta ajanvietettä kansainvälisille työntekijöilleen ja heidän perheilleen, jotta kotiutuminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen sujuisivat mahdollisimman kitkattomasti. Esimerkkejä ovat Aalto Club ja Experiencing Finland -tapahtuma. Olemme lisäksi koonneet vinkkejä ja linkkejä, joista voit valita itsellesi sopivimmat.

Töihin Aaltoon
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: