Töihin Aaltoon

Tietoa puolisolle ja perheille

Sivulle on kerätty asettautumista helpottavaa tietoa mm. päivähoidosta, kouluista, työnhausta, aikuiskoulutuksesta ja vapaa-ajan puuhista. Käytäthän sivun englanninkielistä versiota "For families and spouses".
Image

Päivähoito ja koulu

Päivähoitopaikan ja koulupaikan löytäminen ja järjestäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Pääkaupunkiseudulla on useita kansainvälisiä tai kielipainotteisia päiväkoteja ja kouluja. Yksityisten päiväkotien ja koulujen lisäksi kunnat tarjoavat asukkailleen (kotikunta edellytys) lakisääteistä päivähoitoa ja opetusta. Usein ulkomailta muuttava saattaa helpoiten löytää päiväkotipaikan yksityisistä päiväkodeista: näissä usein riittää soitto ja tiedustelu vapaista paikoista. Kunnalliseen päivähoitoon on tyypillisesti 4kk:n hakuaika ja sähköiseen hakemukseen tarvitaan sähköinen tunnistautuminen. Kiireellisissä muuttotapauksissa kunnilla on usein erikoisjärjestelynsä joita tulee kysyä suoraan varhaiskasvatuksen neuvonnasta.

Lisätietoa, katso For Families and Spouses (aalto.fi)

Katso myö

People biking in front of Väre and ABloc

Henkilöstöpalveluiden (HR) yhteystiedot

Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.

Palvelut
Mikko Raskinen Aalto yliopisto Otaniemi

Henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus -hakemisto

Henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus -hakemisto

Palvelut
Three students cycling in Otaniemi in the summer

Käytännön asioita muuttaessa

Tällä sivulla kerrotaan Suomeen muuttamisen käytännön asioista.

Töihin Aaltoon
Main image

Suomeen saapumisen valmistelu

Tältä sivulta löydät perustietoa Suomeen saapumiseen liittyen (viranomaisasiat ja saapujan muistilistat). Suomeen muuttamisen valmistelu aloitetaan hyvissä ajoin kotimaasta käsin.

Töihin Aaltoon
Two women walking in the campus area and carrying an Aalto umbrella

Sosiaalinen elämä ja vapaa-aika

Sosiaalinen verkosto tekee olosi kotoisaksi. Aalto-yliopisto järjestää tapahtumia ja muuta ajanvietettä kansainvälisille työntekijöilleen ja heidän perheilleen, jotta kotiutuminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen sujuisivat mahdollisimman kitkattomasti. Esimerkkejä ovat Aalto Club ja Experiencing Finland -tapahtuma. Olemme lisäksi koonneet vinkkejä ja linkkejä, joista voit valita itsellesi sopivimmat.

Töihin Aaltoon
AaltoInn room

Asunto pääkaupunkiseudulta

Asumispalveluiden ohjeita asunnon löytämiseen ja vuokraamiseen pääkaupunkiseudulta. Linkkejä sekä vuokra-asunnon että omistusasunnon etsintää helpottaville sivustoille.

Töihin Aaltoon
Three people dicussing casually

HEI LIFE Puolisoverkosto

HEI LIFE puolisoverkosto kokoaa yhteen Helsingin seudun korkeakoulujen kansainvälisten työntekijöiden puolisot. Verkosto tarjoaa alustan jolla puolisot voivat verkostoitua toistensa kanssa sekä jakaa ajatuksia, ideoita ja saada vertaistukea.

Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: