Palvelut

Akateeminen vierailija

Akateeminen vierailija on tyypillisesti toisen organisaation työntekijä tai apurahatutkija, jolle Aalto tarjoaa työskentelytilan ja käyttömahdollisuuden erilaiseen tutkimusmateriaaliin, mutta jolla ei ole työsuhdetta Aaltoon. Akateemisten vierailijoiden kutsumisella ja tutkimukseen tai taiteen harjoittamiseen liittyvien mahdollisuuksien tarjoamisella on pitkät perinteet yliopistomaailmassa.
Campus tour in front of Dipoli

Vierailijasopimus

Akateeminen vierailija, kehen viitataan Aallon vierailijasopimuksessa, on tyypillisesti toisen organisaation työntekijä tai apurahatutkija, jolle Aalto tarjoaa työskentelytilan ja esim. tutkimuslaitteiden, tutkimustietokantojen tai -datan käyttömahdollisuuden omaan tutkimukseensa tai taiteen luomiseensa liittyen muissa kuin ulkoisen rahoituksen projekteissa.

Akateeminen vierailu sovitaan määräajaksi. Koska työyhteisön jäseneksi tuleva vierailija ei ole työsuhteessa Aaltoon, hänen asemansa poikkeaa merkittävästi Aallon työntekijästä. Tämän vuoksi on tärkeää, että sekä Aallon että vierailijan vastuut ja velvoitteet ovat ennen vierailun aloittamista selvillä ja pääsääntöisesti myös kirjallisesti sovittuna.

  • Älä käytä vierailijasopimusta työsopimuksen korvikkeena. Akateemista vierailijaa, kuten apurahan saajaa, ei voida velvoittaa muihin tehtäviin kuin mihin apuraha on myönnetty. Aallolla ei siis ole työnjohdollista oikeutta vierailijaan, eikä vierailijalla ole työntekijän oikeuksia.
  • Mikäli kyse on Aallon tai toisen yliopiston perustutkintoa suorittavasta opiskelijasta tai lyhytkestoisesta (alle 1 kuukausi) eli ns. isännöidystä (valvotusta) vierailusta, joissa henkilölle ei anneta kulkuoikeuksia, työskentelytilaa, tutkimuslaitteiden, tutkimustietokantojen/-datan tmv. käyttömahdollisuutta, arvioidaan sopimuksen tarve tapauskohtaisesti.

Olethan hyvissä ajoin yhteydessä koulusi tai laitoksesi lähi-HR yksikköösi, mikäli olet harkitsemassa akateemisen vierailijan kutsumista. Näin voidaan etukäteen varmistaa, että vierailun toteuttamiseen liittyvät järjestelyt ovat kunnossa, kuten vierailijasopimuksen valmistelu.

Pitkäaikaiset akateemiset vierailijat viedään Workday-järjestelmään.

Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstöpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu