Oppimiskeskus

Palvelumme poikkeustilanteen aikana

Oppimiskeskuksen palvelut poikkeustilanteen aikana 16.6.2021 alkaen. Järjestelyt saattavat muuttua, joten seuraa tiedotustamme. Aalto-yliopiston kriisihallintaryhmän ohjeistukset koronavirukseen liittyen löydät täältä: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta. Sivua on viimeksi päivitetty 16.6.2021.

Tilat

Harald Herlin –oppimiskeskuksen tilat ovat käytettävissä rajatusti rakennuksen aukioloaikoina, ks. https://www.aalto.fi/fi/oppimiskeskus.

Asiakkaat voivat noutaa tarvitsemansa materiaalit itse hyllystä ripeästi. Kirjat lainataan automaatilla tai asiakaspalvelupisteessä aulassa.

Työskentely on mahdollista ainoastaan lukusalissa toisessa kerroksessa omalla lukupaikalla. Lukusalista on varattava paikka Aalto Space -sovelluksen kautta: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/aalto-space-mobiilisovellus. Huom! Ulkopuolisten asiakkaiden ei tarvitse lähettää puhelinnumeroaan erikseen Aalto-yliopistolle ohjesivulla mainittuun sähköpostiosoitteeseen!

Asiakaspäätteet eivät ole käytettävissä.

Asiakaspalvelu 

Oppimiskeskuksen aulan asiakaspalvelupiste on avoinna rakennuksen aukioloaikoina. Asiakaspalvelupisteessä asiointi tapahtuu ripeästi ja turvaetäisyyttä noudattaen. Asiakaspalvelupisteessä voi asioida vain täysin terveenä.

Huom! Hyllyssä saatavana olevia kirjoja ei voi varata lukuun ottamatta Aalto-suora -palvelua. Saatavana olevat kirjat voi hakea hyllystä itse.

Kaukopalvelu ja kirjojen hankinta

Kaukopalvelu ja kirjojen hankinta toimivat normaalisti, mutta toimituksissa saattaa esiintyä viiveitä ja puutteita maailmanlaajuisen koronatilanteen vuoksi. Valitettavasti emme voi tällä hetkellä tarjota Aalto-yliopiston ulkopuolisille yksityisasiakkaille toistaiseksi kaukopalvelua.

Henkilökunnalle suositellaan kaukopalvelun tilaamista Aalto-suora-palveluna. Aalto-suora-palvelun tämänhetkinen tilannetieto löytyy Aalto-suora-lomakkeen yläosasta.

 

Kopiopalvelu Oppimiskeskuksen omasta paperiaineistosta

Oppimiskeskuksen omasta paperiaineistosta voidaan tekijäoikeusmääräysten puitteissa toimittaa otteita (esim. lehti- tai tietosanakirja-artikkeli) omille opiskelijoille tai henkilökunnalle aalto.fi-sähköpostiosoitteeseen yksityistä opiskelu- ja tutkimuskäyttöä varten, mikäli aineisto ei ole saatavissa muilla tavoin.

Tällaista aineistoa koskevat pyynnöt pyydetään osoitteeseen [email protected] mahdollisimman täydellisin viitetiedoin (julkaisun nimi, ISBN/ISSN, artikkelin/otteen nimi, tekijät ja sivunumerot).

Palvelu on kokeiluluontoinen ja väliaikainen, ja toimituksessa voi esiintyä viiveitä.

 

E-aineiston käyttö

Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kaikkia lisensoituja aineistojamme mistä vain ja milloin vain kirjautumalla sisään Aalto-tunnuksellaan. Lue lisää: http://libguides.aalto.fi/e-aineistot

 

Opinnäytteet

Sähköisessä muodossa olevat opinnäytteet on tallennettu Aaltodoc-julkaisuarkistoon, jossa ne ovat avoimesti saatavissa, mikäli tekijä on antanut siihen luvan. Lue lisää: http://libguides.aalto.fi/opinnaytteet

Sähköisiä opinnäytteitä, joille ei ole annettu julkaisulupaa avoimeen verkkokäyttöön, voidaan pyydettäessä lähettää sähköpostitse suoraan asiakkaalle. Tällöin asiakkaan tulee osoittaa pyyntönsä Oppimiskeskuksen sähköpostiosoitteeseen [email protected].

Liitä jokaiseen opinnäytepyyntöön seuraavat tiedot löytyvyyden helpottamiseksi:
-tekijän nimi
-opinnäytteen nimi
-julkaisuvuosi

Arkistoituja opinnäytteitä, joista on olemassa vain painettu versio, voi tulla rajoitetusti lukemaan Oppimiskeskukseen.

 

Monitoimilaite – tulostus ja skannaus  

Oppimiskeskuksessa on käytössä monitoimilaite tulostamista ja skannaamista varten Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Laitteiden vieressä on saatavilla käsidesiä, laitteen turvallinen käyttö on käyttäjien vastuulla. Tulostettava materiaali on siirrettävä tulostusjonoon muutoin kuin Oppimiskeskuksen laitteilla, asiakaspäätteitä ei ole käytettävissä.

Yhteystiedot

Koko Oppimiskeskusta koskevat yhteystiedot. Päätoimipisteemme on Harald Herlin -oppimiskeskus (Otaniementie 9, Espoo).

Lue lisää
Aerial photo of the campus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu