Oppimiskeskus

Palvelumme poikkeustilanteen aikana

Oppimiskeskuksen palvelut poikkeustilanteen aikana. Järjestelyt saattavat muuttua, joten seuraa tiedotustamme. Sivua on viimeksi päivitetty 8.7.2020.

Tilat

Harald Herlin -oppimiskeskus on toistaiseksi suljettu. Aalto-yliopiston kriisihallintaryhmän ohjeistukset koronavirukseen liittyen löydät täältä: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta

 

Asiakaspalvelu 

Jos tarvitset apua, voit soittaa ma – pe klo 10-14 p.050 – 316 1011, tai lähettää sähköpostia [email protected]

 

Kirjojen varaaminen

Asiakkaat voivat varata Oppimiskeskuksen kokoelmissa olevia, lainattavia kirjoja. Asiakaspalvelu noutaa kirjan hyllystä. Saapumisilmoituksen saatuaan asiakas soittaa asiakaspalveluun sopiakseen noutoajan. Noutoajat sovitaan ma-pe klo 10-14 väliselle ajalle.

Voidaksesi tehdä varauksen, sinulla tulee olla Aalto-yliopiston kirjastokortti. Jos sinulla ei vielä ole kirjastokorttia, voit tilata kortin noutopalvelun kautta. Lisätietoja uuden kortin tilaamisesta: https://libguides.aalto.fi/lainauspalvelut/poikkeusaika. Varauksia voi tehdä https://aalto.finna.fi kautta.

 

Varattujen kirjojen noutaminen 

Asiakkaat voivat rajoitetusti noutaa kirjoja Oppimiskeskuksesta. Väliaikainen noutopiste on järjestetty Oppimiskeskuksen kadunpuoleisten ovien (pääovet) läheisyyteen (os. Otaniementie 9). Oppimiskeskuksessa tällä hetkellä jo noudettavana olevat varaukset pysyvät voimassa noutoilmoituksessa mainittuun päivään asti.

Varauksia noutaessa asiakkaalla tulee olla mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus. Poikkeustilanteen aikana toivomme, että tulet noutamaan varauksia vain, jos se on aivan välttämätöntä.

Noutaminen on järjestetty niin, etteivät asiakas ja henkilökunta ole kontaktissa. Noutoajat myös porrastetaan asiakkaiden kesken niin, ettei noutoja ole päällekkäin samaan aikaan. Varauksia voi noutaa vain terveenä.

 

Kirjojen uusiminen, palauttaminen ja myöhästymismaksut

Lainojen eräpäivät siirretään 23.6. asti, paitsi jos lainaan on varaus. Varatut kirjat tulee palauttaa. Omien lainojen tilanteen näkee https://aalto.finna.fi kautta. Lainat voi palauttaa koska tahansa palautusluukkuun, joka sijaitsee Otaniementien puolella (Robert’s Coffeen sisäänkäynnin vieressä). Palautukset käsitellään turvallisuussyistä muutaman päivän viiveellä ja siksi ne saattavat näkyä lainatiedoissa vielä palautuksen jälkeenkin. Viiveen aikana mahdollisesti kertyvät maksut poistetaan.

Myöhästymismaksuja kertyy myöhässä uusituista tai palautetuista lainoista.

 

Kaukopalvelu ja kirjojen hankinta

Kaukopalvelu toimittaa artikkeleita kotimaasta ja ulkomailta, sekä painettuja kirjoja kotimaisista kirjastoista, mutta aineistojen saatavuudessa voi vielä olla rajoitteita. Painettujen kirjojen hankintaa jatketaan normaalisti ja hankitut kirjat toimitetaan käyttöön Oppimiskeskuksen noutopisteen kautta.

 

Kopiopalvelu Oppimiskeskuksen omasta paperiaineistosta

Oppimiskeskuksen omasta paperiaineistosta voidaan tekijäoikeusmääräysten puitteissa toimittaa otteita (esim. lehti- tai tietosanakirja-artikkeli) omille opiskelijoille tai henkilökunnalle aalto.fi-sähköpostiosoitteeseen yksityistä opiskelu- ja tutkimuskäyttöä varten, mikäli aineisto ei ole saatavissa muilla tavoin.

Tällaista aineistoa koskevat pyynnöt pyydetään osoitteeseen [email protected] mahdollisimman täydellisin viitetiedoin (julkaisun nimi, ISBN/ISSN, artikkelin/otteen nimi, tekijät ja sivunumerot).

Palvelu on kokeiluluontoinen ja väliaikainen, ja toimituksessa voi esiintyä viiveitä.

 

E-aineiston käyttö

Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kaikkia lisensoituja aineistojamme mistä vain ja milloin vain kirjautumalla sisään Aalto-tunnuksellaan. Lue lisää: http://libguides.aalto.fi/e-aineistot

 

Opinnäytteet

Sähköisessä muodossa olevat opinnäytteet on tallennettu Aaltodoc-julkaisuarkistoon, jossa ne ovat avoimesti saatavissa, mikäli tekijä on antanut siihen luvan. Lue lisää: http://libguides.aalto.fi/opinnaytteet

Sähköisiä opinnäytteitä, joille ei ole annettu julkaisulupaa avoimeen verkkokäyttöön, voidaan pyydettäessä lähettää sähköpostitse suoraan asiakkaalle. Tällöin asiakkaan tulee osoittaa pyyntönsä Oppimiskeskuksen sähköpostiosoitteeseen [email protected].

Arkistoituja opinnäytteitä, joista on olemassa vain painettu versio, voi tulla rajoitetusti lukemaan Oppimiskeskukseen. Lisätietoja: https://libguides.aalto.fi/lainauspalvelut/poikkeusaika

Yhteystiedot

Koko Oppimiskeskusta koskevat yhteystiedot. Päätoimipisteemme on Harald Herlin -oppimiskeskus (Otaniementie 9, Espoo).

Lue lisää
Aerial photo of the campus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu