Tohtoriopiskelijoiden psykologi
Jos nämä kysymykset kuulostavat tutuilta, olisi varmaan hyvä ottaa yhteyttä tohtoriopiskelijoiden psykologiin. Lisää tietoa siitä, milloin ja miten ottaa yhteyttä löytyy alta.

Tietoa psykologipalveluista
Aalto-yliopiston oppimispalveluiden psykologit tarjoavat tukea ja neuvontaa oppimiseen, opiskeluun, itseohjautuvuuteen, motivaatioon, akateemiseen hyvinvointiin ja uravalintoihin liittyen.
Voit olla yhteydessä psykologiin esimerkiksi seuraavissa tilanteissa: ajanhallinta on hakusessa, sinulla on vaikeuksia aikaansaamisen kanssa, motivaatiosi on kateissa, haet itsellesi sopivaa opiskelutapaa, koet väitöskirjatyöhön liittyvää stressiä tai jännitystä tai et meinaa jaksaa.
Mikäli sinulla on yleisiä terveyden tai mielenterveyden haasteita, sinun tulisi olla yhteydessä työterveyteen (jos olet työntekijä) tai kotikuntasi terveyskeskukseen. Alta löydät tietoa siitä, miten olla yhteydessä näihin. Tohtoriopiskelijana sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää YTHS:n palveluita.
Tohtoriopiskelijoiden tärkein sivusto on Being a Doctoral Student at Aalto. Sieltä löydät kaiken tohtoriopintoihin liittyvän tiedon ja neuvonnan. Kohdasta “Student welfare and wellbeing” löydät tietoa hyvinvointia tukevista palveluista Aallossa.
Psykologipalvelut ovat saatavilla kaikille Aalto-yliopiston tohtoriopiskelijoille, riippumatta rahoitustilanteesta. Palvelu on maksuton. Psykologin kanssa käymäsi keskustelu on aina luottamuksellinen. Voit käydä keskustelemassa psykologin kanssa 1-5 kertaa (á 45 min).
Voit varata ajan seuraamalla Intossa olevia ohjeita.
---
Voit myös jutella Aallon opinto- ja uraohjauspsykologien kanssa ilman ajanvarausta. Lue lisää Starting Point of Wellbeing -sivulta.
Jos haluat lukea akateemiseen hyvinvointiin ja haasteisiin liittyvää tietoa, tutustu blogiin PhD Pathfinder (englanniksi).
Paras hetki päivässä on Aallon opiskelijapalveluiden psykologiryhmän podcast. Podcastissa psykologit miettivät ajankohtaisia hyvinvointiin liittyviä teemoja, kuten miten saisi etäopiskelun sujumaan paremmin, sekä yleisiä ohjauksessa vastaan tulevia aiheita, kuten motivaation löytämistä, itsensä johtamista tai stressinhallintaa. Podcastin englanninkielinen versio, The Best Thing Today, keskittyy tohtoriopiskelijoiden ja akateemisen henkilöstön hyvinvointiin.
Jos olet palkattu työntekijä, olet oikeutettu työterveyspalveluihin.
Täältä löydät myös tietoa mielen hyvinvoinnin tukipalveluista.
Jos sinulla ei ole työsopimusta Aallossa (eikä muualla), vaan työskentelet omalla apurahalla, voit fyysiseen terveyteen ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa olla yhteydessä kotikaupunkisi terveysasemaan:
Mieli Suomen Mielenterveys ry auttaa mielenterveyden edistämisessä ja ongelmien ehkäisyssä.
Kursseja ja työpajoja
Aallon psykologit vetävät erilaisia opiskelutaitoja, hyvinvointia ja urasuunnittelua tukevia työpajoja ja ryhmiä.
Kannattaa myös tutustua psykologien tekemiin itseopiskelumateriaaleihin.
Mitä: yhteinen kirjoittamishetki
Milloin: 17.1. alkaen maanantaisin klo 10-11:30
Missä: Zoomissa
https://aalto.zoom.us/j/62842756249?pwd=TzZzNWNiTGtTMDdOQUtWcjR2WlVudz09 (Meeting ID: 628 4275 6249, Passcode: 820375)
Kenelle: Aalto-yliopiston perustutkinto- ja tohtoriopiskelijoille
Tuntuuko sinusta, että et saa opinnäytettäsi työstettyä ja että olet jumissa? Onko sinulla vaikeuksia löytää rutiineja? Tai oletko epävarma mitä opinnäytteesi osaa sinun tulisi työstää seuraavaksi? Tuntuuko opinnäytetyön työstäminen sinusta yksinäiseltä työltä? Haluaisitko työstää opinnäytetyötäsi yhdessä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa?
Jos vastasit kyllä yllä oleviin kysymyksiin, olet oikeassa paikassa. Tule mukaan kirjoittamaan ja työstämään yhdessä Zoomissa maanantaisin klo 10-11.30.
Tämän tapahtuman tarkoitus on luoda mahdollisuuksia työskennellä ja työstää opinnäytetyötä yhdessä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.
Kirjoittamishetkeen ei tarvitse ilmoittautua, tule vain paikalle! Tapahtuma on tarkoitettu kaikille Aallon opiskelijoille.
Aloitamme joka maanantai klo 10:00 lyhyellä, 15-minuutin pituisella, aloitushetkellä, jossa vetäjä tai kutsuttu vieras kertoo vinkkejä eri aiheisiin liittyen (esim. tavoitteiden asettelu, ajanhallinta, akateeminen kirjoittaminen). Tämän jälkeen osallistujat saavat halutessaan jakaa oman työstämistavoitteen muille, jonka jälkeen on kaksi 30-minuutin työstämishetkeä (Pomodoroa). Näiden välissä on 10-minuutin tauko, jonka aikana voi kysyä kysymyksiä tai tehdä taukojumppaa.
Tapahtumaa ohjaa opintopsykologi Henna Niiva ([email protected]). Tapahtuman kieli on englanti, mutta saa keskustella ja kysyä saa myös suomeksi. Keskusteluihin osallistuminen ja jakaminen on täysin vapaaehtoista – saa tulla vain työskentelemään.