Toimita kaikki tehtävät PDF-tiedostoina Opintopolkuun. Palauta kukin tehtävä yhtenä PDF-tiedostona. Palauta yhteensä 3 PDF-tiedostoa. Nimeä tiedostot: sukunimi-etunimi-tehtävän nimi.pdf. Tarkasta tiedostojen toimivuus, sillä puutteellisia hakemuksia ei arvioida. Liitä ennakkotehtävät Opintopolun hakulomakkeelle 31.3.2021 klo 15.00 mennessä. Katso tarkemmat yleisohjeet yllä.
TEHTÄVÄ 1. GEOMETRIA
Tutustu eri tapoihin, joilla taiteilijat ovat hyödyntäneet geometriaa taiteessa, esim. M.C. Escher:in, Mark Rothko:n, Agnes Martin:in sekä Walter de Marian töihin. Hyödynnä geometriaa omalla tavallasi ja suunnittele painokuosi (jatkuva/toistuva kuvio) vaatetustarkoitukseen ja luo sille kaksi (2) toisistaan huomattavasti poikkeavaa väritystä. Piirrä ja maalaa kumpikin väritys kuosista omalle A3 paperille. Lisäksi suunnittele vaate tai asukokonaisuus, jossa käytät suunnittelemaasi kuosia. Kuvaa vaate ihmisen päällä A3-paperiarkille.
Skannaa tai kuvaa tekemäsi kolme A3 arkkia ja tee niistä PDF-tiedosto. Kiinnitä huomiota kuvien laatuun ja väriin, jotta alkuperäinen suunnittelutyösi toistuu mahdollisimman hyvin.
Nimeä tiedosto: sukunimi-etunimi-geometria.pdf.
Toteutustapa
Koko A3, väritehtävä, vesi- tai peitevärit
Arviointiperusteet
Idearikkaus, värin ja pinnan käyttö, sommittelu, painokuosin käyttö ja käytettävyys vaatetuksessa.
TEHTÄVÄ 2. MALLISTO
Suunnittele kymmenen asukokonaisuuden vaatemallisto, jonka lähtökohtana ja inspiraationa käytät muusikkoa tai musiikkilajia. Voit hyödyntää joko bändin, artistin, fanien tyyliä tai käyttää musiikin tyylilajia lähtökohtana.
Kuvaa mallistosi asukokonaisuudet ihmisen päällä A2-paperiarkille.
Skannaa tai kuvaa tekemäsi A2 arkki ja tee siitä PDF tiedosto. Kiinnitä huomiota kuvien laatuun ja väriin, jotta alkuperäinen suunnittelutyösi toistuu mahdollisimman hyvin. Lisäksi kirjoita kaksi lausetta, missä kerrot mitä musiikkilajia tai artistia olet käyttänyt lähtökohtanasi.
Nimeä tiedosto: sukunimi-etunimi-mallisto.pdf.
Toteutustapa
Koko A2, väritehtävä, vesi- tai peitevärit
Arviointiperusteet
Ideointikyky, mallistokokonaisuuden hahmottaminen, vaatteellinen ajattelu
TEHTÄVÄ 3. KÄYTTÄJÄ - Minkälaista muotoilua yhteiskunnassamme tarvitsemme?
Valitse käyttäjä tai käyttäjäryhmä, jolle suunnittelet vaatteen tai asusteen. Vaatteen tai asusteen tulee edesauttaa käyttäjän arkea tai tiettyä käyttötilannetta. Voit valita esimerkiksi liikuntasuoritukseen, terveyteen ja hoivaan, yhteisöllisyyteen, viihteeseen tai turvallisuuteen liittyvän tarpeen.
Ota selvää käyttäjästä. Voit esimerkiksi haastatella tai havainnoida käyttäjää tai etsiä tietoa käyttäjäryhmästä.
Kuvaa suunnittelemasi vaate tai asuste ihmisen päällä edestä ja takaa A3-paperiarkille.
Kuvaile viidellä lauseella käyttäjäsi ja käyttötarve sekä perustele tekemäsi suunnitteluvalinnat saatuun tietoon pohjautuen.
Skannaa tai kuvaa tekemäsi A3 arkki ja tee siitä PDF tiedosto. Liitä pdf tiedostoon teksti, missä kerrot käyttäjästä, käyttötarpeesta ja -tilanteesta. Kiinnitä huomiota kuvien laatuun ja väriin, jotta alkuperäinen suunnittelutyösi toistuu mahdollisimman hyvin.
Nimeä tiedosto: sukunimi-etunimi-kayttaja.pdf.
Toteutustapa
Koko A3, väritehtävä, vesi- tai peitevärit
Arviointiperusteet
Luovuus, toiminnallisuus, empatiakyky ja käyttäjän huomioiminen suunnittelussa.