Kauppakorkeakoulu

Riemupromootio

Promootiossa promovoidaan myös tasan 50 vuotta sitten promovoidut maisterit ja tohtorit. Vuoden 2022 promootioon kutsutaan siis lämpimästi mukaan vuoden 1971 promovendit vastaanottamaan riemumaisterin ja riemutohtorin kunniatittelit!
Mustavalkoisessa kuvassa vuonna 1971 promovoituja promovendejä rivissä Juhlasalin lavalla.
1971 promovendit lavalla (Kauppakorkeakoulun juhlasali). Kuva Jyrki Wallenius.

Riemumaisterit ja -tohtorit on promovoitu 50 vuotta aikaisemmin järjestetyssä promootiossa, jonka muistoja he pääsevät verestämään riemupromovendeina. Riemumaisterilla ja -tohtoreilla on tärkeä rooli ja promootiossa he edustavat jatkuvuutta, viisautta ja akateemisia perinteitä. 

Olemme keränneet tälle sivulle muistoja ja tietoja riemupromootiosta vuodelta 1971. Toivomme, että riemupromovendit löytävät kuvista tuttuja kollegoita ja muistavat puheita lukiessaan promootion tunnelman ja riemun uudestaan. Nuoremmille promovendeille taas toivotamme iloisia hetkiä Kauppakorkeakoulun historian parissa - saatatte huomata, että vaikka maailma on muuttunut paljon, promootiopuheista löytyy yllättävän ajankohtaisia aiheita mm. arvoista ja eettisyydestä.

Toivomme, että riemumaisterit ja -tohtorit päättävät osallistua myös tähän riemupromootioonsa sankoin joukoin!

1971 promootiokertomus

"Promoti! Kunniatohtorit, tohtorit ja maisterit!
Kauppakorkeakoulu ja täällä läsnäolevat onnittelevat teitä uudesta arvostanne. Toivotuksiin liittyvät kiitollisuuden tunteet kunniatohtoreiden työstä taloudellisen kulttuurin hyväksi. Kansakunnan toiveet kiinnittyvät nuorten tohtorien ja maisterien tulevaan työhön. 
Promootiopuheessani olen tähdentänyt totuuden etsintää omantunnon ääntä kuunnellen. Olen myös tähdentänyt arvojen perustavaa merkitystä taloustieteellisessä tutkimuksessa ja käytännön päätösten teossa.
Lähes päivälleen 25 vuotta sitten pidetyssä Kauppakorkeakoulun ensimmäisessä virallisessa promootiossa siteerattiin Alfred Amonnia seuraavasti: "Talous ei ole korkeinta maailmassa, mutta se on kaiken ihmiselämän ehto". Taloustieteen suuret tutkijat ovat tähän tapaan nähneet arvojen ja talouden välisen järjestyksen. Monet ovat myös ne käytännön liikemiehet, jotka ovat asettaneet ahkeruudella ansaitsemansa varat koko kansan käyttöön yleviin tarkoituksiin. Ihmiselämän korkeimmat arvot älkööt jääkö unhoon arkipäivän todellisuudessa!
Nuoret tohtorit ja maisterit! Nyt päättyvässä promootioaktissa on teidän seurassanne promovoitu neljä korkeasti ansioitunutta tiedemiestä ja taloudellisen viljelyn tukijaa. Olkoon heidän esimerkkinsä viitoittamassa teidän taivaltanne menestykseen, ihmiskeskeiseen toimintaan talouselämässä ja koko isänmaan parempaan tulevaisuuteen!"
Promoottori Mika Kaskimiehen loppupuhe promootioaktissa.

Kauppakorkeakoulun vuoden 1970-1971 toimintakertomuksesta löytyy tarkka kertomus promootion tapahtumista sekä kaikki puheet (sivu 54). Promootio järjestettiin 17.-19.5.1971 ja kertomuksesta voi lukea, miten samanlaisena promootio on säilynyt tähän promootioon asti. Ajan muutokset näkyvät joissain osissa tapahtumaa, mutta tapahtuman yleisilme on pysynyt yhtä arvokkaana ja osallistujille ikimuistoisena.

Kauppakorkeakoululla oli useampiakin merkittäviä tapahtumia samassa toimintakertomuksessa: Chydenian avajaiset, joihin osallistui itse presidentti Urho Kekkonen, Kauppakorkeakoulun 60-vuotisjuhla ja hallinnon uudistaminen.

Linkki Kauppakorkeakoulun 1970-1971 toimintakertomukseen

Yhteystiedot

Promootiotoimisto

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: