Kauppakorkeakoulu

Promootion pukeutuminen

Promootiossa on hyvin tarkat pukeutumissäännöt kaikille osallistujille ja pukeutumisessa kunnioitetaan perinteitä. Promovendien jakautuminen maistereihin ja tohtoreihin näkyy väreissä. Maistereiden väri on valkoinen ja tohtoreiden musta.
Kuvassa tohtoreita ja maistereita kulkee kulkueessa tien yli.
Kuva vuoden 2016 promootiokulkueesta

Promootio ei ole pelkästään juhla, vaan se on myös eräänlainen näytelmä. Se on rituaali, jossa konkretisoituu promovoitavien valmistumisen myötä tapahtuva siirtymä ylioppilaasta maisteriksi tai väitöskirjan tekijästä tohtoriksi. Kuten kaikissa näytelmissä, myös promootiossa on roolit, vuorosanat sekä asut. Pukeutumisen avulla promootio nostetaan tavanomaisesta tapahtumasta arvokkaaksi, akateemiseksi juhlaksi.

Promovendien jakautuminen maistereihin ja tohtoreihin näkyy väreissä: maistereiden väri on valkoinen ja tohtoreiden musta. Miehet pukeutuvat frakkiin, joten värit näkyvät naispuolisten promovendien sekä promovendien naispuolisten seuralaisten asuissa. Musta ja valkoinen on varattu promovendien käyttöön, minkä vuoksi muiden vieraiden tulee pukeutua värilliseen pukuun (lukuun ottamatta promootioaktia).

Pukeutumisohjeistus on annettu miehille ja naisille erikseen, mutta jokainen osallistuja voi vapaasti valita kumpaan pukeutumisrooliin identifioituu. Kuitenkin, koska pukeutumisella on suuri merkitys visuaalisuuden toteutumisessa, pyydämme säilyttämään yhdenmukaisen linjan pukeutumisvalinnoissa, eli valitsemaan jommankumman pukeutumisroolin ja noudattamaan sitä läpi promootion. Autamme mielellämme pohtimaan pukeutumiskysymyksiä, eli olkaa rohkeasti yhteydessä järjestäjiin: [email protected] 

Koronatilanteen takia keväälle 2022 on pakkautunut melkein kaikkien suomalaisten yliopistojen promootiot. Tästä johtuen hatuntekijät ja pukuvuokraamot ovat todella kiireisiä ja työllistettyjä keväällä. Suosittelemme vahvasti tilaamaan hatut ja varaamaan vuokrapuvut jo syksyn 2021 aikana varmistaaksenne saatavuuden.

Pukeutumisohjeistukset rooleittain

Pukeutumiskoodi ei ole joustava, vaan jokaiselle osallistujalle on tarkat pukeutumissäännöt jokaiseen tapahtumaan erikseen. Odotamme, että kaikki osallistujat noudattavat tätä pukeutumisohjeistusta.

Tarkemmat kuvaukset ja UKK

Lähteet:

Apua pukeutumiskysymyksiin

Promootiotoimisto

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu