Kauppakorkeakoulu

Promootion pukeutuminen

Promootiossa on hyvin tarkat pukeutumissäännöt kaikille osallistujille ja pukeutumisessa kunnioitetaan perinteitä. Promovendien jakautuminen maistereihin ja tohtoreihin näkyy väreissä. Maistereiden väri on valkoinen ja tohtoreiden musta.
Maisteripromovendit juhlakulkueessa 2022
Kuvassa maisteripromovendit juhlakulkueessa vuonna 2022.

Promootio ei ole pelkästään juhla, vaan se on myös eräänlainen näytelmä. Se on rituaali, jossa konkretisoituu promovoitavien valmistumisen myötä tapahtuva siirtymä ylioppilaasta maisteriksi tai väitöskirjan tekijästä tohtoriksi. Kuten kaikissa näytelmissä, myös promootiossa on roolit, vuorosanat sekä asut. Pukeutumisen avulla promootio nostetaan tavanomaisesta tapahtumasta arvokkaaksi, akateemiseksi juhlaksi.

Promovendien jakautuminen maistereihin ja tohtoreihin näkyy väreissä: maistereiden väri on valkoinen ja tohtoreiden musta. Miehet pukeutuvat frakkiin, joten värit näkyvät naispuolisten promovendien sekä promovendien naispuolisten seuralaisten asuissa. Musta ja valkoinen on varattu promovendien käyttöön, minkä vuoksi muiden vieraiden tulee pukeutua värilliseen pukuun (lukuun ottamatta promootioaktia).

Pukeutumisohjeistus on annettu miehille ja naisille erikseen, mutta jokainen osallistuja voi vapaasti valita kumpaan pukeutumisrooliin identifioituu. Kuitenkin, koska pukeutumisella on suuri merkitys visuaalisuuden toteutumisessa, pyydämme säilyttämään yhdenmukaisen linjan pukeutumisvalinnoissa, eli valitsemaan jommankumman pukeutumisroolin ja noudattamaan sitä läpi promootion. Autamme mielellämme pohtimaan pukeutumiskysymyksiä, eli olkaa rohkeasti yhteydessä järjestäjiin: [email protected]

Pukeutumisohjeistukset rooleittain

Pukeutumiskoodi ei ole joustava, vaan jokaiselle osallistujalle on tarkat pukeutumissäännöt jokaiseen tapahtumaan erikseen. Odotamme, että kaikki osallistujat noudattavat tätä pukeutumisohjeistusta. Naispuolisille promovendeille ja seuralaisille muistutuksena vielä, ettei aktipukuun kuulu käsilaukkua, joten mahdollinen käsilaukku tulee jättää narikkaan rakennuksen ala-aulaan. Pakolliset pikkuesineet voi piilottaa pukuun ommeltuun salataskuun tai seuralaisen frakin taskuihin. 

Tarkemmat kuvaukset ja UKK

Lähteet:

Apua pukeutumiskysymyksiin

Promootiotoimisto

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: