Uutiset

Jopa 97 % uraseurantakyselyyn vastanneista maistereistamme suosittelee kauppatieteiden tutkintoa

Valtakunnallinen uraseurantakysely toteutetaan vuosittain.
Students sitting at Aalto University School of Business

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut seuraa tiiviisti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistuneiden kauppatieteiden maisterien urakehitystä 5 vuotta valmistumisen jälkeen. Valtakunnallinen uraseurantakysely toteutetaan vuosittain yhteistyössä suomalaisten yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden Aarresaari-verkoston kanssa. 

”Arvostan todella paljon sitä, että niin monet meiltä valmistuneet maisterit ovat vastanneet uraseurantakyselyymme ja näin auttavat meitä opetuksemme kehittämisessä. Meille on tärkeää, että opetuksemme ja tutkintomme vastaavat työelämän muuttuvia osaamistarpeita. Myös opintojaan ja uraansa suunnitteleville opiskelijoillemme on arvokasta saada tietoa valmistuneiden urapoluista. Vastauksilla uraseurantakyselyyn on vaikutusta myös yliopiston saamaan rahoitukseen opetus- ja kulttuuriministeriöltä, joten jokainen vastaus on tärkeä monella eri tavalla”, sanoo Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki.

Tänä syksynä uraseurantakyselyn saavat vuonna 2018 valmistuneet maisterit, joilta toivomme runsasta vastausten määrää.

Kauppatieteilijät työllistyvät yksityiselle sektorille erilaisiin asiantuntija- ja johtotehtäviin

Syksyllä 2022 kyselyvuorossa olivat vuonna 2017 maisterin tutkinnon suorittaneet. Silloin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistuneista maistereista 40 % vastasi kyselyyn. 

Kyselyyn vastanneista 57 % oli naisia ja 43 % miehiä. 16 %:lla vastaajista oli muu kuin Suomen kansalaisuus. Kyselyyn vastanneista melkein kaikki olivat työssä (98 %). Työllisistä vakituisessa kokopäivätyössä oli 87 %, määräaikaisessa kokopäivätyössä 5 %, yrittäjinä 3 %, perhevapaalla työstä 3 % ja apurahalla työskenteli 1 %. Kyselyhetkellä 1 % vastaajista opiskeli ja 1 % oli työttömänä.

Yksityinen sektori työllisti suurimman osan (81 %) työllisistä vastaajista (isot yritykset 58 %, pienet ja keskisuuret yritykset 24 %). Muut vastaajat olivat työssä valtiolla, yliopistossa, kunnissa, järjestöissä, ammattikorkeakouluissa tai olivat yrittäjänä. Vastaajista 91 % työskenteli Suomessa ja 9 % ulkomailla.

Vastaajat työskentelivät monipuolisesti eri tehtävissä. Yleisimmät työtehtävien luonteet olivat suunnittelu-, kehitys- tai hallintotehtävät, konsultointi tai koulutus, johto- ja esimiestehtävät sekä rahoituksen ja taloushallinnon tehtävät. Viisi vuotta valmistumisen jälkeen 58 % työskenteli erityisasiantuntijan / asiantuntijan tehtävissä, 16 % esihenkilötehtävissä, 13 % toimihenkilönä, 7 % ylimmässä johdossa ja loput yrittäjänä tai muussa asemassa. Kokopäivätyössä olleiden vastaajien keskiarvopalkka oli 6 504 €/kk ja mediaanipalkka 5 500 €/kk.

KTM-tutkinto valmistaa erinomaisesti työelämään

Kyselyyn vastanneista maistereista 92 % oli tyytyväisiä tähänastiseen uraansa ja 93 % oli tyytyväisiä opiskelemaansa tutkintoon uransa kannalta. 88 % koki, että opinnot valmistivat hyvin työelämää varten. Vastaajista jopa 97 % oli valmis suosittelemaan suorittamaansa tutkintoa muille ja 96 % vastaajista koki työnantajien arvostavan suorittamaansa tutkintoa.

Maisterin tutkinnon Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa suorittaneet korostivat tärkeimpinä työllistymisen tekijöinä kykyä kertoa muille osaamisestaan, aiempaa työkokemusta, tutkinnon aikaisia aineyhdistelmiä ja harjoittelua. Viideksi tärkeimmiksi työssä tarvittaviksi ja yliopistossa kehittyneiksi taidoiksi vastaajat nimesivät kyvyn oppia ja omaksua uutta, ongelmanratkaisutaidot, itseohjautuvuuden / oma-aloitteisuuden, analyyttiset ja systemaattiset ajattelun taidot sekä yhteistyötaidot.

Vastanneet kannustavat Kauppakorkeakoulun nykyopiskelijoita hankkimaan monipuolisesti erilaisia taitoja työelämää varten. Vastauksissa korostuivat muun muassa kokonaisuuksien hallinta ja ymmärtäminen, viestintätaidot, IT-taidot, esiintymistaidot, verkostoitumistaidot, kriittinen ajattelu ja analyyttisyys, luova ajattelu ja ongelmanratkaisukyky, stressinsietokyky ja organisointitaidot. Vastaajat myös kehottivat opiskelijoita oppimaan pitämään huolta omasta jaksamisesta, tuntemaan omat rajansa ja pitämään huolta myös työ- ja yksityiselämän tasapainosta.

**

Vuonna 2018 valmistuneiden maistereidemme uraseurantakysely on käynnissä 2.10.–11.12.2023. Kyselyn voi saada sähköpostitse, postitse tai tekstiviestillä.

Kyselyihin toivotaan taas runsaasti vastauksia. Kiitos jo etukäteen! 

Lisätietoa Kauppakorkeakoulun maistereiden uraseurannasta:

Tanja Makkonen

Tanja Makkonen

Senior Manager, Career Services
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa