Home page

Impact

Aalto Slushissa 2022: tehokkuutta, kestävyyttä, hyvinvointia ja muotoilua

Esittelemme Slushissa kunnianhimoista teknologiaa kehittäviä tutkimusprojekteja, jotka edistävät kestävän kehityksen tavoitteita. Ratkaisuja tarjoillaan mm. hyvinvointihaasteisiin, vesistöjen puhdistamiseen, tehokkuuden parantamiseen ja vastuulliseen tekstiilituotantoon. Tervetuloa tutustumaan!
Aalto at Slush 2021
Slush 2021

Mitä ihmettä yliopisto tekee kasvuyritystapahtumassa? Tämän kysymyksen kuulemme Aallon osastolla usein. Ytimekäs vastaus on, että olemme olleet täällä Slushin perustamisesta lähtien, sillä tapahtuma syntyi Aallon energisen opiskelijayhteisön työn tuloksena.

Miksi näin pääsi käymään? Innovaatiot, joilla muutetaan maailmaa, löytyvät tutkimuksen kautta. Aalto kannustaakin innovaatioiden hyödyntämiseen ja tutkimuspohjaiseen yrittäjyyteen monin tavoin. Aitoa yhteiskunnallista ja globaalia vaikuttavuutta tavoitellaan yhdistämällä tutkimustyöhön kestävän kehityksen tavoitteet, radikaali luovuus ja yrittäjämäinen ajattelu. 

Tänä vuonna Aalto tuo Slushiin 13 rohkeaa innovaatiota, jotka esittelevät tehokkuutta, kestävyyttä, hyvinvointia ja muotoilua edistäviä ratkaisuja. 

Teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slush järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 17.–18.11.2022. Aalto-yliopiston osaston löydät Founder stagen kyljestä. Tervetuloa tutustumaan innovaatioihin! 

Torstai 17.11 @ 814: Smart & Fast

MilliScan: Turvatarkastuksen seuraava askel

Millimetriaaltokuvantaminen käyttää aaltopituuksia etsiessään piilotettuja asioita ja tavoroita esimerkiksi vaatteiden takaa. MilliScanin uusi innovatiivinen ratkaisu pystyy havaitsemaan sekä metallisia että ei-metallisia kohteita turvatarkastuksissa yhdistämällä nopeita integroituja millimetriaaltoalueen lähetin-vastaanottimia ja neuroverkkoja.

Lue lisää
Millimetre wavelength imaging

Aldel: Erbium-laser parantaman datakeskusten energiatehokkuutta

Aldel on luonut uuden mullistavan erbium-laserin, joka hyödyntää integroituja piialustoja moderneissa mikroelektronisissa järjestelmissä. Suuret yritykset, kuten datakeskukset, voivat pienentää hiilijalanjälkeään ja parantaa energiatehokkuuttaan Aldelin piialustojen avulla.

Lue lisää
Refined sand

UCT-DC: Datakeskuksista tehokkaita ja kestäviä

Datan määrä maailmassa jatkaa kasvuaan, kuten myös sen lähettämiseen tarvittavat ratkaisut. UCT-DC kehittää fotoniikkaan pohjautuvia datan lähetin-vastaanottimia, jotka pystyvät sekä nostamaan kaistanleveyttä että pienentämään viivettä ja virrankulutusta. Samalla UCT-DC:n ratkaisu pienentää datakeskuksien ekologista jalanjälkeä.

Lue lisää
UCT-DC Datacenter innovation

Torstai 17.11. @ 1418: Agile & Easy

Design.AI: Tekoälypohjainen työkalu UI-suunnittelijoille

Maailman ensimmäinen muotoiluratkaisu, joka sekä ottaa palautetta vastaan että muokkaa designia itse automaattisesti palautteen perusteella. Design.AI-projektilla voidaan luoda itsestään mukautuvia käyttöliittymiä, jotka parantavat merkittävästi kaikkien sidosryhmien – sekä suunnittelijoiden että käyttäjien – kokemusta.

Lue lisää
Design AI layout

BatteryMonetizer: Akkujen käytön optimointia

Akkujen määrä kasvaa vauhdilla, kun tulevaisuudessa käytetään sähköä entistä enemmän. Kehitystä ei voi pysäyttää, mutta sen voi optimoida. Mallinnusta ja tekoälyä hyödyntävä BatteryMonetizer-projekti pyrkii uudella ratkaisullaan olemaan ensimmäinen taho maailmassa, joka todella optimoi akkujen käytön.

Lue lisää
Battery monetizer is optimising battery usage

Soihtu DTx: Pelipohjaista masennuksen hoitoa

Soihtu DTx rakentaa kokonaan uutta pelipohjaista tapaa masennuksen hoitoon. Tulevaisuudessa tämä toiminnantäyteinen, innovatiivinen peli sekä lieventää masennusoireita että vahvistaa pelaajan kognitiivista suorituskykyä.

Lue lisää
Soihtu dtx

Perjantai 18.11. @ 1014: Healthy & Gentle

hentoTouch: ihoa silittävä laite alkoholismin hoitoon

HentoTouch-tiimi kehittää laitetta, joka voi auttaa hillitsemään alkoholin himoa. Ihoa stimuloiva laite vaikuttaa aivoalueisiin, jotka ovat tekemisissä alkoholin himon kanssa. Pitkällä aikavälillä laitetta tullaan testaamaan myös muihin riippuvuuksiin, kuten peliriippuvuuteen ja stressinhallintaan.

Lue lisää
hentotouch wearable

Immunate: kasvainten tunnistamista yksilöllisesti

Immunaten automaattinen kasvainten tunnistusjärjestelmä tunnistaa immuunisolut suoraan potilaan omasta kasvainkudoksesta, minkä ansiosta erittäin tehokkaita immunoterapiahoitoja pystytään vihdoinkin tarjoamaan yhä useammille potilaille.

Lue lisää
Immunate treatment

mTMS: aivojen magneettistimulaatio auttaa masennus- ja kipupotilaita

TMS on ei-invasiivinen tapa aktivoida hermosoluja tuottamalla sähkövirtoja aivojen haluttuihin osiin. Teknologian kaupallistamisella mTMS-projekti haluaa tuoda uuden mullistavan tavan hoitaa neurologisia tauteja, kuten masennusta, yksilöllisesti ja laajassa käytössä.

Lue lisää
mTMS brain stimulation

Perjantai 18.11. @ 1418: Sustainable & Durable

Dry and Durable: Panssaripinta, joka kestää kaiken

Dry and Durable on kehittänyt superhydrofobisia pintoja, eli niin kutsuttuja panssaripintoja. Pinnat, jotka on tehty metallista, lasista tai keramiikasta, hylkivät niin iskuja kuin likaa ja vettä. Pinnan salaisuus piilee hunajakennomaisen mikrorakenteen luomassa suojassa.

Lue lisää
Water droplet

Ioncell: Vastuullisten tekstiilikuitujen uusi sukupolvi

Ioncell muuntaa käytettyjä tekstiilejä, selluloosaa ja jopa vanhoja sanomalehtiä uusiksi tekstiilikuiduiksi kestävästi ja ilman haitallisia kemikaaleja. Kun tekstiilit saavat uuden elämän korkealaatuisina kuituina, prosessi mullistaa tekstiilien kierrätyksen ja luo kauniita, pitkäikäisiä kankaita.

Lue lisää
Ioncell coat made of sustainable fibers

NPHarvest: ravinteiden kierrättämistä älykkäästi

NPHarvest ottaa talteen ravinteita jätevirroista ja tuo ne takaisin markkinoille. NPHarvest on kehittänyt uuden tavan ottaa talteen typpeä ja fosforia erilaisista nestemäisistä jätevirroista, mikä tekee ravinteiden kierrättämisestä tehokasta ja kannattavaa.

Lue lisää
NPHarvest recycling
Hands holding a shiny pillowcase open, filling coming out.

Osmankäämi pesee untuvan ja polyesterin eettisyydessä ja ekologisuudessa

Osmankäämihöytyvä on ominaisuuksiltaan hyvin paljon untuvan kaltainen: pehmeä, joustava ja palautuu hienosti muotoonsa. Fluff Stuff haluaa luoda osmankäämihöytyvästä polyesteri- ja untuvatäytteille ylivertaisen kilpailijan

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä!

Tomi Erho

Head of Innovation Ecosystem Services
U924 Innovation Ecosystem Services
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu