Future of Work

Uutiset/ Tapahtumat

Future of Workin tarkoituksena on luoda maailmanluokan tulevaisuuden huippuosaamisen tutkimuskeskus sekä tarjota foorumi jatkuvalle keskustelulle, joka tuo yhteen yritysjohtajia, poliittisia päättäjiä, ajatushautomoita ja tutkijoita.

Työ nyt ja tulevaisuudessa: Eväitä ajatteluun -luentosarja

Eväitä ajatteluun -luentosarja tarjoaa sinulle tutkittua tietoa ja poikkitieteellisiä näkökulmia, työkaluja omaan ajatteluusi ja työsi arkeen.

Lue lisää
Kuvaaja kreditoidaan seuraavasti: © Mika Huisman/Decopic

Work in progress

"Työ on merkittävä osa jokaisen identiteettiä, ja se myös yhdistää ihmisiä yhteiskuntaan."

Lue lisää
Photo of Hertta Vuorenmaa

Virtuaalikokousten väsymys: tutkitaan virtuaalikokousten vaikutusta kognitiiviseen suorituskykyyn ja aktiiviseen vs. passiiviseen väsymykseen

Uudessa tutkimuksessaan Niina Nurmi ja Satu Pakarinen haastoivat yleisen uskomuksen, jonka mukaan virtuaalikokousväsymys ilmenee ylikuormittuvista vaatimuksista johtuvana uupumuksena (eli aktiivisena väsymyksenä), ja ehdottivat sen sijaan, että osallistuminen virtuaalikokouksiin voi johtaa lisääntyneeseen uneliaisuuteen (eli passiiviseen väsymykseen) stimulaation alikuormituksen vuoksi.

Lue lisää
Niina Nurmi, photo by Mikko Raskinen.

Hertta Vuorenmaa on nimitetty Työelämän tutkimusyhdistyksen puheenjohtajaksi!

Hertta Vuorenmaa on nimitetty Työelämän tutkimusyhdistyksen puheenjohtajaksi.

Lue lisää
Hertta Vuorenmaa

Monipaikkaisen työn valmiudet ja käytännöt

Tutkimme ja kehitämme suomalaisten organisaatioiden monipaikkaisen työn edellytyksiä ja käytäntöjä.

Lue lisää
picture of someone working on a tablet

Monitieteinen tutkimus – kuka sitä rahoittaa? Työelämäntutkimuksen rahoitusta käsittelevä seminaari Tieteiden talolla 12.5.2023

Työelämän tutkimusyhdistys ja Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus WRC järjestävät monitieteisen tutkimuksen – tässä tapauksessa työelämäntutkimuksen – rahoitusta käsittelevän iltapäiväseminaarin perjantaina 12. toukokuuta klo 13–15. Paikkana on Tieteiden talon (Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki) sali 104.

Lue lisää
12. toukokuuta logo for event
työ 2030
TYÖ2030-ohjelman päätöswebinaari esitteli viisi ratkaisua menestyvään työelämään

TYÖ2030-ohjelman päätöswebinaari esitteli viisi ratkaisua menestyvään työelämään

Suomalainen työelämä tarvitsee ratkaisuja työvoiman saatavuuden ja tuottavuuden vahvistamiseksi. Teknologinen kehitys ja markkinoiden kansainvälistyminen ovat muuttaneet Suomen elinkeino- ja ammattirakennetta viime vuosina palvelu- ja tietovaltaiseen suuntaan. 

Ohjelman päätöswebinaari 31.3.2023 esitteli tutkittuun tietoon ja kehitystyöhön pohjautuvat viisi ratkaisua menestyvään työelämään. Tilaisuus kokosi yhteen mahtavan joukon ihmisiä linjoille ja synnytti valtavasti keskustelua työelämän kehittämisestä. Webinaariin oli ilmoittautunut yli 900 henkilöä. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa 21.4 asti.

Työ nyt ja tulevaisuudessa: Eväitä ajatteluun -podcast (ensimmäinen tuotantokausi)

Eväitä ajatteluun -podcast tarjoaa tutkittua tietoa ja poikkitieteellisiä näkökulmia, työkaluja omaan ajatteluun ja työn arkeen.

Read more
Eväitä ajatteluun logo yhteistyökumppaneiden kanssa

Back to Work – Miten rakennamme yhdessä sosiaalisesti kestävämmän työn tulevaisuuden?

Aalto-yliopiston Future of Work -hankkeen tutkimuspäällikkö Hertta Vuorenmaa haastattelee eri alojen asiantuntijoita saadakseen monipuolisia näkemyksiä työn tulevaisuudesta.

Read more
4 students sitting around table

Tervetuloa Future of Work -verkkokurssin opintopiiriin

Future of Work -verkkokurssin opintopiiri aaltolaisille.

Read more
Future of Work -projektin keltamusta logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: