Uutiset

Monitieteinen tutkimus – kuka sitä rahoittaa? Työelämäntutkimuksen rahoitusta käsittelevä seminaari Tieteiden talolla 12.5.2023

Työelämän tutkimusyhdistys ja Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus WRC järjestävät monitieteisen tutkimuksen – tässä tapauksessa työelämäntutkimuksen – rahoitusta käsittelevän iltapäiväseminaarin perjantaina 12. toukokuuta klo 13–15. Paikkana on Tieteiden talon (Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki) sali 104.

Hybridinä järjestettävän seminaarin ohjelmassa on kaksi aloituspuheenvuoroa ja tunnin mittainen paneelikeskustelu. Voit tulla paikan päälle tai seurata tilaisuutta striimilinkistä: https://youtube.com/live/WzBYUtuYUk4?feature=share

Puheenvuoron aiheesta Työelämätiedon tarve ja käyttö poliittisessa valmistelussa tulee pitämään pitkään työministerinä ja työ- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajana toiminut Tarja Filatov. Tutkijan kokemusta rahoituksen hakemisesta kuvaa Tampereen yliopiston tenure track -tutkija Satu Ojala otsikolla Valitettavasti ette tällä kertaa ole rahoitettavien joukossa.

Paneelikeskustelussa Monitieteisen tutkimuksen edellytykset pärjätä tutkimusrahoituksessa panelisteina ovat Kenneth Johansson (Työsuojelurahasto), Janne Niemi (Suomen Akatemia), Kalle Korhonen (Koneen säätiö) ja Minna Ylikännö (TEM). Paneelikeskustelun puheenjohtajana toimii työelämän tutkija, yhdistyksen hallituksen jäsen Laura Haapala.

Tilaisuuden lopuksi on kahvitarjoilu. Kahvittelua varten tarvitsemme etukäteistiedon osanottajien määrästä. Jos osallistut tilaisuuteen paikan päällä, ilmoittaudu tällä lomakkeella viimeistään 7.5.: https://forms.office.com/e/UYxriHddhe

Tervetuloa!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva Maija Keskisestä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maija Keskinen: Pidän uusien asioiden oppimisesta ja kokeilemisesta

Alumnimme Maija Keskinen tiesi alusta saakka haluavansa opiskella taloustiedettä. ”Mielekäs työ on minulle merkinnyt sitä, että tunnen voivani palvella yhteiskuntaa ja tehdä oman osani, jotta julkisessa toiminnassa tehdyt päätökset perustuisivat mahdollisimman laadukkaaseen tietopohjaan”, Keskinen kertoo.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Eemeli Mölsä saa tohtorinhatun
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Tohtoritason osaamiselle on tarvetta, kun ABB valmistautuu vihreään loikkaan

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteisissä väitöstutkimushankkeissa koulutetaan tohtoreita, joilla on huippuosaamista tulevaisuuden menestystuotteiden kehittämiseen.