Elämänlaajuisen oppimisen kurssit ja ohjelmat

Patentit-Teollisuus-Tekniikka

Patentit-teollisuus-tekniikka -koulutusohjelma antaa sinulle kattavat ja syvälliset tiedot teollisoikeuksista ja niiden hallinnasta. Ohjelma on patenttiasiamieheksi aikovan tutkijan, tai teollisoikeuksia työkseen hallinnoivan osaajan de facto -koulutus alalle.

Ajankohta:

Opetusajankohdat:

Päivällä

Aihealue:

Luovuus ja tulevaisuus

Opetusmuoto:

Tentti Lähiopetus

Palveluntarjoaja:

Aalto EE

Taso:

Edistynyt

Hinta:

9 400,00 € (+alv)

Hakuaika:

25.1.2023 – 22.9.2023

Kohderyhmä ja esitietovaatimukset

Patentti-insinöörit, IP- ja RD asioiden parissa työskentelevät päälliköt, assistentit, tutkijat ja innovaatio- ja patenttiasiamiehet.

Kurssin kuvaus

Jotta yritykset saavat innovaatioistaan parhaan taloudellisen hyödyn, ja toisaalta onnistuvat suojaamaan niitä hyvin, teollisoikeuksien osaamisen kehittäminen on tärkeää. Patentit-teollisuus-tekniikka -koulutus luotsaa sinut tärkeiden teollisoikeuksiin liittyvien teemojen läpi. Syyskuusta toukokuulle kestävässä ohjelmassa paneudutaan niin teollisoikeuksiin kotimaassa kuin ulkomailla, patentinhakuprosesseihin, IP strategiaan ja kilpailijoihin, sekä oikeuksien hyödyntämiseen ja niiden puolustamiseen.

Ohjelma toteutetaan luentomuotoisena online-opetuksena noin kahtena päivänä per kuukausi, syyskuusta toukokuulle. Luentopäiviä on 16. Tämän lisäksi osallistujien odotetaan opiskelevan kolmeen välitenttiin omalla ajallaan, sekä tekevän kirjalliset tehtävät. Ohjelman kouluttajat ovat pitkän linjan teollisoikeuksien asiantuntijoita mm. patenttiasiamiestoimistoista, PRH:lta, yliopistoista sekä suuryrityksistä. Luentojen ja ryhmätehtävien kautta saat laajan tietämyksen patenttialasta, kehität taitojasi sen eri osa-alueilla, sekä syvennät asiantuntijuuttasi teollisoikeuksiin liittyen. Pääset myös verkostoitumaan muiden alan osaajien kanssa.

Järjestämme vuosittain opintomatkan EPO:on osana koulutusta. Koulutukseen kuuluu myös kolme osatenttiä sekä kirjallisia tutkielmia.

Lähiopetus tapahtuu Aalto EE:n tiloissa Helsingissä.

  • Päivitetty: