Aalto-yliopiston avoin yliopisto

Tekniikan väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

Tekniikan väylän opinnot (27 op) suorittamalla on mahdollista tulla hyväksytyksi tutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon ilman valintakokeita ja aikaisemmasta koulutustaustasta riippumatta.
Aalto University, students. Picture: Pinja Valja

Tekniikan väylän opinnot ovat laajudeltaan 27 opintopistettä. Väyläopintojen perusteella voi tulla hyväksytyksi tekniikan alan tutkinto-opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, mikäli on suorittanut opinnot vähintään painotetulla keskiarvolla 3 (hyvä) niin, että ensimmäisenä ja viimeisenä suoritettujen kurssien suorituspäivämäärien välillä on enintään 365 päivää.

Joillakin hakukohteilla voi olla korkeampi keskiarvoraja. Vaaditut keskiarvot vahvistetaan vuosittain, ja löydät tarkemmat tiedot hakukohteilta Opintopolusta. Tutkinto-opiskelijaksi voi hakea väyläopintojen perusteella kevään tai syksyn yhteishaussa.

infolaatikko

Valmistautuminen väyläopintoihin

Tekniikan väylän suorittaminen vaatii ahkeraa opiskelua. Laskennallinen työmäärä on noin 750 tuntia, mutta todellisuudessa aikaa kuluu reilusti enemmän riippuen aikaisemmasta matematiikan, fysiikan ja toisen kotimaisen kielen osaamisesta. Opetus on nyt korona-aikaan pääsääntöisesti etäopiskelua oman aikataulun mukaan. Vaaditut opinnot vastaavat laajuudeltaan yhden lukukauden täyspäiväisiä opintoja. 

Ennen väylän kursseille osallistumista kannattaa kerrata lukion matematiikkaa ja fysiikkaa. Alla olevista linkeistä löydät harjoituksia, joilla voit testata omaa lähtötasoasi. Niistä osa on Aalto-yliopiston OpenLearning-ympäristössä, jolle voit luoda käyttäjätunnuksen tällä sivulla. Tunnuksen luotuasi pääset tekemään tehtäviä klikkaamalla "Kurssin kuvaus / Course description" -painikkeen takaa löytyvää "Itserekisteröityminen / Self enrolment" -painiketta.

Testaa oma lähtötasosi

  Tutustu väyläopinnoissa suoritettaviin kursseihin

  Hio opiskelutaitojasi

   

  Seuraavissa videoissa kuulet Tekniikan väylän (yhden kevään aikana suoritettuna nimellä Kevätväylä) perusteella tutkinto-opiskelupaikan saaneiden kokemuksia väyläopinnoista.

  Wide Open Uni

  Aalto-yliopiston avoin yliopisto

  Avoin yliopisto on olemassa kaikille. Avoin yliopisto mahdollistaa opintoihin osallistumisen kaikille Aalto-yliopiston tieteenaloista ja opetuksesta kiinnostuneille. Opintotarjonta koostuu eri oppiaineiden kursseista ja opintokokonaisuuksista.

  Opiskelijalla kynä kädessä

  Miten avoimessa yliopistossa opiskellaan?

  Lue tärkeät käytännön ohjeet opiskeluun liittyen: opintojen aloitus, eteneminen opinnoissa, tentit, todistukset.

  Aalto-yliopiston avoin yliopisto
  Otakaari 1

  Opiskelupaikat

  Tervetuloa kampukselle!

  Aalto-yliopiston avoin yliopisto
  Tapahtuma Kandikeskuksen salissa

  Opiskelutaitoja ja -käsitteitä

  Miten voit kehittää opiskelutaitojasi

  Aalto-yliopiston avoin yliopisto

  Voit olla yhteydessä avoimen yliopiston toimistoon avoin(at)aalto.fi, jos sinulla on kysyttävää Tekniikan väylästä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu