Aalto-yliopiston avoin yliopisto

Pikaohjeet avoimessa yliopistossa opiskeluun

Tällä sivulla kerrotaan, kuinka opintosi avoimessa yliopistossa etenevät kurssitarjontaan tutustumisesta suoritusmerkinnän saamiseen.
Tiimitapaaminen / kuvaaja Aalto-yliopisto, Unto Rautio

Näiden tiivistettyjen ohjeiden lisäksi voit tutustua myös yksityiskohtaisempiin opiskeluohjeisiimme täällä.

  1.  Aalto-yliopiston avoimessa yliopistossa voit opiskella tekniikkaa, taidetta ja kauppatieteitä. Lisäksi tarjoamme kieli- ja viestintäopintoja. Voit tehdä avoimessa sivuainekokonaisuuksia tai hakea tutkinto-opiskelijaksi väyläopintojen perusteella.
  2. Opinnot lähtevät liikkeelle kursseista ja niiden kuvauksista. Kurssikuvauksen tietoihin kannattaa perehtyä hyvin ennen ilmoittautumista. Kiinnitäthän heti huomiota siihen, kuinka paljon luennoilla on oltava läsnä, ja merkitse pakolliset luennot kalenteriin. Joillakin kursseilla on esitietovaatimuksia aiemmista opinnoista.
  3. Kurssille ilmoittaudutaan Aimo-palvelussa. Ensin rekisteröidytään Aimo-palvelun käyttäjäksi (ohjeet) ja saadaan Aimo-käyttäjätunnus, jota tarvitaan myöhemmin myös kurssin tentti-ilmoittautumisissa. Valintaperusteena kursseille on ilmoittautumisjärjestys. Kursseille  ilmoittautuminen on sitova ja kurssikohtainen. Opintomaksua ei voi siirtää kurssilta toiselle.
  4. Kurssi-ilmoittautumisen jälkeen aktivoit Aalto-käyttäjätunnuksen, jota tarvitaan mm. kurssien oppimisympäristössä MyCoursesissa ja opintotietojärjestelmä Sisussa, josta löydät myös oman opiskelijanumerosi.
  5. Varsinainen opiskelu alkaa pääsääntöisesti osallistumalla ensimmäiselle luennolle ja/tai opettajan antamilla ohjeistuksilla. Erillisiä kutsukirjeitä ei lähetetä. Tiedot aikataulusta, opetuspaikoista ja opetusmenetelmistä löytyvät kurssikuvauksesta. Jos kurssisi sisältää opetusta tai tenttejä kampuksella, tutustu kampukseen ja aktivoi kulkutunnisteesi. Joillakin kursseilla voi olla ennakkotehtäviä tai -tentti, jotka on mainittu kurssikuvauksessa. Kurssin kirjallisuutta voi etsiä ja tiedustella Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksen kirjastopalveluista.
  6. Jos kurssiin kuuluu tenttejä, niin ensimmäiseen kurssitenttiin (KT) ei pääsääntöisesti tarvitse ilmoittautua erikseen (huom. koronatoimenpiteiden osalta tähän on erillisohjeet). Uusintatentteihin ilmoittaudutaan viimeistään viikkoa ennen tenttipäivämäärää Aimo-palvelussa pääsääntöisesti Aimo-tunnuksen avulla. Itsenäisesti opiskeltavat kirjatentit ovat maksullisia ja koskevat vain yhtä tenttipäivää. Tiedot avoimen yliopiston tenttisaleista löytyvät tenttipäivän mukaisesta listasta. Korkeakoulun järjestämien kurssien tentit löytyvät Sisusta.
  7. Suoritetusta kurssista tulee merkintä opintotietojärjestelmä Sisuun, josta voit itse ladata virallisen, sähköisesti varmennetun opintosuoritusotteen todistukseksi suoritetuista opinnoista. Huom! Opintosuoritusotteen lataamiseen tarvitset voimassaolevan Aalto-käyttäjätunnuksen, joten opintosuoritusote kannattaa ladata heti arvosanojen kirjauduttua Sisuun. Avoimen yliopiston toimisto ei voi ladata sähköisesti varmennettuja pdf-otteita opiskelijoilleen, vaan ainoastaan paperisia, postissa toimitettavia. Tarkistathan kuukauden sisällä kurssin päättymisestä/tentistä tuloksesi rekisteristä, jos niistä on huomautettavaa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu