Aalto-yliopisto

II Vastuumme kestävästä kehityksestä

Sitoudumme edistämään kestävyyttä tutkimuksessa, koulutuksessa, kampuskehityksessä ja päivittäisessä toiminnassa. Pyrimme sitouttamaan myös yhteistyökumppanimme. Vastuumme kestävästä kehityksestä on eettisten periaatteiden toinen pilari.
UN Goals

Kestävä kehitys – ja kaikki sen ulottuvuudet: ekologinen, sosiaalinen, taloudellinen ja kulttuurinen – on olennainen osa kaikkea Aalto-yliopiston toimintaa.

Sitoudumme edistämään kestävyyttä tutkimuksessa, koulutuksessa, kampuskehityksessä ja päivittäisessä toiminnassa. Pyrimme sitouttamaan myös yhteistyökumppanimme.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Aalto-yliopisto on allekirjoittanut sitoumuksen YK:n kestävän kehityksen tavoitteista (SDG Accord).

Kestävä kehitys akateemisessa toiminnassa

Edistämme kestävää kehitystä tutkimustulosten, ‑prosessien ja ‑käytäntöjen kautta. Kestävä kehitys on osa koulutustarjontaamme. Taiteellinen toimintamme huomioi vastuullisuuden ja vaikuttaa yhteiskuntaan.  

Kestävä kehitys muussa toiminnassa

Pyrimme toimimaan ja kehittämään kampustamme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, joihin sisältyy kaikkien hyvinvointi. Pyrimme siihen, että toiminnallamme on mahdollisimman paljon myönteisiä vaikutuksia ja mahdollisimman vähän kielteisiä vaikutuksia. Tavoitteemme on hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä.

 

*   *   *   *   *

Hyödyllisiä vinkkejä

 1. Tehokkain tapa lisätä kestävyyttä on opiskella ja tutkia tapoja edistää kestävää kehitystä

 2. Sitoudu toimimaan esimerkkinä ottamalla kestävyys huomioon päivittäisessä toiminnassasi. Voisitko ehkä kuluttaa vähemmän?
  • Otaniemen kierrätyskeskus on erinomainen paikka kierrättää kodin tarvikkeita. Voit myös lahjoittaa, ostaa tai saada hyödyllisiä tavaroita kampuksen keskellä, , fb.com/reuseandrescue
  • Paras jäte on syntymätön jäte. Lajittele jätteet annettujen ohjeiden mukaisesti sekä kampuksella että vapaa-ajalla.
  • Suosi kasvisaterioita ja kausiruokia, ja muista että hanavesi on ekologinen juoma. 
 3. Opi lisää verkossa: Workday or Aalto.fi

 

 

Palaa eettisten periaatteiden pääsivullePalaa I pilariin: Vastuumme ihmisistäSiirry III pilariin: Vastuumme eettisyydestä

 

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu