Aalto-yliopisto

II Vastuumme kestävästä kehityksestä

Sitoudumme edistämään kestävyyttä tutkimuksessa, koulutuksessa, kampuskehityksessä ja päivittäisessä toiminnassa. Pyrimme sitouttamaan myös yhteistyökumppanimme. Vastuumme kestävästä kehityksestä on eettisten periaatteiden toinen pilari.
UN Goals

Kestävä kehitys – ja kaikki sen ulottuvuudet: ekologinen, sosiaalinen, taloudellinen ja kulttuurinen – on olennainen osa kaikkea Aalto-yliopiston toimintaa.

Sitoudumme edistämään kestävyyttä tutkimuksessa, koulutuksessa, kampuskehityksessä ja päivittäisessä toiminnassa. Pyrimme sitouttamaan myös yhteistyökumppanimme.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Aalto-yliopisto on allekirjoittanut sitoumuksen YK:n kestävän kehityksen tavoitteista (SDG Accord).

Kestävä kehitys akateemisessa toiminnassa

Edistämme kestävää kehitystä tutkimustulosten, ‑prosessien ja ‑käytäntöjen kautta. Kestävä kehitys on osa koulutustarjontaamme. Taiteellinen toimintamme huomioi vastuullisuuden ja vaikuttaa yhteiskuntaan.  

Kestävä kehitys muussa toiminnassa

Pyrimme toimimaan ja kehittämään kampustamme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, joihin sisältyy kaikkien hyvinvointi. Pyrimme siihen, että toiminnallamme on mahdollisimman paljon myönteisiä vaikutuksia ja mahdollisimman vähän kielteisiä vaikutuksia. Tavoitteemme on hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: