Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
Pohjoismaiden ykkönen taiteessa ja muotoilussa
Alla on lueteltu yliopistotasoiset kumppanuudet, verkostot ja yhteenliittymät.
Yliopiston tärkeimmät kumppanuudet tukevat Aalto-yliopistoa sen strategisten tavoitteiden saavuttamisessa. Kumppanuudet tähtäävät pitkän tähtäimen suunnitelmalliseen yhteistyöhön, josta kaikki osallistuvat organisaatiot hyötyvät.
Yhteystiedot:
Kit Srinivasan, Senior Manager, Global Engagement ([email protected])
Yhteystiedot:
Mervi Rantanen, Senior Advisor, Global Engagement ([email protected])
Yhteystiedot:
Kit Srinivasan, Senior Manager, Global Engagement ([email protected])
Yhteystiedot:
Jérôme Rickmann, Senior Advisor, Global Engagement ([email protected])
Yhteystiedot:
Kettula Kirsi, Head of Global Engagement ([email protected])
Yhteystiedot:
Mervi Rantanen, Senior Advisor, Global Engagement ([email protected])
Yhteystiedot:
Myungji Suh, Head of Communications ([email protected])
Yliopiston tärkeimmät verkostot ja yhteenliittymät mahdollistavat strategista yhteistyötä tiettyjen teemojen ympärillä.
CEMS on maailmanlaajuinen akateemisten yhteisöjen ja yritysten yhteenliittymä, joka tarjoaa CEMS Master's in International Management (MIM) -ohjelmaa. CEMS MIM -tutkinto tarjoaa opiskelijoille tietoja ja taitoja, joita tarvitaan tulevaisuuden globaalissa bisnesympäristössä. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on mukana CEMS-verkostossa.
Yhteystiedot:
Saila Kurtbay, Manager of International Relations, Aalto University School of Business ([email protected])
Vuonna 1990 perustettu CLUSTER (Consortium Linking Universities of Sciences and Technology for Education and Research) on 12:n tekniikkaan keskittyvän johtavan eurooppalaisen yliopiston verkosto, jossa on jäseniä myös muualta maailmasta. CLUSTER edustaa monipaikkaista eurooppalaista tiede- ja teknologiayliopistoa, joka keskittyy koulutukseen, tutkimukseen ja innovaatioon.
Yhteystiedot:
Kirsi Kettula, Head of Global Engagement, ([email protected])
Cumulus Association on kansainvälinen taiteen, suunnittelun ja median yliopistojen yhteenliittymä. Cumulus on dynaaminen ekosysteemi, joka keskittyy taiteen ja suunnittelun alan globaaliin liikkuvuuteen, tiedonvaihtoon sekä yhteistyöhön pedagogiikan, tutkimuksen ja taiteen harjoittamisen aloilla. Se on perustettu vuonna 1990 ja siinä on yli 300 jäsentä yli 60 maasta. Aalto-yliopisto on sen perustajajäsen ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on järjestön koordinoija ja sen sihteeristön kotipaikka.
Yhteystiedot:
Eija Salmi, Secretary General Cumulus, Aalto University School of Arts, Design and Architecture ([email protected])
Nordic Five Tech (N5T) on viiden johtavan pohjoismaisen tekniikan alan yliopiston strateginen yhteenliittymä, johon kuuluvat Aalto-yliopisto Suomesta, Chalmers Tekniska Högskola ja Kungliga Tekniska högskolan (KTH) Ruotsista, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) Tanskasta ja Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) Norjasta. Vuonna 2006 perustetun yhteenliittymän tavoitteena on hyödyntää yhteisiä ja toisiaan täydentäviä vahvuuksia ja saada aikaan synergiaa koulutuksessa, tutkimuksessa ja innovaatioissa. Tämä saadaan aikaan yhteisillä maisteriohjelmilla, kandidaattitutkintojen tunnustamisella, yhteisellä oppimisella, vertaisarvioinneilla ja verkostotoiminnalla, joka innostaa yhteistyöhön.
Lisätietoa Aalto-yliopiston yhteistyöstä N5T-verkoston kanssa voi lukea täältä
Yhteystiedot:
Jérôme Rickmann, Senior Advisor ([email protected])
Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista eurooppalaisista yliopistoverkostoista. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuutta ja edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, inklusiivisuutta ja kilpailukykyä. Aalto-yliopisto on yksi hankkeen yhdeksästä kumppanista.
Lisätietoa Aalto-yliopiston yhteistyöstä Unite!-verkoston kanssa voi lukea täältä.
Yhteystiedot:
Minna-Kaarina Forssén, Senior Manager ([email protected])
Globaalit verkostot ovat opetus- ja kulttuuriministeriön aloitteita. Niiden tavoitteena on luoda yhteyksiä, joilla vahvistetaan Suomen korkeakoulutusta, osaamisbrändiä ja kansainvälistä yhteistyöverkostoa. Aalto-yliopisto koordinoi kolmea kahdeksasta globaalista verkostosta.
FARIA on Suomen ja Yhdysvaltojen välinen strateginen yhteistyöverkosto, joka integroi ja tukee verkoston jäsenten välisiä ja verkostoon liittyviä tutkimus- ja kehityshankkeita ja luo niille yhteiset suuntaviivat. FARIAn päätavoitteena on käynnistää suomalaisten ja amerikkalaisten toimijoiden yhteisiä tutkimus- ja kehityshankkeita, joiden tavoitteena on luoda huippututkimusta ja -innovaatioita. Verkostossa on 20 jäsenorganisaatiota, jotka edustavat 92:ta prosenttia Suomen tiedeyliopistoista ja noin 89:ää prosenttia suomalaisen korkeakoulusektorin tutkimus- ja kehitysvoimasta.
Yhteystiedot:
Jérôme Rickmann, Senior Advisor, Global Engagement ([email protected])
FICORE on korkeakouluverkosto, jossa suomalaiset ja intialaiset korkeakoulut tekevät yhteistyötä eri tieteen ja teknologian aloilla. FICORE pyrkii tarjoamaan alustan, jolla korkeakoulukentän, teollisuuden, päätöksenteon ja tutkimuksen parissa toimivat suomalaiset ja intialaiset toimijat voivat tehdä merkityksellistä ja vaikuttavaa yhteistyötä, josta on hyötyä laajasti yhteiskunnalle. FICORE tuo yhteen tällä hetkellä yli 90 % suomalaisesta tiedeyhteisöstä ja on siten merkittävä kanava huippuluokan tutkimus- ja kehityshankkeisiin ja innovaatioihin tähtäävän yhteistyön tekemiseen Suomen kanssa.
Yhteystiedot:
Kit Srinivasan, Senior Manager, Global Engagement ([email protected])
EDUCase Platform edistää käytännön yhteistyötä koulutuksessa, tutkimuksessa ja innovaatioissa ja yrittäjyystaitojen kehittämistä suomalaisten ja kansainvälisten kumppanikorkeakoulujen kesken. EDUCase edistää yhteisiä oppimisaktiviteetteja ja haluaa lisätä yhteistyötä Saharan eteläpuolisen Afrikan ja Kaakkois-Aasian kumppanimaiden kanssa. Verkostoon kuuluu 11 yliopistoa ja 15 ammattikorkeakoulua, joten se edustaa suurinta osaa Suomen korkeakouluista.
Yhteystiedot:
Riina Subra, Senior Manager, Aalto Global Impact ([email protected])
Aalto-yliopisto on jäsenenä useissa kansainvälisissä verkostoissa, jotka mahdollistavat rajat ylittävän yhteistyön ja innovatiiviset yhteistyötavat erityisesti Euroopassa.
CESAER (The Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research) on eurooppalainen johtavien erikoistuneiden ja laaja-alaisten teknistieteellisten yliopistojen verkosto. CESAER edistää korkeakoulutuksen ja muun koulutustoiminnan, tutkimuksen ja innovaation korkeaa laatua osallistumalla julkiseen keskusteluun ja avoimeen tietoon perustuvien yhteisöjen toteuttamiseen ja vaikuttamalla merkittävästi tieteeseen, talouteen ja yhteiskuntaan.
Yhteystiedot:
Saara Sokolnicki, International Relations Manager, Aalto University School of Engineering ([email protected])
EARMA (European Association of Research Managers and Administrators) on eurooppalainen organisaatio, joka keskittyy tutkimusrahoituksen hakemiseen liittyvien tukitoimintojen kehittämiseen. EARMA on alusta verkostoitumiseen ja oppimiseen ja paikka, jossa tutkimusjohtajat ja tutkimushallinnossa työskentelevät henkilöt voivat jakaa kokemuksia ja hyviä käytänteitä EARMAn jäsenten kesken ja laajemmin tutkimushallinnon edustajien keskuudessa.
Yhteystiedot:
Ella Bingham, Head of Research Strategic Support ([email protected])
The European University Association (EUA) edustaa yli 850:tä yliopistoa ja kansallista rehtorijärjestöä yli 49 Euroopan maassa. EUA tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia jakaa parhaita käytänteitä projekteissa, tapahtumissa ja muissa yhteisen oppimisen toiminnoissa. Se myös antaa jäsenilleen foorumin yhteistyöhön ja korkeakoulutuksen ja tutkimuksen nykysuuntausten seuraamiseen. EUA:lla on tärkeä rooli Bolognan prosessissa ja EU-politiikkaan vaikuttamisessa korkeakoulutuksen, tutkimuksen ja innovaatioiden saralla.
Yhteystiedot:
Antti Saaristo, Head of Advisory Services ([email protected])
OECD:n Programme in Institutional Management in Higher Education (IMHE) -ohjelma tukee kansallis- ja paikallistason päätöksentekijöitä, korkeakoulujen johtoa ja tutkijoita. IMHE tarjoaa strategisia analyyseja ja neuvontaa globaalin tietotalouden instituutioiden johtamisessa, tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa, korkeakoulutuksen uudistamisessa ja hallinnossa.
Yhteystiedot:
Sirkku Linna, Development Director ([email protected])
Magalhaes on 38 yliopiston verkosto eurooppalaisia ja latinalaisamerikkalaisia tiedeyliopistoja (20 eurooppalaista ja 18 latinalaisamerikkalaista jäsenyliopistoa), joka perustettiin 2005 edistämään opiskelijavaihtoa mantereiden tekniikan alan yliopistojen välillä. Aalto (tai silloinen Teknillinen korkeakoulu) on yksi verkoston perustajajäsenistä. Nykyään verkosto pyrkii edistämään myös muuta akateemista yhteistyötä eurooppalaisten ja latinalaisamerikkalaisten yliopistojen välillä.
Yhteystiedot:
Saara Sokolnicki ([email protected])
NSCN on alusta, joka tuo yhteen pohjoismaisten korkeakoulujen kestävyysasiantuntijat ja akateemisen henkilöstön. NSCN perustettiin 2011 Aalto-yliopistossa ja Aalto toimi sen puheenjohtajana vuoteen 2020 asti. NSCN:n tavoite on vahvistaa kestävän kehityksen painoarvoa kaikissa yliopiston toiminnoissa (tutkimus, koulutus, yhteiskunnallinen vaikuttavuus, kampusasiat). NSCN on myös vastuussa NUASin kestävyystyöryhmästä (Sustainability group).
NUAS (“Det Nordiska Universitets Administratörs Samarbetet”) on pohjoismainen yliopistojen hallintohenkilöiden verkosto. NUASin tavoite on kehittää ja edistää pohjoismaisten yliopistojen välistä hallinnon ja palveluiden yhteistyötä. Verkosto toimii yhteistyössä Pohjoismaiden ministeriverkoston ja muiden asiaan liittyvien organisaatioiden ja viranomaisten kanssa. Toimintoja toteutetaan suunnitteluryhmissä, jotka edustavat yliopistohallinnon pääaloja. NSCN koordinoi NUASin kestävyystyöryhmää (Sustainability group).
Yhteystiedot:
Sirkku Linna, Development Director ([email protected])
Scholars at Risk (SAR) on kansainvälinen yksityishenkilöiden ja organisaatioiden verkosto, jonka tehtävänä on suojella uhattuna olevia tutkijoita ja edistää akateemista vapautta. Aalto-yliopisto on SARin Suomen jaoston perustajajäsen.
Tietoa Aalto-yliopiston yhteistyöstä SARin kanssa voit lukea täältä.
Yhteystiedot:
Mervi Rantanen, Senior Advisor, Global Engagement ([email protected])
SEFI, (The European Society for Engineering Education) on insinööritieteiden koulutukseen osallistuvien korkeakoulujen ja yksityishenkilöiden eurooppalainen verkosto. SEFIn tarkoituksena on edistää insinöörialan koulutuksen kehitystä Euroopassa.
Yhteystiedot:
Eija Zitting, Head of Learning Services ([email protected])
UniPID (The Finnish University Partnership for International Development) on suomalaisten yliopistojen verkosto, joka tukee monin tavoin monitieteisiä kansainväliseen kestävään kehitykseen liittyviä opintoja ja tutkimusta. UniPID haluaa luoda suomalaisten korkeakoulujen ja kehittyvien maiden ja siirtotalouksien korkeakoulujen välille pitkäaikaisia tutkimus- ja koulutuskumppanuuksia, jotka perustuvat kumppanuuksiin sekä kestäviin henkilöyhteyksiin.
Yhteystiedot:
Riina Subra, Senior Manager, Aalto Global Impact ([email protected])
Aalto-yliopiston korkeakoulut ovat mukana myös alakohtaisissa verkostoissa. Lue lisää koulujen yhteistyöstä heidän sivuiltaan.
Pohjoismaiden ykkönen taiteessa ja muotoilussa
Teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta.
Meillä luonnontieteet ja insinööritieteet yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.
Tutkimusta, opetusta ja uusia ideoita konetekniikan, rakennustekniikan ja rakennetun ympäristön aloilla.
Punomme sähkötekniikan, luonnontieteet ja informaatioteknologian yhteen älykkäiksi järjestelmiksi ja innovaatioiksi, jotka säästävät energiaa ja lisäävät hyvinvointia. Tutkimustamme sovelletaan niin kännyköissä, sähköverkoissa kuin satelliiteissakin. Tutkimuksilla pyritään vastaamaan moniin kestävän kehityksen haasteisiin.
Tieteestä tulevaisuuden teknologiaa, innovaatioita ja liiketoimintaa.
Kansainvälisen Aallon palveluissa työskentelevien asiantuntijoiden yhteystiedot.