Aalto-yliopisto Junior

Teknologiatuokiot

Teknologiatuokiot ovat toiminnallisia oppitunteja, joissa oppilaat pääsevät tutustumaan eri alojen teknologiaan käytännön kokeilujen kautta. Teknologiatuokiot ovat suunnattu kaikille kouluasteille ja ne ovat täysin maksuttomia.
Rakentelua Robokylä-työpajassa.
Teknologiatuokiot tuovat tekemisen ilon luokkaasi! Kuva: Sini Kivioja / Aalto-yliopisto Junior

Sukellus teknologiaan voi alkaa tästä

Teknologiatuokiot tuovat yliopistotasoisen teknologiaosaamisen suoraan koululuokkiin kaikille kouluasteille. Teknologiatuokiot ovat lyhyitä elämyksellisiä tilaisuuksia, joissa sukelletaan teknologiaan käytännön kautta. Tavoitteenamme on innostaa lapsia ja nuoria tutustumaan tekniikan maailmaan ja antaa heille työkaluja ymmärtää sekä hyödyntää teknologiaa arjessaan. 

Tuokioissa hyödynnetään erilaisia opetusmenetelmiä, kuten flipped classroom -lähestymistapaa, pelikasvatusta, ilmiöoppimista ja STEAM-pedagogiikkaa. 

Tutustu tuokioiden aiheisiin ja sisältöihin

Tekoälyllä tehty kuva, jossa robotti auttaa kotiläksyissä.

AI arjen avaimet

AI Arjen Avaimet -aihealue koostuu kolmesta erilaisesta työpajasta, jotka tarjoavat monipuolisen ja kattavan katsauksen tekoälyn eri puoliin ja sen soveltamiseen arkielämässä.

Aalto-yliopisto Junior
Robokylä-työpajassa päästään ohjailemaan erilaisia robotteja.

Robokylä

Robokylä on teknologiatuokio, jossa pääset tutustumaan robotiikan perusteisiin ja sen mahdollisuuksiin oppiympäristössä.

Aalto-yliopisto Junior
Kuvassa kaksi Minecraft hahmoa

Pelikasvatus

Pelikasvatus-aihealue vie sinut ja oppijaryhmäsi virtuaaliseen ympäristöön, jossa voitte tutkia, luoda ja ratkaista haasteita yhdessä.

Aalto-yliopisto Junior

Varaa teknologiatuokio ryhmällesi

Voit valita sinulle sopivan työpajan aihealueista: pelikasvatus, robokylä tai AI arjen avaimet. Tuokiot mukautetaan kutsujan toiveiden mukaan opetussuunnitelmaan sopivaksi. Teknologiatuokiot ovat maksuttomia ja niihin sisältyy kaikki tarvittavat materiaalit ja välineet. Ohjaajat tulevat koulullesi ja pitävät tuokion luokkahuoneessasi. 

Kalenterista varataan yksi vierailu yhteen kouluun per päivä. Samana päivänä voidaan käydä monta luokkaa tai ryhmää läpi. Yhdellä kertaa pajaan mahtuu 24 osallistujaa ja pajoja voidaan toteuttaa monta peräkkäin. Toivomme, että opettajat varaavat käynnin yhdessä muiden opettajien kanssa samassa koulussa, jotta voimme hyödyntää ohjaajan ajan tehokkaasti ja tarjota mahdollisimman monelle oppilaalle elämyksellisen teknologiatuokion.  

  • Osallistujamäärä: Maksimissaan 24 osallistujaa kerrallaan. 

  • Kesto: Yhden tuokion kesto on 45 minuuttia, johon lisätään 15 minuuttia valmisteluaikaa. Ohjaajat ovat koulullanne käytettävissä aikavälillä 11-15. (Pitkillä vierailuilla ohjaajat pitävät sovitussa välissä ruokatauon.)

  • Kohderyhmä: Tuokiot on suunnattu 8-25-vuotiaille. Sisältö ja haasteet mukautetaan ryhmän tason mukaiseksi.

  • Oppiaineet: Tuokiot tarjoavat opetusalustoja ja menetelmiä, joilla voidaan tarkastella eri oppiaineita uusista näkökulmista. Tuokiot ovat varattavissa kaikille opettajille.

  • Alue:Pääkaupunkiseudun läheisyydessä. Noin 30min ajomatkan päässä Otaniemestä.

Varauksen tekeminen on helppoa

  1. Tutustu tuokioiden teemoihin ja valitse teeman alta sinua kiinnostava työpajakokonaisuus.
  2. Siirry varauskalenteriin ja valitse haluamasi teema.
  3. Valitse sopiva päivä sekä aloitusajankohta. (Oletusajankohta on klo 11:00, mutta todellinen aika on mahdollista sopia yhdessä)
  4. Täytä yhteystiedot sekä lisätietokentät.

Olemme sinuun yhteydessä sähköpostilla kaksi viikkoa ennen varattua tuokiota ja sovimme vierailun tarkemmista yksityiskohdista. Jos sinulla on kysyttävää tai haluat muuttaa varaustasi, voit olla yhteydessä Aalto-yliopisto Juniorin teknologiatuokioiden koordinaattoriin sähköpostitse tai puhelimitse.

Varaa teknologiatuokio kalenteristamme

Tutustuthan tuokioiden sisältöihin sekä ohjeisiin tältä sivulta ennen varauksen tekemistä.

Onko sinulla kysyttävää teknologiatuokioista?

Aleksi Höylä

teknologiatuokiot
Kuva, jossa läppäreitä koululuokassa.
Teknologiatuokiossa päästään muun muassa tekemään kuvia tekoälyllä. Tämäkin kuva on tehty käyttämällä DALL-E tekoälyä!
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: