Verkstäder - Högskolan för konst, design och arkitektur

Teckning och målning

I tecknings- och målarateljéerna hålls grundkurser och valbara kurser i kroki, frihandsteckning och modern konst.
Drawing and painting

I ateljéerna, som används för 2d- och 3d-konstverk, hålls Högskolan för konst, design och arkitekturs kurser och University Wide Art Studies-kurser. Också Öppna universitetets kurser hålls i ateljéerna. 

Ateljéerna är flexibla och kan anpassas för olika kursers behov. Förutom teckning och målning kan de användas för att skapa installationer och för att lära sig om grunderna i skulptering. Varje ateljé är utrustad med grundläggande utrustning och arbetsytor eller stativ. 

Logga in på Aalto.fi för kontaktinformation och reservation av utrymmena.

Ateljéerna är belägna på

  • Metallmansgränden 4, tredje våningen
  • Otsvängen 1X, andra och tredje våningen

Ateljéerna kan endast bokas för kurser. Inga individuella bokningar eller arbetstillstånd tillåts. Ett av studieutrymmena i Väre kan användas för individuellt konstnärligt arbete. 

Allt kursmaterial tillhandahålls av verkstadsföreståndaren. Eget material kan endast användas om det godkänns av verkstadsföreståndaren. Grundmaterialen består av papper, ritinstrument, akrylfärger och lera. Oljefärger kan enbart användas i ateljén på Otsvängen 1X, tredje våningen. 

Verkstadsföreståndarna förbereder ateljéerna för kursarbetet. Alla användare deltar i underhållet av ateljéerna och ser till att de hålls rena och säkra.

För mera detaljer, vänligen kontakta verkstadsföreståndarna.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad: