Verkstäder - Högskolan för konst, design och arkitektur

Printlab / Fine Art Printing

Printlab hyser den senaste utskriftsutrustningen som möjliggör utskrifter med en bredd på max. 160 cm.
Arts_Infra - PrintLab workshop by Jaakko Kahilaniemi

Montering och efterarbete efter utskrift

Montering

Efter att orienteringskursen har avlagts sköts monteringen per självbetjäningspolicy. Vänligen gör en reservation i god tid i förväg genom att kontakta verkstadsmästaren per e-post.

Printlab erbjuder 2 mm tjocka aluminiumkompositplattor och 2 mm tjocka aluminiumplattor som kan skäras till önskad storlek vid labbet. Plattorna är 100 cm x 150 cm stora. 5mm tjocka cellpannåer (kapaskivor) i storlekarna 70 cm x 100 cm samt 100 cm x 140 cm finns också. Alla material har en självhäftande yta för montering. Det är också möjligt att använda lämpliga material som användaren själv införskaffat för montering.

Självhäftande materialet är tillgängligt i två bredder: 104 cm och 152 cm. Utrustningen kan användas för att montera material som är max. 162 cm breda och max. 5 cm tjocka. Laminering av fotografier är inte möjligt.

Bokbindning

Efter att orienteringskursen har avlagts sköts bokbindningen per självbetjäningspolicy. Vänligen gör en reservation i god tid i förväg genom att kontakta verkstadsmästaren per e-post.

Du kan binda hårdpärmade och mjukpärmade böcker med lim vid Printlab. Bokens tjocklek är max. 45mm och höjd 320 mm. En veckmaskin och en lamineringsmaskin finns tillförfogande för laminering av pärmar.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad: