Verkstäder - Högskolan för konst, design och arkitektur

Glas

Glasstudion består av en hytta och en kallglasverkstad. Hyttan är avsedd för arbete med smält glas och glasblåsning. Kallglasverkstaden är avsedd för att slipa och polera glas.
Glass Workshop

Hyttan är avsedd för arbete med smält glas och glasblåsning. Här kan man tillverka objekt. Glasblåsning används för att tillverka exempelvis kärl och lampor. I hyttan kan en mängd experiment utföras på glas som är smält genom smältning eller upphettning. Exempel på hyttans mångsidighet är att man kan hetta upp metall för att forma det till en stol eller genomföra självständiga konstprojekt.

Kallglasverkstaden  är avsedd för slipning och polering av glas. Objekt som tillverkas genom glasblåsning kan bearbetas vidare i verkstaden och fönsterglas kan tillskäras och borras. Samarbeten med externa företag utvidgar möjligheterna att bearbeta material. Det är också möjligt att utföra slutlig polering i verkstaden och att använda komplexa, digitala tillskärningstekniker. 

Tillgänglighet: Efter en säkerhetsgenomgång får studeranden ett arbetstillstånd och kan arbeta i glasstudion under servicetimmarna.

Adress: Strömkarlsvägen 4 J

Servicetimmar: Måndag 13:00-16:00, tisdag-fredag 09:00-16:00

Feedback: Du kan ge feedback och komma med förbättringsförslag via email [email protected]. Använd “Feedback Glass Workshop” som ämnesrubrik.

För kontaktuppgifter och för att boka utrymme i verkstaden, var god logga in på Aalto-hemsidan.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat