Nyheter

Skrotcykelinsamlingen är här igen!

Skrotcykelinsamlingen på Otnäs campus har dragit igång igen. Avsikten är att underlätta vardagen för områdets aktiva cyklister och främja en bättre cykelparkeringskultur. Kontrollera om din cykel har ett färgglatt band och ta bort det innan den 9 december 2023, om din cykel används aktivt.
Mikko Raskinen

Varje år samlas övergivna cyklar på cykelparkeringarna på campus. Dessa övergivna eller söndriga cyklar tar plats från aktiva cyklister och försvårar underhåll av utomhusområdena. Avsikten med insamlingen av skrotcyklar är att förbättra det dagliga livet för Otnäs aktiva cyklister och samtidigt hålla närmiljön ren och trivsam.

I år ordnar Aalto Universitetsfastigheter (ACRE) skrotcykelinsamlingar vid ACREs byggnader på Otnäs campus. Det är mycket populärt att röra sig med cykel på Otnäs campus och på grund av de många cyklisterna blir en del av cyklarna utan ägare och fyller cykelparkeringarna.

Alla cyklar förses med färgade band från och med lördagen den 18 november 2023. Cykelns ägare ska ta bort bandet från sin egen cykel om den är i bruk. Påminn även dina arbetskamrater som inte själva är på plats för att ta bort bandet om det här. 

Cyklar med bandet kvar samlas in den 9 december 2023. Ta bort bandet från din egen cykel så fort som möjligt. Cyklar i gott skick överlämnas till Återvinningscentralen och resten återvinns enligt material. 

Skrotcykelinsamlingen är ett utmärkt exempel på hur gemenskapen tillsammans kan påverka renligheten på området och erbjuda praktiska lösningar på problem som rör många på campus.

Om du har frågor eller vill höra mer om återvinningen kan du kontakta:

Property Manager, Mikko Aho, ACRE
[email protected])

Head of Property and Campus Services, Jukka Salmisto, ACRE
[email protected]

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Otaparkki julkisivu
Campus, Universitetet Publicerat:

Parkeringsavgiften för Otaparkki minskar - ytterligare förbättringar av parkeringen vid Otnäs campus

I mitten av februari införs nya förändringar för campusparkeringen.
Photo from the K-floor of the Harald Herlin Learning Centre, students working at desks.
Campus, Forskning och konst, Studier Publicerat:

Renovering i Harald Herlin-lärcentrets K-våning

I Lärcentrets K-våning påbörjas den 5.2.2024 en renovering.
Ryhmä ihmisiä työskentelee hackathonissa
Samarbete Publicerat:

Hackatonet Solve the SDGs ordnas igen – nu i Finland och Indien

Hållbarhetshackathon Solve the SDGs, som ordnas av Aalto Ventures Program och Junction, ordnas i år 22–24.3 samtidigt i Finland och Indien.
Ernst Enkvist
Universitetet Publicerat:

Ernst Enkvist (1931–2023) in Memoriam

Skeppsbyggare utvecklade finskt kunnande inom varvsindustrin.