Nyheter

Ossi Naukkarinen utnämnd till vicerektor med ansvar för forskning

Ossi Naukkarinen inleder sin femårsperiod den 1 november.
Ossi Naukkarinen / Aalto University / Photo: Lasse Lecklin

Styrelsen för Aalto-universitetet har utnämnt vicedekanus vid Högskolan för konst, design och arkitektur, professor Ossi Naukkarinen, till vicerektor med ansvar för forskning vid Aalto-universitetet för en period på fem år med inledning den 1 november 2018.

Filosofie doktor Ossi Naukkarinen (f. 1965) har sedan år 1991 arbetat med olika uppgifter vid Högskolan för konst, design och arkitektur, bl.a. som professor i estetik sedan år 2016 och som vicedekanus med ansvar för undervisning under åren 2012–2017. Han utnämndes till vicedekanus med ansvar för forskning år 2017. Han är också ledare för doktorsutbildningsprogrammet vid Högskolan för konst, design och arkitektur och ordförande för styrgruppen för Aalto Studios-infrastrukturen.

”I Ossi Naukkarinen får vi en utmärkt möjliggörare som kan främja Aalto-universitetets kärnidé: vår ambitiösa och sektorsövergripande forskning och vår konstnärliga verksamhet. Valet föregicks av en omfattande och noggrann ansöknings- och utvärderingsprocess, som på ett heltäckande sätt omfattade akademisk expertis inom universitetets olika områden. I varje steg av processen var Ossi Naukkarinen övertygande med sin kunskap, sitt synsätt och sina personliga egenskaper. Han ger förstklassiga prov på akademisk ledning vid Aalto-universitetet, har starka akademiska meriter inom sitt eget område och gedigen erfarenhet av att bygga upp sektorsövergripande samarbete. Vi hälsar honom varmt välkommen till det nya uppdraget”, säger rektor Ilkka Niemelä.

”Jag är mycket glad över mitt nya uppdrag vid Aalto-universitetet. Jag väntar med iver på att få lyssna på forskargemenskapen och att vi tillsammans ska kunna vidareutveckla Aalto-universitetet. Under hela min akademiska karriär har jag varit intresserad av relationerna mellan olika vetenskapsgrenar och strävat efter att kombinera varierande perspektiv och metoder. Detta har lett till att jag har fått en djup respekt för olika kompetensområden och jag hoppas kunna hjälpa alla forskare och forskarstuderande vid Aalto-universitetet att nå bästa möjliga resultat inom sina respektive områden. Jag vill samtidigt även uppmuntra till sektorsövergripande samarbete. Något som ligger mig särskilt nära är att vi tillsammans ska kunna bygga upp förutsättningarna för det dagliga forskningsarbetet, såsom finansiering, tjänster och lokaler, så att de är så högklassiga som möjligt. Genom långsiktigt grundarbete når man utmärkta resultat”, konstaterar Ossi Naukkarinen.

Ossi Naukkarinen ska rapportera till provost Kristiina Mäkelä.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Opiskelijoita pyöräilemässä kampuksella.
Campus, Universitetet Publicerat:

Dags att rösta! Hur ska vi använda 13 000 euro för att främja de studerandes välbefinnande?

I början av hösten 2023 fick de studerande komma med idéer för hur universitetet ska använda 13 000 euro för att främja de studerandes välbefinnande på campus. Nu är det dags att rösta fram en idé som ska förverkligas på campus under våren 2024 .
A yellow sign with the words Katso, Obs, Look, a tram icon next to them, with an arrow above pointing to left and an arrow below pointing to right. All text and icons are in black. This is part of a campaign to increase safety near the new light rail tram.
Campus, Universitetet Publicerat:
An aerial image from early autumn of a new building soon to be finished on campus.
Campus, Universitetet Publicerat:

Kide – nybyggets namn kristalliserar sambandet mellan olika vetenskapsgrenar

Namntävlingen för Otsvängen 2B gav huset ett nytt namn.
Opiskelijoita ja henkilökuntaa kuvattuna yläperspektiivista. Ihmiset kävelemässä eri suuntiin. Liikettä kuvassa.
Universitetet Publicerat:

Påverka vår levande strategi – svara på en enkät om universitetets förhandsöversikt 2023

Alla aaltoiter och partner är varmt välkomna att dela med sig av sina tankar genom att svara på en webbenkät senast den 30 september.