Base Styles/Icons/Some/Linkedin/Default Created with Sketch. Base Styles/Icons/lock/open Created with Sketch.

Köpcentret A Bloc öppnade på Aalto-universitetets campus

Otnäs kommersiella serviceutbud växer betydligt i och med restaurangerna och caféerna, affärerna samt övrig service i A Bloc.
A Bloc sijoittuu Aalto-yliopiston metroaseman yhteyteen. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Köpcentrets dörrar öppnades första gången för allmänheten den 30 augusti kl. 9. A Bloc öppnades officiellt då styrelseordförande för Aalto-universitetets studentkår (AUS) Noora Vänttinen klippte bandet. På öppningsdagen höll aktörerna i A Bloc ett öppningsprogram i centret.

”A Bloc kommer säkert att inverka på dynamiken i hela Otnäs och bidrar med efterlängtade alternativ under lunchtid, kvällstid och veckoslut. Vi vill att A Bloc blir en plats som återspeglar Aalto-gemenskapen där alla medlemmar i gemenskapen vill spendera tid och träffa varandra”, säger Aalto universitetsfastigheter Ab:s fastighetsplaceringschef Eetu Ristaniemi.

A Blocs läge i centrum av universitetets campus möjliggör även ett nytt slags samarbete mellan universitetet och köpcentrets aktörer. En del av köpcentrets affärskoncept har utvecklats i samarbete med universitetets studerande. 

Centret ökar speciellt restaurangutbudet i Otnäsområdet. I A Bloc finns flera alternativ för både lunch och middag: Konnichiwa sushi, Fafa’s falafel, Who the xxxx is Alices napolitanska pizza, Eat Poke HKI:s poke bowles och Fazer Food & Co:s olika alternativ ur den stora restaurangvärlden. Förutom restaurangerna kompletterar Espresso House, Brooklyn Cafe och Jungle Juice Bar centrets mat- och dryckesutbud.

I A Bloc öppnar även en efterlängtad Alkobutik och Clas Ohlsons nya affärskoncept Lab Store. Dessutom hittar man dagligvaruhandlarna Alepa och K-Market, en R-kiosk och ett apotek i köpcentret. Det stora konditionscentret Esport Aalto med sina Les Mills THE TRIP-cykelsalar och HotStudior fyller så gott som hela övervåningen.

Mer information:
A Blocs webbplats
[email protected]

Relaterade nyheter

Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu klusteriaula kolmas kerros Kuva: Mika Huisman / Aalto-yliopisto
Campus, Press releases, University Publicerat:

Handelshögskolan flyttar till campus Otnäs

Den utomordentliga lär- och forskningsmiljön stärker Handelshögskolans internationellt framträdande position.
Kreutzstrasse by Gloria Lauterbach. Image: Mikko Raskinen / Aalto University
Campus, University Publicerat:

Offentlig konst väcker och lockar

Aalto-universitetet har som första universitet åtagit sig att följa enprocentsprincipen för konst.
Aalto-yliopisto / Harald Herlin -oppimiskeskus / alakerta / kuva: Tuomas Uusheimo
Campus Publicerat:

Otnäs växer och utvecklas

Aalto-universitetets campus i Otnäs står inför mycket nytt. Det är på väg att utvecklas till en alldeles ny slags öppen och livlig miljö för studier, arbete, boende och fritid – med respekt för Alvar Aaltos arv.
Dipoli Käpy sisäänkäynti Kuva: Tuomas Uusheimo / Aalto-yliopisto
Campus Publicerat:

Från by till campus

Under århundradenas lopp har Otnäs haft perioder av såväl bygemenskap, herrgårdar som Teknologbyn. Vi frågade en alumn, en studerande och ett företag hur de ser på dagens Otnäs.