Nyheter

Hur skulle du stöda studerandenas välbefinnande med 13 000 euro? Ge ditt förslag!

Föreslå senast 30.9.2022 ett projekt för den inkluderande budgeten som förbättrar studerandenas välbefinnande på campus. En vinnare bland de genomförbara idéerna röstas fram ännu under 2022!
Students outside School of Business / photographer Unto Rautio
Bild: Unto Rautio/Aalto-universitetet

Även i år bjuder vi in de studerande att komma med idéer och vara med och besluta om hur 13 000 euro av universitets budget ska gå till att förbättra studerandenas välbefinnande. Syftet är att hitta ett småskaligt utvecklingsprojekt som kan genomföras under kort tid på campus.

Har du redan en lämplig idé? Berätta för oss nu! Du kan låta dig inspireras av Aalto-universitetets tre värden: ansvarsfullhet, mod och samarbete. Tänk även på hur inkluderande, tillgänglig och hållbar din idé är. I fjol röstades nya trädgårdsbänkar på campus fram som projekt för den inkluderande budgeten, och de monterades invid Väre i slutet av våren. I anslutning till bänkarna planterades under en workshop pollineringsvänliga nytto- och prydnadsväxter samt örter som alla får plocka.

Vad gör en idé genomförbar?

  • Förverkligandet av ditt förslag bör inte kräva omfattande byggnadsarbeten, fundament eller byggnadstillstånd.

  • Förslaget ska kunna förverkligas på mark som ägs av Aalto-universitetet. Via den här länken kommer du till en karta där universitetets fastigheter och områden är utmärkta.

Skicka in din idé med det här formuläret senast 30.9.2022. Ett projektteam går igenom alla förslag och i slutet av året ordnas en omröstning, som är öppen för alla användare av campuset, av alla genomförbara förslag. Förslaget som röstas fram som vinnare förverkligas under våren och sommaren 2023.

Vid behov får du mer information av Aapo Pihkala (projektledare, ACRE), [email protected]

kampus kesällä

Röstningen om studenternas inkluderande budget har avgjorts – trädgårdsbänkar blev vinnare

Våren 2021 tillfrågades studenterna vid Aalto-universitetet om hur de skulle vilja satsa 12 000 euro av universitetets budget på campusets utveckling för att förbättra studenternas välbefinnande.

Nyheter
Istutustyöpaja

The participatory budgeting project culminated in a happy planting workshop

One Euro for Every Student project culminated in a planting workshop in mid-May on the new garden benches

News
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Opiskelijoita ja henkilökuntaa kuvattuna yläperspektiivista. Ihmiset kävelemässä eri suuntiin. Liikettä kuvassa.
Universitetet Publicerat:

Påverka vår levande strategi – svara på en enkät om universitetets förhandsöversikt 2023

Alla aaltoiter och partner är varmt välkomna att dela med sig av sina tankar genom att svara på en webbenkät senast den 30 september.
Vilho Väisälän pajassa opiskelijaryhmät pääsevät suunnittelemaan ja rakentamaan eri kursseilla mitä taidokkaimpia ja teknisesti haastavia laitteita. Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
Campus, Samarbete, Studier Publicerat:

Vilho Väisäläs verkstad invigdes i Otnäs

Medel från Vilho Väisäläs efterkommande, Weisell-stiftelsen och företaget Vaisala har möjliggjort långsiktig utveckling vid Aalto-universitetet.
Otaniemi - kuva Unto Rautio
Campus, Universitetet Publicerat:

Förslag på hur du skulle använda 13 000 e för välbefinnandet av Aalto-universitetets studenter!

Lämna ditt förslag senast den 29.9.2023 som ett deltagande budgetprojekt för att förbättra studenternas välbefinnande på campus. En vinnare kommer att röstas fram från de genomförbara idéerna under år 2023.
Ilkka Niemelä in his official black ceremony clothes giving speech
Pressmeddelanden, Universitetet Publicerat:

Ilkka Niemeläs budskap till Finlands regering: Innovationer och den hållbara tillväxten försvinner om riktlinjerna för invandring genomförs

Internationaliseringen har påskyndat uppkomsten av nya innovationer och röjt banan för många finländska tillväxtföretag som fått sin början vid Aalto. Av Aalto-universitetets akademiska personal är redan nästan hälften från ett annat land än Finland och Aalto har studerande från över 100 länder.