Nyheter

Hur skulle du stöda studerandenas välbefinnande med 13 000 euro? Ge ditt förslag!

Föreslå senast 30.9.2022 ett projekt för den inkluderande budgeten som förbättrar studerandenas välbefinnande på campus. En vinnare bland de genomförbara idéerna röstas fram ännu under 2022!
Students outside School of Business / photographer Unto Rautio
Bild: Unto Rautio/Aalto-universitetet

Även i år bjuder vi in de studerande att komma med idéer och vara med och besluta om hur 13 000 euro av universitets budget ska gå till att förbättra studerandenas välbefinnande. Syftet är att hitta ett småskaligt utvecklingsprojekt som kan genomföras under kort tid på campus.

Har du redan en lämplig idé? Berätta för oss nu! Du kan låta dig inspireras av Aalto-universitetets tre värden: ansvarsfullhet, mod och samarbete. Tänk även på hur inkluderande, tillgänglig och hållbar din idé är. I fjol röstades nya trädgårdsbänkar på campus fram som projekt för den inkluderande budgeten, och de monterades invid Väre i slutet av våren. I anslutning till bänkarna planterades under en workshop pollineringsvänliga nytto- och prydnadsväxter samt örter som alla får plocka.

Vad gör en idé genomförbar?

  • Förverkligandet av ditt förslag bör inte kräva omfattande byggnadsarbeten, fundament eller byggnadstillstånd.

  • Förslaget ska kunna förverkligas på mark som ägs av Aalto-universitetet. Via den här länken kommer du till en karta där universitetets fastigheter och områden är utmärkta.

Skicka in din idé med det här formuläret senast 30.9.2022. Ett projektteam går igenom alla förslag och i slutet av året ordnas en omröstning, som är öppen för alla användare av campuset, av alla genomförbara förslag. Förslaget som röstas fram som vinnare förverkligas under våren och sommaren 2023.

Vid behov får du mer information av Aapo Pihkala (projektledare, ACRE), [email protected]

kampus kesällä

Röstningen om studenternas inkluderande budget har avgjorts – trädgårdsbänkar blev vinnare

Våren 2021 tillfrågades studenterna vid Aalto-universitetet om hur de skulle vilja satsa 12 000 euro av universitetets budget på campusets utveckling för att förbättra studenternas välbefinnande.

Nyheter
Istutustyöpaja

The participatory budgeting project culminated in a happy planting workshop

One Euro for Every Student project culminated in a planting workshop in mid-May on the new garden benches

News
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Illustration image on a sunny day as the sun is setting, of Otakaari 2A, the lights in the building are lit and there are blurry images of people walking around. Grass and trees are green.
Campus, Pressmeddelanden, Universitetet Publicerat:
Aalto_Yliopisto_ITP_c_Petri_Anttila_MG_2395-Edit_web.jpg
Campus Publicerat:

Sommaröppettider på Otnäs campus 2022

Sommaröppettider på Otnäs campus och Aalto-universitetet Töölö.

Otaniemi - kuva Unto Rautio
Campus Publicerat:

Hur rör du dig på campus nu och i framtiden? Svara på enkäten och påverka!

Hållbar rörlighet förbättras på Aalto-universitetets campus i Otnäs. Att svara på enkäten är ett effektivt sätt att påverka rörligheten och trafikflödet på campuset. Du kan också anmäla dig till en workshop för hållbar rörlighet och delta i utlottningen av somriga priser.
Aalto Space Kuva: Hannes Huotari
Campus Publicerat:

Ge respons på lokaler via Aalto Space

Videoprojektorn fungerar inte, lampan är sönder, skräpkorgen är full? I appen Aalto Space kan du enkelt ge respons eller rapportera ett problem som gäller en lokal på campus.